Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Je to začátek manipulace naší státnosti, tvrdí Zeman o migračních kvótách

Vůbec první vážnější konflikt se při třídenní návštěvě prezidenta České republiky Miloše Zemana odehrál během poslední besedy s občany v Milevsku. Jeden z účastníků setkání jeho slova vždy na konci doprovodil hlasitým pískotem. V závěru proto došlo na roztržku s příznivci Zemana.

Během úvodního slova prezident Zeman řekl, že by měl v každém městě mluvit o jiném tématu a neopakovat se. Přesto ale zmínil migrační kvóty, kvůli nimž zahájila Evropská unie s Českou republikou řízení o jejich neplnění. K tomuto tématu se Zeman vyjadřoval už v pondělí v Kaplici, kdy spor s Bruselem vypukl.

„Po zkušenosti, kterou mám, jsem se před řadou a řadou let rozhodl neustupovat vnějšímu tlaku ve věci migrantů, protože povinností jakéhokoliv prezidenta je hájit národní zájmy. Výsostním národním zájmem je, že jako suverénní stát musíme rozhodnout, koho umístíme a koho neumístíme na naše území,“ řekl prezident v Milevsku.

Pokud by podle něj Česká republika začala plnit migrační kvóty, z přidělených 6200 uprchlíků by se v budoucnosti staly miliony dalších, zejména z Afriky. „Byla na to vyčleněna částka 600 milionů korun. Dala by se použít pro mnoho užitečnějších účelů. Je to začátek manipulace naší státnosti,“ myslí si Zeman s tím, že by šlo o neslučitelnou skupinu lidí s českými kulturními kořeny.


Konflikt na milevském náměstí po skončení besedy s Milošem Zemanem.

Kritika se snesla i na vedení Evropské unie. Přestože je Zeman příznivec organizace jako takové, trápí ho neschopnost chránit vnější hranice. „Jen o tom žvaní, ale téměř nic pro to nedělají. Pobřežní stráž Frontex má mít 15 tisíc vojáků. Nedávno mě navštívil primátor Vídně a říká: ‚Vídeň má 15 tisíc policistů.‘ A my chceme mnohatisícikilometrovou hranici bránit armádou 15 tisíc vojáků,“ zarazil se.

Výhrady směřoval i k Severoatlantické alianci, která si podle něj mylně myslí, že nebezpečí je na východě. „Nebezpečí je Islámský stát a islámský terorismus. K čemu do čerta máme NATO, když není schopno bojovat proti Islámskému státu a dalším teroristickým organizacím. To, že posíláme prapory do Pobaltí, je směšné gesto. Rusko zcela určitě Pobaltí nenapadne. Zato jsme vystaveni permanentním útokům Islámského státu a tyto útoky mohou zesilovat,“ vyhrožuje Zeman.

Koloritem letošní návštěvy Jihočeského kraje jsou štiplavé poznámky směrem k předsedovi vlády a sociální demokracie Bohuslavu Sobotkovi. Ten právě ve středu hraje o svou budoucnost. Zeman si myslí, že kdokoliv ho ve funkcích vystřídá, bude lepší než on. „Nechci se ale vměšovat do vnitřních záležitostí jakékoliv politické strany nebo hnutí, protože je suverénní záležitostí členů této organizace, aby si vybrali svého šéfa,“ dodal prezident. 

ČTĚTE TAKÉ: Návštěva prezidenta Miloše Zemana v Jihočeském kraji (12. až 14. 6.)

Prezident Zeman v pondělí zahájí třídenní návštěvu Jihočeského kraje
VIDEO: Prezident Zeman přijel před krajský úřad, pozdravil se s hejtmankou Stráskou
VIDEO: Zeman dal Stráské houby a vyslovil přání vzniku nového hospicu
Setkání s Kajínkem bych považoval za populismus, řekl Zeman zaměstnancům Engelu
VIDEO: Uvědomte si, že vaše hodnota je vyšší než párek, rohlík a pivo, vzkázal Zeman v Kaplici
VIDEO: Zeman přirovnal domácí vzdělávání k domácím porodům. Obojí je blbost, řekl
VIDEO: Problém Šumavy by prezident Zeman vyřešil zrušením národního parku

Štítky Miloš Zeman, kvóta, návštěva, Česko, Milevsko, Evropská unie, Islámský stát, NATO, Jihočeský kraj, Kaplice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Je to začátek manipulace naší státnosti, tvrdí Zeman o migračních kvótách  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.