Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Anna K., Jiří Pavlica & Hradišťan nebo kapely z USA, Japonska, Belgie i Německa!

Na jih zamíří kromě Anny K. také zajímavá přehlídka zahraničních kapel: The BluesBones z Belgie, Qujaku z Japonska nebo Cryptic Void z Texasu.

Úterý 25. dubna

České Budějovice           

Filmmakeři – Malé divadlo – 10:00
Ve spolupráci s profesionálním animátorem a maličkým živým filmovým orchestrem vznikne na jevišti dokonale vybavené filmové studio. Příběh fenoménu, který má po celém světě miliony fanoušků. Nejslavnější filmové hvězdy, zrod fantastických filmových efektů i konečný souboj filmu a divadla o místo nejzábavnějšího média všech dob.

Jiří Pavlica & Hradišťan – Český rozhlas České Budějovice – Studiový sál – 18:00
Málokterý domácí soubor si vytvořil tak originální, ale přitom k citlivým posluchačům vlídný hudební výraz jako Hradišťan. A právě koncert Hradišťanu v čele s Jiřím Pavlicou zaznamená v úterý Český rozhlas České Budějovice.

Vladimír Metra & Ondřej Fencl – Jihočeská vědecká knihovna – pobočka Lidická 1 – audiosál – 19:00
Nenechte si ujít koncert v prostorách Jihočeské vědecké knihovny.

Úča musí pryč – Jihočeské divadlo – 19:00
„My, rodiče žáků 5.B, již nemáme důvěru ve vaše pedagogické schopnosti!.“ Takhle začíná boj rodičů s třídní učitelkou. Jenže na čí straně je pravda? Je učitelka opravdu neschopná a brání talentovaným dětem v postupu na víceletá gymnázia, nebo rodiče, kteří sami nevědí, co se sebou, přestávají zvládat své děti?

Jiří Suchý: Já jsem otec Bemle – Kabaret U Váňů – 19:36
Značně potrhlá hudební komedie. Upravil a zrežíroval E. Váňa.

Souboj fakult Vol. III – K2 – 20:00
Pouze jedenkrát za rok. Největší studentská akce roku. Která fakulta umí rozjet největší party? U vstupu dostanete barevný náramek s označením vaší fakulty, aby bylo všem jasné, za koho pijete!

The BluesBones – Belgie – River music club – 20:30
V roce 2012 vydali The BluesBones první studiové album Voodoo Guitar, které bylo oceněné jako nejlepší debut na Rootstime a Blues Magazine a získalo ocenění veřejnosti na Belgian Blues Challenge 2012.

Středa 26. dubna

České Budějovice

Karel – táta vlasti – Malé divadlo – 10:00
Vybudovat vzkvétající říši není zrovna hračka. Ale když se spojí štěstí ve hře s láskou k vlasti, můžou se dít i divy. Přesně jako ve čtrnáctém století za vlády prvního českého krále, který uměl číst a psát. Jevištně-animovaný portrét „největšího Čecha“.

Dekkadancers na jihu – Jihočeské divadlo – 19:00
V choreografiích čtyř mladých umělců tvořících ve volném uskupení pod názvem Dekkadancers se snoubí vášeň s energií. Projekty tohoto uskupení mají divácky vstřícnou dramaturgii. Jejich hlavním působištěm je Nová scéna Národního divadla v Praze.

Papá, že se nestydíš! – Divadlo U Kapličky – 19:00
Nová komedie souboru J. K. Tyl. Nic se nejí tak horké! Režie: Jiří Havlín.

Leonce a Lena – SUD – 19:00
Studenti z Ústavu česko-německých areálových studií a germanistiky FF JU představují moderní verzi staré klasiky „Leonce und Lena“ od Georga Büchnera. Leonce a Lena žijí zlatý život, ale stále jim něco chybí. Při útěku ze starého života se setkávají a začíná to, co náš svět drží pohromadě: láska.

Qujaku, The Contact High, PFNO, Sýček – Velbloud Music Bar – 19:30
Qujaku – japonská temná psychedelická čtveřice dříve vystupující pod jménem The Piqnic. Po přejmenování na Qujaku vydali v roce 2015 album ZyouK a v roce 2016 EP Keiren. The Contact High – na evropskou cestu se s Qujaku vydává toto britské duo, basa a bicí kombinuje garáž a kraut rock, psychedelie jim taky není cizí. Psychedelický flákač na odstřel – budějcká legenda vrací úder.

Jiří Suchý: Víkend s Krausovou – Kabaret U Váňů – 19:36
Hudební komedie. Upravil, zrežíroval a texty písní sepsal E. Váňa.

Čarodějnická Afterpárty – Studentský klub Kampa – 22:00
Kohout plaší smrt (crossover / Liberec). Afterpárty po Stavění Máje 2017.

Čtvrtek 27. dubna  

České Budějovice

Karel – táta vlasti – Malé divadlo – 10:00
Vybudovat vzkvétající říši není zrovna hračka. Ale když se spojí štěstí ve hře s láskou k vlasti, můžou se dít i divy. Přesně jako ve čtrnáctém století za vlády prvního českého krále, který uměl číst a psát. Jevištně-animovaný portrét „největšího Čecha“.

Vycházka za historií, aneb Tři budějovické perly české architektury 2. poloviny 20. století – 16:30
Představíme si 3 stavby, které hrají prim v dějinách české architektury – první telekomunikační budovu v Československu, hotelový dům Koldům, který byl prvním „klasickým" panelovým domem v jižních Čechách a plavecký stadion, jež se svou lanovou střechou dotkl světového vývoje architektury. Sraz před hotelem Clarion v 16:15.

Kronikáři – Jihočeské divadlo – 19:00
Víte, jak Kolumbus objevil Ameriku nebo jak vedla Johanka z Arku francouzské vojsko do boje? Co když to ale bylo trochu jinak, než jak nás to učili ve škole? Čtrnáctiletému Matyášovi zbyla po tátovi jen hromada zakázaných kronik ve sklepě a jejich vábení se prostě nedalo odolat. A tak se ztratil v dějinách. Původní rodinný muzikál o příběhu táty a syna na pozadí zběsilého kolotoče dějin. Společný projekt Malého divadla, činohry, opery a baletu JD.

Antonín Procházka: Celebrity s.r.o. – Metropol – Divadelní sál – 19:00
Divadelní komedie o natáčení nekonečného seriálu, kde úspěch určuje reklama a procento sledovanosti. Příběh se odehrává v prostředí jednoho televizního studia a s velkým humorem vypovídá o světě, ve kterém žijeme.

Veilside DE, Out of Step DE, Loretto Carpenter Store – mcFabrika – 19:00
Dvojici německých kapel Veilside a Out of Step doprovodí jihočeský Loretto Carpenter Store.

Anna K. Tour 2017 – DK Metropol – 19:00
Anna K. začínala na prknech divadla Semafor, kde hrála přes 20 let. Divadlo opustila a nahrála své první album „Já nezapomínám“ v roce 1993. S deskou „Nebe“ vyhrála cenu Gramy v kategorii nejlepší zpěvačka. Novou desku vydává právě teď.

Cryptic Void (US), Gride, Needful Things, Controlled Existence – Velbloud Music Bar – 20:00
Cryptic Void – Gulf Coast Grind Core Houston, Texas. Poměrně nová, ale sakramentsky nařvaná parta z Turbokrieg. Gride – extreme grind hard core power violence veteráni z jihu Čech. Needful Things – další matadoři českého grind core z Pardubic. Controlled Existence – grind fast core power violence s ženským vokálem z Prahy.

Autoři

Štítky hudební skupina, Anna K, Belgie, Japonsko, Jiří Pavlica, divadlo, USA, Německo, České Budějovice, Texas, Metzlův dům, komedie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Anna K., Jiří Pavlica & Hradišťan nebo kapely z USA, Japonska, Belgie i Německa!  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.