Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Holden a Smrtislav už dnes v budějckém River Music Clubu

Kapely Holden a Smrtislav vyráží na společné turné. A to začíná už dnes, v pátek 7. dubna, v českobudějovickém River Music Clubu. Neváhejte a přijďte dnes do River Music Club, bude to stát za to. Začátek je ve 20:00 hodin.

Kapely Smrtislav a Holden jsou už na domácí hudební scéně dobře zavedené značky. I když si každá jde, co se týče hudebního stylu, svou cestou, rozhodli se hned začátkem jara vyjet na společné turné, které odstartuje 7. dubna v českobudějovickém River Music Clubu.

Popoví Holden na desce své nejnovějšího alba Střepy v postelích baví veselými texty, jimiž opěvují radost ze života, léto a s tím spojené holčičí krátké sukně. Zatímco Smrtislav se v debutovém albu Notorickej samotář probouzí až se západem slunce a svým smyslným rytmem svádí všechny do temnot rýmů, ve kterých si každý najde to svoje. Za projektem Smrtislav stojí frontman Pavlel Litvaj (aka Tuzex Christ). Pokud vám něco říkají kapely Vanessa, Sunshine či The Prostitues, tak právě v těchto kapelách hrával na basu nebo kytaru.

Právě atmosféru těchto projektů Tuzex spojil do svého nového „děťátka” - Smrtislava. Songy jako „V noci se mi zdálo“, „Kondolence“, „Terapie tmou“, „Hrůza“ a cover „Milujem se čím dál víc“ od Petra Kotvalda, je jen začátkem tohoto hudebního projektu.

Smrtislav by nebyl, kdyby nebylo ostřílených muzikantů jako Jakuba Zachovala (kytara), Michala Macha (bicí) a Kryštofa Maška (baskytara).

Kapela Holden naopak prošla v posledním roce zásadním vývojem, při kterém si z původního názvu Holden Caulfield nechala jen jméno Holden a z anglicky zpívaného repertoáru přesedlala na češtinu. Změna je to razantní, ale frontman kapely Martyn Starý (zpěv, kytara) ji viděl jako nevyhnutelný posun v životě kapely. Stejně to viděli i ostatní členové Jan Janečka (bicí), Vladimír Staněk (baskytara) a Timon Svoboda (kytara). Songy „Nesmíš se zlobit“, „Majáky“ nebo „Malinovej syrup“ na vás dýchnou pozitivní atmosféru.

Rozdílnost těchto dvou kapel je evidentní, ale spojuje je nejen sázka na český jazyk, ale i dlouholeté přátelství „Smrtislav jsou naši dobří přátelé, pojedeme do skvělých klubů po celé České republice, které už léta milujeme, a nikdy se nebráníme pěknému večírku. To jsou předpoklady toho, že tenhle náš pojízdný cirkus zažije to nejkrásnější jaro,“ říká Martyn Starý. A Tuzex má stejný pohled na věc: „Holden jsou krásní kluci, my trochu bubáci, takže by to neměla být nuda a každý by si měl přijít na své.“

Tisková zpráva

Štítky Holden, hudební skupina, Rivera, kytara, projekt, Tuzex, Petr Kotvald, Vanessa, Sunshine, Česko, turné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Holden a Smrtislav už dnes v budějckém River Music Clubu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.