Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Budějovický Majáles na střechách i v hangárech

Po dlouhé zimě se s příchodem jara probouzí nejen příroda, ale díky Budějovickému Majálesu i celé město. Svým programem přiměje od 22. do 26. května rozkvést každého bez ohledu na věk. Stejně jako první pusa, tak i letošní Majáles potěší, překvapí, ale hlavně otevře dveře do úplně nového, vzrušujícího světa. V případě Majálesu do světa nevšední kultury, která na vás rozhodně nehledí z každého billboardu či reklamní plochy.

Prvními průvodci na této pět dní dlouhé pouti se hned v pondělí 22. května může stát umělecká dvojice ze Studia Alta se svým představením Boys Who Like To Play With Dolls, ve kterém se pokusí zbořit všechny zažité genderové stereotypy. Další divadelní lahůdkou, tentokrát středeční, bude umělecká skupina spojující fyzické, experimentální a taneční divadlo - Spitfire Company. Pokud se s vámi během představení začne klepat židle, bude to buď vaším nadšením z představení, nebo tím, že zrovna pár metrů od vás přistává letadlo, protože divadelní scéna se po roce opět zabydlí v letištním hangáru Letiště České Budějovice v Plané. Pouze první z možností však mohou organizátoři zaručit.

Majálesové úterý 23. května bude věnováno především rodičům s dětmi. Přijďte si s celou rodinou užít pestrý program Rodinného odpoledne na Sokolském ostrově. Bezdětným šťastlivcům doporučujeme na Sokolský ostrov zavítat hlavně ve středu 24. května, kdy se díky Pikniku stane středobodem všeho dění. Pravděpodobnost, že díky majálesovému středečnímu odpoledni příště dorazíte i na Rodinné odpoledne, je vysoká.

Ve středu si také nezapomeňte svoje auto zaparkovat v pohodlné blízkosti, abyste večer mohli svého miláčka vyvézt do Autokina a užít si pravý americký večer při sledování filmu Big Lebowski.

Zvládnout všechny vytipované body programu bude však vzhledem k jejich množství opravdu náročné, a proto letos přichází Budějovický Majáles s novinkou! V centru města, hlavně na Piaristickém náměstí a na náměstí Přemysla Otakara II., naleznete majálesové chillout zóny, odkud si budete moci v klidu rozplánovat, co dalšího navštívíte.

Určitě byste si neměli nechat ujít letošní novinku, která vám rozhodně rozšíří obzory. A to doslova, neboť pro vás organizátoři chystají unikátní koncert přímo na střeše Dům kultury Metropol.

To, že Velký pátek není jen o Velikonocích, vám na majálesovém Open Air dokáže třeba české elektronické uskupení Midi Lidi, které představí svou novou kritiky i fanoušky opěvovanou desku Give Masterpiece a Chance. A o tom, že stará láska nerezaví, vás přesvědčí kapela minus123minut, která minulý rok ohlásila svůj comeback a po dlouhých 11 letech se vrací i na Budějovický Majáles rozproudit v rytmu jazzu, blues a funky krev v žilách každého z vás.

V pátek 26. května můžete ochutnávat nejen z české kuchyně, ale i z té světové. Až ze Švédska k nám přijede rapper Prop Dylan, který má na kontě stovky živých vystoupení po celé Skandinávii. A pokud jste si mysleli, že letošní festivalové heslo „Májallesgute” je jen frází, pak vás z omylu vyvede německý multiinstrumentalista The Micronaut, který do Českých Budějovic zavítá díky unikátnímu projektu „Stage Exchange” s německým kulturním festivalem Kontakt - Das Kulturfestival. Za tuto možnost vděčí Budějovický Majáles Česko-německému fondu budoucnosti v rámci Česko-německého kulturního jara 2017

A tak v týdnu od 22. do 26. května bude chtít v Českých Budějovicích žít opravdu každý!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Kristýna Padrtová

Štítky majáles, představení, hangár, kultura, České Budějovice, střecha, Velikonoce, Dům kultury Metropol, Švédsko, Big Lebowski

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějovický Majáles na střechách i v hangárech  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.