Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Oblíbené hrané scénky v dobových kostýmech připomenou klíčové okamžiky z historie pivovaru

Návštěvnické centrum Budějovického Budvaru připravilo na dubnové večery čtvrtou sérii „divadelních“ prohlídek pivovaru v historických kostýmech. Každou středu převezmou roli průvodců herci, kteří v hraných scénkách přenesou návštěvníky do klíčových okamžiků v historii pivovaru. Scénáře výstupů vycházejí z ověřených historických skutečností. Zájem o předcházející prohlídky tohoto typu byl velmi vysoký.

Lidé se opět mohou zúčastnit „divadelních“ prohlídek pivovaru v historických kostýmech každou dubnovou středu od 19:30 . Místo obvyklého výkladu průvodců v nich návštěvníci sledují klíčové okamžiky z historie pivovaru prostřednictvím hraných scének v dobových kostýmech. Jedná se již o čtvrtou sérii prohlídek, které byly dosud vždy vyprodány. Vstupenky je nutné rezervovat předem.

„Divadelní prohlídky jsme původně plánovali jen jako malé zpestření oslav 120. výročí založení pivovaru předloni na podzim. Zájem návštěvníků byl obrovský, a proto jsme tyto prohlídky zopakovali loni v dubnu a v říjnu. Protože bylo opět zcela vyprodáno, nabídneme veřejnosti další čtyři večerní výlety časem,“ říká Tomáš Olejník, vedoucí divize Gastro z Budějovického Budvaru, který odpovídá za služby Návštěvnického centra.

„Divadelní“ prohlídky mají i významnou vzdělávací funkci. Scénáře jednotlivých výstupů totiž vycházejí z ověřených historických skutečností, mimo jiné i ze zápisů jednání správní rady Českého akciového pivovaru.

„Divadelní“ prohlídky se uskuteční v termínech 5., 12., 19. a 26. dubna od 19:30 hodin. Zájemci budou očekáváni ve vestibulu Návštěvnického centra Budějovického Budvaru. Vstupenky je nutno předem rezervovat. Objednat je lze na exkurse@budvar.cz, na telefonu 387 705 347, na e-shopu Budweiser Budvar a také na webových stránkách www.visitbudvar.cz.

Standardní prohlídky pivovaru budou i nadále probíhat beze změny, to je každý den včetně víkendů od 9:00 do 17:00 hodin. Nezbytná je vždy rezervace vstupenek předem. Každý pracovní den ve 14:00 hodin se lidé mohou zúčastnit prohlídky i bez předchozí rezervace. Průvodci hovoří česky nebo některým z dalších šesti světových jazyků.

Návštěvnické centrum Budějovického Budvaru nabízí již od roku 2005 zábavu i poučení a poskytuje řadu dalších služeb. Loni navštívilo Budějovický Budvar více než 60 tisíc lidí. „Přímo v areálu pivovaru funguje „Original Pivnice Budvarka“, která bude 3. dubna otevřena po rozsáhlé rekonstrukci se zcela novým interiérem. Design restaurace je novým gastronomickým konceptem Budějovického Budvaru. V restauraci mohou návštěvníci kromě dokonale ošetřeného piva ochutnat především gastronomické speciality tradiční české kuchyně. Nabídku služeb doplňují prodejna piva a suvenýrů a také komplexně vybavené prostory pro firemní školení či společenské akce," upřesňuje informace mluvčí Budějovického Budvaru Petr Samec

Tisková zpráva

Štítky pivovar, historie, Budějovický Budvar, průvodce, vstupenka, Petr Samec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oblíbené hrané scénky v dobových kostýmech připomenou klíčové okamžiky z historie pivovaru  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.