Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: České legendy Jiří Schmitzer a Petra Janů, pianista Triendl i divadelní premiéry

Do Budějc zavítá písničkář a herec Jiří Schmitzer i Petra Janů s kapelou Amsterdam. Premiéru tento týden bude mít komedie Papá, že se nestydíš! Divadla U Kapličky a Hon na cvacha Divadla Zropuch.

Úterý 21. března

České Budějovice           

Kamarádi – Divadlo Muzihrátky – Jihočeská filharmonie – Kostel sv. Anny – 17:00
Herci divadla Muzikohrátky budou s dětmi aktivně spolupracovat přímo na pódiu (společně zpívat, vyprávět a hrát) a mají přání, aby si děti přinesly z domova polštářky pod zadečky, aby na pódiu mohly zůstat a nemusely odcházet do hlediště. Pro rodiče, kteří mají menší děti, budou na pódiu připraveny židle.

Kronikáři – Jihočeské divadlo – 19:00
Víte, jak Kolumbus objevil Ameriku nebo jak vedla Johanka z Arku francouzské vojsko do boje? Co když to ale bylo trochu jinak, než jak nás to učili ve škole? Čtrnáctiletému Matyášovi zbyla po tátovi jen hromada zakázaných kronik ve sklepě a jejich vábení se prostě nedalo odolat. A tak se ztratil v dějinách. Původní rodinný muzikál o příběhu táty a syna na pozadí zběsilého kolotoče dějin. Společný projekt Malého divadla, činohry, opery a baletu JD.

Joe DiPietro a Jimmy Roberts: Miluju tě, ale – Metropol – Divadelní sál – 19:00
Divadlo Palace. Čtyři dnešní mladí lidé se nervózně připravují na první schůzku, na které chtějí udělat ten nejlepší dojem. A potom již sledujeme celou plejádu jednotlivců, kteří se seznámí a pokračují spolu životem. Je nejdéle hranou komedií v historii „Off-Broadway“.

Chytrý kvíz v Adore's Cafe – Adore’s Cafe – 19:30
Tužka, papír, žádný mobil a neveřejné týmové odpovědi. Pojď se bavit a vyzkoušet si, na kolik otázek umíte vymyslet odpověď. Vyrazíte s přáteli na pivo, strávíte spolu fajn večer a můžete u toho vyhrát jednu ze skvělých cen! Odměna čeká na vítěze, nejlépe tipující tým i na další hráče. Hraje se o lahvinku Jacka Danielse a další ceny!

Opona! – Studiová scéna Na Půdě – 19:30
Richard, herec a režisér v jedné osobě, a navíc divoch se zálibou v alkoholu, chystá premiéru. Jeho herecké partnerky před ním ale utíkají jedna za druhou. Jako poslední záchrana se objeví Lies, Richardova dávná kolegyně a láska, teď šťastně provdaná za úspěšného lékaře. Na jevišti to jde skvěle, ale v zákulisí to brzy začíná vřít…

Jiří Schmitzer Velbloud Music Bar – 20:00
Jiří Schmitzer je český herec, který si získal velkou popularitu také svými koncerty, recitály s kytarou a jeho vlastními písněmi. Sám o své hudbě mluví jako o acoustic-punku, ale berme to s mírnou nadsázkou, protože díky své nezařaditelnosti na jeho koncerty chodí jak rockeři, tak milovníci folku či divadelní příznivci.

Student Rocknroll party: GoldnDrunkards, Elemen – K2 – 21:00
Do K2 míří při studentském úterku dvě čistě rock’n‘rollové kapely. Gold'n'drunkards – pražská partička elegánů, kteří vám zaručeně naservírují to nejlepší Rockabilly. Element – kluci z Krumlova se toho taky nebojí a zaručeně nikoho nenechají v klidu.

Středa 22. března

České Budějovice

Karel – táta vlasti – Malé divadlo – 18:30
Vybudovat vzkvétající říši není zrovna hračka. Ale když se spojí štěstí ve hře s láskou k vlasti, můžou se dít i divy. Přesně jako ve čtrnáctém století za vlády prvního českého krále, který uměl číst a psát. Jevištně-animovaný portrét „největšího Čecha“.

Annisokay + support – Velbloud Music Bar – 19:00
Na konci března vyrazí na své společné turné trojice kapel Annisokay, Apply For A Shore a Countless. Tato sestava, prezentující se moderním a svěžím metalcorem, zavítá také na do města České Budějovice. Supportem pro tento koncert jsou pražští Abyss, Watching Me.

Akustický koncert – Měsíc ve dne – 19:00
Husina po celém těle, tóny známých písní, pohoda, víno, pivko, zpěv. Ale především dva mladí nadějní hudebníci z Benešova – Ančí Le a Tomáš Mudra pro vás připravují akustický koncert, a bude to pecka.

Papá, že se nestydíš! – Premiéra I. – Divadlo U Kapličky – 19:00
Nic se nejí tak horké! Nová komedie Divadla U Kapličky. Režie: Jiří Havlín.

Chytrý Kvíz Lucky Burger 88 – Lucky Burger 88 – 19:00
Přijďte se bavit! Vyrazíte s přáteli třeba na dobré pivo a burger, strávíte spolu zábavný večer, a přitom si zkusíte v pěti patnáctiminutových blocích písemně odpovědět jako tým na soubor otázek, které bude zadávat moderátor.

Kati – Jihočeské divadlo – 19:00
Druhý nejlepší kat v Anglii je v malé hospůdce v Oldhamu něco jako místní celebrita. Pivo je sice hnusné, ale čepuje ho kat! Jenže trest smrti zrušili a kdo ví, jak to půjde dál. Navíc to vypadá, že muž, kterého nedávno oběsil, byl nevinný, a pravý vrah se toulá někde poblíž. A když zmizí katova patnáctiletá dcera, začíná jít do tuhého…

Zpívání v dešti – DK Metropol – 19:00
Od chvíle, kdy se na stříbrném plátně objevil americký stejnojmenný filmový muzikál režiséra a tanečníka Gene Kellyho, uplyne zanedlouho už 65 let. Podobně jako u pozdějšího filmového – i divadelního – evergreenu Někdo to rád horké, tvůrci „Zpívání“ děj zasadili do zlatých dvacátých.

Petra Janů & Amsterdam – DK Metropol – 19:00
Několikanásobná Zlatá slavice zpěvačka Petra Janů představí v rámci vystoupení nové rockové úpravy svých největších hitů, ale i zcela nové písně. Několik skladeb je zaranžováno i v unplugged verzi. Za doprovodu kapely Amsterdam, se kterou vystupuje od roku 2015, zazpívá například Je mi líto, Jedeme dál, Není nám už sedmnáct, Moje malá premiéra, Říkej mi, Už nejsem volná či Pár slov.

Opona! – Studiová scéna Na Půdě – 19:30
Richard, herec a režisér v jedné osobě, a navíc divoch se zálibou v alkoholu, chystá premiéru. Jeho herecké partnerky před ním ale utíkají jedna za druhou. Jako poslední záchrana se objeví Lies, Richardova dávná kolegyně a láska, teď šťastně provdaná za úspěšného lékaře. Na jevišti to jde skvěle, ale v zákulisí to brzy začíná vřít…

Divadlo Zropuch: Hon na cvacha – premiéra inscenace – Horká vana – 20:00
Jde o aktuální sci-fi, kde dochází již k tradičnímu souboji dobra se zlem v době kdy lidskost se vytrácí a je nahrazena věcmi všedních dní, které se nahromadí.

Radio K2 Suit UP party – K2 – 21:00
Suit up Party pod taktovkou Univerzitního Rádia K2. Tak nahoďte oblek nebo šaty a vyražte! Potkejte moderátorky a moderátory, kteří vás celým večerem provedou.

Čtvrtek 23. března  

České Budějovice

Karel – táta vlasti – Malé divadlo – 10:00
Vybudovat vzkvétající říši není zrovna hračka. Ale když se spojí štěstí ve hře s láskou k vlasti, můžou se dít i divy. Přesně jako ve čtrnáctém století za vlády prvního českého krále, který uměl číst a psát. Jevištně-animovaný portrét „největšího Čecha“.

Chytrý kvíz Měsíc ve dne – Měsíc ve dne – 19:00
Přijďte se bavit! Vyrazíte s přáteli třeba na dobré pivo, strávíte spolu zábavný večer, a přitom si zkusíte v pěti patnáctiminutových blocích písemně odpovědět jako tým na soubor otázek, které bude zadávat moderátor. Odměna čeká vítěze a nejlépe tipující tým. Přitom stačí pouze selský rozum, důvtip a dobrý odhad.

Úča musí pryč – Jihočeské divadlo – 19:00
„My, rodiče žáků 5.B, již nemáme důvěru ve vaše pedagogické schopnosti!“ Takhle začíná boj rodičů s třídní učitelkou. Jenže na čí straně je pravda? Je učitelka opravdu neschopná a brání talentovaným dětem v postupu na víceletá gymnázia, nebo rodiče, kteří sami nevědí, co se sebou, přestávají zvládat své děti?

Jihočeská filharmonie & Oliver Triendl – Jihočeská filharmonie – Kostel sv. Anny – 19:00
Jihočeská filharmonie. Klavír: Oliver Triendl, dirigent: Jan Talich. František Lukáš: Plameny vzpomínek, Fryderyk Chopin: Klavírní koncert č. 2 f moll, Béla Bartók: Suita pro orchestr č. 2.

Hardstyle Night – Velbloud Music Bar – 21:00
Pokud máte rádi hardstyle stejně tak jako my, tak neváhejte a přijďte se podívat do Blouda. Line up: D-kickers 21:00 - 0:00, Scvadrers 00:00 - 2:00, Sn Ox 02:00 - ??.

Autoři | Foto petrajanu.cz

Štítky divadlo, Jiří Schmitzer, Petra Janů, premiéra, České Budějovice, hudební skupina, koncert, kaplička, herec, komedie, Amsterdam, láska

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: České legendy Jiří Schmitzer a Petra Janů, pianista Triendl i divadelní premiéry  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.