Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Do Budějc se chystá Mňága a Žďorp, Queenmania, Albatre i Extra Band!

Nabitý program na konci prvního dubnového týdne nabízí pestrou směsici hudebních žánrů. Kromě Mňága a Žďorp, kteří zahrají tradičně ve Slavii, nezmeškejte hiphop a RnB v podání Classy D, českou kapelu French Touch, Albatre z Rotterdamu nebo italské uskupení Trrmà.

Pátek 7. dubna

České Budějovice

Radovanovy radovánky – Malé divadlo – 10:00
Pohádka Zdeňka Svěráka a Jiřího Jelínka o radosti z toho, že svítí slunce, o radosti z toho, že máma peče koláč. O radosti z toho, že táta vypěstoval obří salát. Ale také o radosti z toho, že kopřivy pálí, že pes trhá vaše kalhoty a že bude-li pršet, zmoknem. Přijďte se radovat i z mála!

Koncert vítězů Spark Fresh Blood 2016 – Velbloud Music Bar – 18:30
Spark Fresh Blood 2016 zná své vítěze, z finálové trojky však dorazí jen Cruadalach (folk metal, Praha) a další dva finalisty zastoupí vítězové Czech Parády TV Rebel Headfire ze Znojma a táborští bijci F.O.B.

Knězovy děti – Jihočeské divadlo – 19:00
Klesající porodnost nedá mladému a zapálenému knězi spát. Je to opravdu vůle boží nebo je naopak nejvyšší čas s tím něco udělat? Nápad přijde – a je geniální. Nových těhotenství přibývá. Z neznámého chorvatského ostrůvku se stává vyhledávané místo. Stoupá zájem médií i bezdětných párů. Že by zázrak?

Zpívání v dešti – DK Metropol – 19:00
Od chvíle, kdy se na stříbrném plátně objevil americký stejnojmenný filmový muzikál režiséra a tanečníka Gene Kellyho, uplyne zanedlouho už 65 let. Podobně jako u pozdějšího filmového – i divadelního – evergreenu Někdo to rád horké, tvůrci „Zpívání“ děj zasadili do zlatých dvacátých.

Koncert Zuzky a Martina – Adore’s Cafe – 21:00
Nenechte si ujít exkluzivní koncert muzikálové zpěvačky Zuzany Benešové. Na kytaru ji doprovodí skvělý kytarista Martin Formánek. Zuzku můžete znát z muzikálů jako Romeo a Julie, Casanova a jiných, Martina ze super kapely Wicked Design.

Queenmania (SK) a Extra Band – Klub Slavie – 21:00
Vystoupí tři kapely: česká rocková legenda Extra Band, slovenská Queenmania s Peter Paul Pačut a předkapela Cohiba.

Drumatic w. Ear Drum Kru live (SK) – K2 – 21:00
Od posledního Drumaticu už uběhlo skoro půl roku, a tak je na čase vás pozvat na další díl. Tentokrát jsme pozvali legendu česko-slovenské elektronické scény, slovenskou kapelu Ear Drum Kru z Banské Bystrice, která tento rok slaví již 20. narozeniny.

Urban Night – Classy D / Paris – Rush café bar – 21:00
Uslyšíte hiphopové a RnB hitovky, které oficiálními kanály do ČR teprve dorazí. Classy D jich totiž má plné kapsy a je připravený je rozdávat, takže si nezapomeňte vzít svoje nejlepší taneční cvičky s sebou.

Sobota 8. dubna

České Budějovice

Michal na hraní – narozeninový Rok Tour "60" – Metropol – Divadelní sál – 10:30
Michal na hraní – o tom, jak si hrát s Michalem podle návodu. Michal Nesvadba je významnou osobností a představitelem pořadu Kouzelná školka, na kterém se již 17 let podílí autorsky i jako hlavní představitel. Kouzelný Michal je první hračkou na světě, která si může vybrat, kdo si s ní bude hrát! Nebudeš to právě ty? Michal naučí děti pořádku ve svých hračkách. Bez dětí to ale nejde, a tak jsou od začátku až do konce aktivně zapojeny do magické hry s rekvizitami vyrobenými nejen ze samolepicí pásky.

Chaloupka na mýtince – Divadlo U Kapličky – 16:00
Vztahová komedie nejen pro děti. Hrají: děda Ptáček, Božena Němcová, K. J. Erben, paní Ptáčková, Karkulka, vlčí smečka, Černokněžník, kníže Celestýn, Smolíček, Pacholíček, Budulínek, Pižloun, princezna, létající švec, pohádkový dědeček a Babička.

Dj Baloo in Da House Vol. III together with Dj Swoop – Bohemia – 18:00
Dance & Tapas night. DJ Baloo.

Je úchvatná! – Jihočeské divadlo – 19:00
Florence Jenkinsová skutečně žila, i když se její příběh, odehrávající se v New Yorku ve 40. letech minulého století, zdá neuvěřitelný. Tato pozoruhodná žena byla přesvědčena, že je obdařena nádherným hlasem. A pro svůj výjimečný soprán hledala nejkrásnější árie operního repertoáru, s nimiž veřejně vystupovala. Jak dokazují dochované gramofonové nahrávky, její zpěv byl opravdu výjimečně příšerný.

Jarní ples podnikatelů – DK Metropol – 19:00
Ples určený nejen pro podnikatele, ale i pro širokou veřejnost. Program bude probíhat na dvou pódiích, zahrají Metroklub, Slovani a DJ Radek Bulant. Dále v programu mobilní casino, fotokoutek, iluzionista Tom Gryff či karikaturista Janko.

Pas de trois – Metropol – Divadelní sál – 19:00
Baletní večer ve spolupráci se dvěma skvělými hudebníky – dirigentem a skladatelem Mariem De Rose a houslovým virtuózem Pavlem Šporclem.

French Touch – Kavárna Marice – 19:00
Písecká kapela, letmo se dotýkající francouzsky laděné hudby. Uslyšíte třeba písně od ZAZ a Edith Piaf, ale i mnoho dalšího.

Kreutzerova sonáta – Studiová scéna Na Půdě – 19:30
Hra o lásce, zradě a vraždě podle Tolstého "sexuální novely" z roku 1890, která byla ve své době pro skandálnost soudně pronásledována.

Albatre, Trrmà, Masáž – Velbloud Music Bar – 20:30
Albatre jsou usazeni v holandském Rotterdamu, kde jsou součástí velmi živé punk-metal-free jazz-noiseové scény. Trrmà – italské sci-fi duo, o kterém zatím víme jen to, že ho tvoří pouze bicí a synťáky. Masáž – coby jediný zástupce z českých luhů vystoupí prachatická Masáž.

Budside presents Street Dance Party – Mejdlo – K2 – 21:00
Budside crew tě zve na historicky I. mejdlo v K2. Můžete se těšit na spoustu skvělý hudby, jams and battles. Akce plná tance a pohodový atmosféry. Music: funk, house, hiphop, break.

Mňága a Žďorp – Klub Slavie – 21:00
Do Slavie se opět vrací Mňága a Žďorp, kteří na jaře vydávají svou 13. desku Třínohý pes, a navíc letos slaví 30 let na scéně.

Neděle 9. dubna

České Budějovice

Velikonoční jarmark 2017 – mcFabrika – 9:00
Velikonoční jarmark pro malé i velké. Výtvarné dílny pro děti, prodej dětského oblečení, prodej domácích výrobků. V 10 hodin Pohádka O Sněhurce (Divadlo Studio Dell´arte).

Rumcajs loupežníkem – Divadlo U Kapličky – 15:00
Vyprávění ševce Rumcajse o tom, jak se nedobrovolně stal loupežníkem, jak přelstil jičínskou vrchnost a kdo mu v lese Řáholci se vším pomáhal.

Pondělí 10. dubna

České Budějovice

Jak jsem byl Cyrano – Malé divadlo – 10:00
Janek Lesák & Natálie Preslová. Příběh koktavého Jakuba, který na vlastní kůži zažívá jedno z největších dramat všech dob. Cyrano z Bergeracu v úpravě pro jediného herce!

Komici, s.r.o. - Ti nejlepší z pořadu Na stojáka – Beseda – sál – 18:45
Žánr: Stand Up Comedy. Hrají: Lukáš Pavlásek, Miloš Knor, Josef Polášek.

Příležitost dělá zloděje/ aneb Italština pro zamilované – Jihočeské divadlo – 19:00
Slibně rozjetý operní road-trip do Neapole končí v bláznivých zmatcích v momentě, kdy na dálku dohodnuté námluvy nečekaně zkomplikuje záměna zavazadel a následně i osob. Když se navrch přidají i vrtochy půvabné, nicméně temperamentní Italky, je to příslib zábavy nejen pro milovníky opery.

A. Hellstenius, E. a K. Bjarne – Chvála bláznovství – Metropol – Divadelní sál – 19:00
Příběh dvou přátel Ellinga (Martin Hofmann) a Kjella Bjarna (Filip Blažek), jež spolu sdíleli pokoj v ústavu pro duševně choré, a kteří stojí před velkou výzvou začít společný život mimo stěny léčebny.

Follow the Deer – Studentský klub Kampa – 20:00
Vostrej mejdan přímo v srdci kampusu pod dozorem jelena! O welcome drinky se postarají JägerBeets. Celý mejdan odpálí DJ Mistrgal a poté bude pokračovat DJ N'zym! Dvorní DJ Red Bullu a Jägermeisteru v Českých Budějovicích.

Autoři | Foto mnaga.cz

Štítky Mňága a Žďorp, České Budějovice, hudební skupina, divadlo, Extra band, Michal Nesvadba, Rotterdam, French Touch a.s., Zuzana Benešová, Zdeněk Svěrák, Jiří Jelínek, Metzlův dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Do Budějc se chystá Mňága a Žďorp, Queenmania, Albatre i Extra Band!  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.