Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vodárenská věž záhájí letní sezonu

Již od neděle 14. května bude pro všechny zájemce otevřena vodárenská věž. Těšit se můžete na komentované prohlídky. Vstup je zdarma.

„Zahajujeme tímto letní sezonu. Komentované prohlídky začínají v každou celou hodinu a to ve 13, 14, 15 a 16 hodin. Maximální počet míst v každé skupině je dvacet, proto si mohou zájemci rezervovat prohlídku předem na www.vodarenskavezcb.cz,“ řekla mluvčí společnosti ČEVAK a.s. Jitka Kramářová.

Celkem lze takto rezervovat patnáct míst, ostatní zůstanou k dispozici pro volně příchozí. Vstup je zdarma.

Technická památka z roku 1724 byla veřejnosti zpřístupněna teprve v polovině září 2015 a stala se jedním z nejnavštěvovanějších míst v Jihočeském kraji. Do této doby si ji prohlédlo téměř pět tisíc návštěvníků.

Návštěvníky ve věži čeká celkem 106 schodů a dvě videoxpozice. Prostřednictvím první se vydají až do doby baroka a zažijí stavbu Vodárenské věže „na vlastní oči“. V další části budou sledovat rozvoj vodárenství ve městě až do současnosti. Mimo to je čeká hned několik dalších překvapení.

„Neméně zajímavé je i okolí Vodárenské věže s naučnou stezkou a lákadly v podobě dvou vodních prvků. Věříme, že právě v jarních a letních měsících se toto místo stane zajímavým nejen k poznání, ale i odpočinku,“ dodala Jitka Kramářová.

Tisková zpráva

Štítky vodojem, ČEVAK, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vodárenská věž záhájí letní sezonu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.