Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Když pod širým nebem století městem proletí

Zajímavá výstava pod širým nebem je opět k vidění na českobudějovickém náměstí Přemysla Otakara II. Velkoformátové srovnávací fotografie ze sbírek Jihočeského muzea dělí v některých případech až 150 let.

„Jedná se už o pátý ročník výstavy Když století městem proletí, která má tu výhodu, že ji nikdo, kdo prochází náměstím, nemůže minout. Každoročně se u ní zastaví tisíce lidí. Spolehlivě se tak dá mluvit o nejnavštěvovanější akci v našem městě,“ říká náměstek primátora Petr Holický.

Snímky je možné prohlížet už od začátku července. „Zjistil jsem ale, že ve dnech volna, kdy jsou státní svátky, hodně lidí opouští město, a proto jsem posunul setkání na pondělí 10. července od 16:00 hodin. Zkuste si najít čas a přijďte pohovořit s českobudějovickými patrioty. Loni byl poměrně velký zájem o komentované prohlídky, na které postupně přišlo více než 200 zájemců. Proto budou pokračovat i letos. Každé pondělí v 10 hodin bude připraven Jan Schinko a ve středu v 16 hodin si dovolím zájemce provést po pěšinkách historie osobně,“ dodává autor výstavy Milan Binder.

Výstava Když století městem proletí potrvá až do 11. září.

 

Tisková zpráva

Štítky výstava, fotografie, náměstí, Binder, Schinko, Přemysl Otakar II., Milan Binder

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Když pod širým nebem století městem proletí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.