Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dračí lodě svedou bitvy na Malši v Budějcích

Dravé saně, Úžasňákovi, Rychlý Pípy, Dračí Jezdci, Máš hlad? To je jen několik z mnoha dalších aktérů druhého ročníku závodu dračích lodí o Pohár města České Budějovice, který se uskuteční v sobotu 17. června na řece Malší na Sokolském ostrově.

„Dějištěm bude historickém centrum Českých Budějovic od Kulturního domu Slavia k soutoku s Vltavou. Zázemí pro účastníky závodu bude na travnaté ploše Sokolského ostrova. Zajištěna je vodní záchranná služba a občerstvení pro závodníky i veřejnost. Sportovní den zakončí taneční párty," upřesnil Vladan Císler, předseda SK Dračí lodě České Budějovice, který závod pořádá společně s Českou asociací dračích lodí Praha.

Závod je tradičně hodně atraktivní i pro diváky, kteří jsou srdečně vítáni, vstupné se neplatí. Samotného závodu se mohou zúčastnit lidé od patnácti do sedmdesáti let včetně smíšených posádek. Závodníci mladší osmnácti let musí předložit souhlas zákonného zástupce.

„Chceme, aby se do závodu zapojili sportovní nadšenci z řad obyvatel města a okolí, společnosti, firmy, sportovní kluby, tak i týmy, které se účastní ostatních závodů dračích lodí na jiných vodách České republiky. Pokud si chcete zazávodit na netradičním místě, neváhejte a přijeďte. Určitě se u vás v oddíle, ve škole nebo v práci najde jedenadvacet lidí, kteří do toho půjdou," láká na závod Císler s tím, že dračí lodě s profesionálním kormidelníkem zajistí pořadatel.

Týmy budou mít v sobotu možnost lehce si před závodem dračích lodí zatrénovat, a to v době od 9:00 do 11:00 hodin. Ve 12:00 hodin startuje první rozjížďka.

Autoři | Foto Facebook Dračí lodě ČB

Štítky dračí, loď, Malše, závod, pohár, město, dračí lodě, České Budějovice, Praha, Vltava, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dračí lodě svedou bitvy na Malši v  Budějcích  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.