Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jarní trhy v Budějcích nabídnou tradiční české výrobky, um řemeslníků i hudební vystoupení

Stovka stánků s tradičními českými výrobky a desítkami řemeslníků s originálním zbožím. Někteří své řemeslo budou u stánku i předvádět nebo si jej nejmenší budou moci vyzkoušet v dětské dílničce, a bude to například sklářská dílna, řezbář, košíkář, ruční tkaní, předení, výroba šperků, drátování i malování keramiky. To všechno nabídnou třídenní Jarní trhy na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích, které začnou ve čtvrtek 30. března a potrvají do soboty 1. dubna.

Při letošním Jarních trzích v Českých Budějovicích budou zajisté dominovat velikonoční dekorace. Na své si přijdou i milovníci velikonočních specialit a koláčů, které budou moci ochutnat a připomenout si tradiční české pochoutky, včetně domácích marmelád a cukrovinek, trdelníků a valašských frgálů. Nebudou chybět ani oblíbené stánky s vínem nebo medovinou, čokoládou, karamelem, domácími uzeninami a sýry. Milovníci kávy mohou okusit její kvalitu hned u několika stánků českých pražíren. Poprvé se na náměstí představí firma s prodejem ryb a rybích specialit.

S nejmenšími dětmi mohou rodiče navštívit dobový dřevěný kolotoč na kliku a dřevěné ruské kolo. Dětský program je připraven pro všechny tři dny. U stanu hlavního cateringu bude pro děti workshop – zdobení velikonočních vajíček a ozdob s jarními motivy. Spousty zábavy nabídne také FunPark Panda.

Jarní trhy budou doprovázet i čtyři dvouhodinová hudební vystoupení. Ve čtvrtek 30. března od 15 do 17 hodin zahrají Kameňáci, v pátek 31. března od 15 do 17 hodin kapela Country Rebels, v sobotu 1. dubna dopoledne od 10 do 12 hodin bude patřit náměstí Šumavské osmičce a odpoledne mohou zájemci od 14 hodin zavzpomínat na legendární světovou hudbu 60. a 70. let se skupinou Gama CB," uvedla k Jarním trhům mluvčí českobudějovického magistrátu Jitka Welzlová.

Autoři | Foto c-budejovice.cz

Štítky řemeslo, České Budějovice, Náměstí Přemysla Otakara II.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jarní trhy v Budějcích nabídnou tradiční české výrobky, um řemeslníků i hudební vystoupení  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.