Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Výstava fotografií podává svědectví o světě ochotníků z Divadelního spolku J. K. Tyla

Úctyhodných 121 let má za sebou Divadelní spolek J. K.Tyl České Budějovice. Jeho současné bohaté divadelní aktivity mapuje výstava fotografií a foto panelů Zbyňka Novotného z Hluboké nad Vltavou - divadelníka, fotografa a kamaráda českobudějovického spolku. Expozice je k vidění v Radniční výstavní síni náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích.

Téměř 90 barevných a černobílých fotografií postihuje atmosféru zákulisí a zázemí Divadla U Kapličky, práci techniky a kouzlo jedenácti v současné době uváděných představení. Výstava podává svědectví o světě ochotníků, o neobyčejné spolupráci a přátelství lidí různého věku, profesí a charakterů a důvěrném vztahu k divákovi. Je důkazem tvořivých schopností člověka v jakékoliv době.

Fascinuje mě vypovídací schopnost fotografie, to zastavení času, ta jedinečnost zachyceného momentu, který už třeba nikdy nenastane," uvedl k výstavě předseda Divadelního spolku J. K. Tyl České Budějovice Václav Krištůfek.

Výstava s názvem Divadelní spolek J. K.Tyl České Budějovice ve fotografii.potrvá do neděle 23. dubna. Otevřeno je v ponděllí a ve středu od 9:00 do 17:00 hodin; v úterý, ve čtvrtek a v pátek od 9:00 do 16:00 hodin, a v sobotu od 9:00 do 13:00 hodin. 

Autoři | Foto dstylcb.cz

Štítky České Budějovice, Zbyněk Novotný, Hluboká nad Vltavou, divadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstava fotografií podává svědectví o světě ochotníků z Divadelního spolku J. K. Tyla  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.