Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Léto na Vltavotýnsku? To bude nabité kulturou, uměním a zábavou

Vyrazit v létě na Vltavotýnsko se zdá jako ten nejlepší nápad. Město totiž bude žít kulturou a uměním po celé léto. A to odstartuje už v sobotu 1. července akce s názvem Grill & chill.

Uprostřed prázdnin je na programu tradiční akce, a to Vltavotýnské slavnosti města, tentokrát s Matějem Kopeckým. Uskuteční se 22. července a ponesou se právě v duchu připomínky tohoto významného představitele českého loutkového divadla, který byl bytostně spjat s Vltavotýnskem.

Hlavním tahounem hudebního programu bude Lenka Dusilová s Baromantikou, Vlasta Horváth s kapelou nebo například kapela Čankišou, jejíž živelná show strhne do víru tance každého. Slavnosti zpestří swingový orchestr, piknik v u řeky nebo kapely Epydemye a Vodovod. Prostor však dostanou i místní spolky v čele s baráčníky, kteří návštěvníkům předvedou kus autentických tradic jižních Čech.

Bohatý bude i program pro děti, pro něž je přichystáno divadelní představení a hudební produkce, samozřejmě nebude chybět ani půlnoční překvapení. Vltavotýnské slavnosti se uskuteční díky podpoře prostředků rozdělených v rámci projektu Oranžový rok 2017 se Skupinou ČEZ a ve spolupráci s Pivovarem Protivín.

To ovšem není všechno, město bude žít kulturou po celé léto. V červenci a v srpnu se vltavské nábřeží promění v kulturní a společenskou promenádu plnou zábavy, relaxace, ale i vzdělávání. Jednotlivé akce se budou konat každou červencovou a srpnovou sobotu a budou se odehrávat na různých místech okolo Vltavy, na nábřeží, v parku, na starém mostu). Kulturní léto u řeky tak nabídne tradiční promítání v rámci akce U řeky to žije filmem, ale i společné grilování a piknik, cestovatelské přednášky, kubánskou tančírnu, koncerty, divadlo, literaturu a výtvarné umění, nebo bleší trh. 

Kulturní léto u řeky odstartuje už v sobotu 1. července, kdy se uskuteční akce s názvem Grill & chill. Nábřeží se promění v jednu velkou piknikovou deku. Roztopí se grily, namíchají se drinky a všichni si užijí pohodovou atmosféru letního podvečera. Informace o celém programu lze sledovat na webu Týn nad Vltavou nebo na Facebooku Vltavotýnsko.

Výlet do Týna zájemci mohou spojit s návštěvou městského muzea či galerie, navštívit unikátně rekonstruovaný zámek Mitrowicz v Kolodějích nad Lužnicí, kam je možné doplout lodí po splavněné Vltavě a kde je do konce července k vidění výstava Korunovační klenoty na dosah.

Milovníky venkova nadchne Jihočeské zemědělské muzeum v Netěchovicích a děti i dospělí si užijí i Přírodovědné muzeum na Semenci. Sportovně založené rodiny pak budou nadšené z cyklostezky podél Vltavy a z nově zrekonstruovaného koupaliště v Týně nad Vltavou, které nabízí bezbariérový areál s vyhřívanou vodou. Víceúčelový bazén je rozdělen na dětskou, relaxační a plaveckou část. Zkrátka a dobře, v Týně nad Vltavou si to užije každý.

Autoři

Štítky Vltavotýnsko, kultura, akce, umění, léto, děti, slavnost, hudební skupina, muzeum, Týn nad Vltavou, zábava, Matěj Kopecký, Lenka Dusilová, Vlastimil Horváth, Vltava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Léto na Vltavotýnsku? To bude nabité kulturou, uměním a zábavou  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.