Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Emily & Justice, Marpo, festival Porta i Boschský ples s Marešem a Chinaski

Nabitý kulturní víkend nabídne Emily & Justice Tour 2017, Marpo & Troublegang v rámci Lone Survivor tour 2017, koncert kapely Šukas, punkovou legendu E!E, Boschský ples a mnoho dalšího.

Pátek 17. března

České Budějovice

Všechno, co jste o divadle nikdy vědět nechtěli, ale my vám to stejně řekneme – Malé divadlo – 10:00
Přijďte se podívat do divadla... které je úplně celé vaše! Z Malého divadla záhadně zmizeli herci, režiséři, osvětlovači, zvukaři, uvaděčky i šatnáři. Jenom vy jej můžete zachránit! Staňte se na chvíli naším kolegou a zachraňte svoje Malé divadlo! První setkání s divadlem pro nejmenší diváky, při kterém se sami stanou tvůrci svého vlastního představení.

Kronikáři – Jihočeské divadlo – 19:00
Víte, jak Kolumbus objevil Ameriku nebo jak vedla Johanka z Arku francouzské vojsko do boje? Co když to ale bylo trochu jinak, než jak nás to učili ve škole? Čtrnáctiletému Matyášovi zbyla po tátovi jen hromada zakázaných kronik ve sklepě a jejich vábení se prostě nedalo odolat. A tak se ztratil v dějinách. Původní rodinný muzikál o příběhu táty a syna na pozadí zběsilého kolotoče dějin. Společný projekt Malého divadla, činohry, opery a baletu JD.

Večery S – Duo Drc, Kristína Nídlová a Žíznivej Slim – Divadlo U Kapličky – 19:00
S názvem Duo Drc si od roku 1991 zasvěcení spojují autorské písničky Hanky a Honzy Švejkarových. Od té doby mají za sebou mnoho úspěchů i změn, které se promítly do tří autorských alb i do zvětšování či zmenšování kapelní formace. Kristína Nídlová je talentovaná autorka a zpěvačka nastupující generace. V současné době ji můžeme vidět jako sólistku kapely Sem Tam. Třetí bude kapela, která se sama vystihuje takto: „Tak dlouho jsme chodili se džbánem pro pivo, až se nám narodil Žíznivej Slim.“

Dětský sbor Medvíďata – Jihočeská filharmonie – Kostel sv. Anny – 19:00
Jihočeská filharmonie – dirigent: Petr Chromčák a dětský sbor Medvíďata Český Krumlov – sbormistr: Lukáš Holec. Program: Georg Friedrich Händel: Hallelujah, Vintoe sol della virtu, Gran coro, Canticorum iubilo, Felis Mendelssohn-Bartholdy: Tři moteta, op. 39, Josef Mysliveček: Tři Nokturna, Leo Délibes: Messe bréve.

Šukas na Kampě – Studentský klub Kampa – 19:00
Koncert kapely Šukas.

Koncert Magdy a Martina – Adore’s Cafe – 19:00
Přijďte si poslechnout tuto skvělou hudební dvojici. Budou u nás prvně a my se na ně moc těšíme!

Emily & Justice Tour 2017 – River music club – 20:00
Pěvecké duo Emily & Justice v rámci své Tour party přijedou roztančit River Music Club, můžete se těšit na pop, dance a house. Celý večer jim bude dělat support DJ SoundTonic.

Rush Retro Party – DJ Gizzy – Rush café bar – 20:00
Kdo z vás se někdy chtěl podívat do starých časů, kdy frčely vinylové desky, hliníkové ešusy a bakelitová auta? Pro všechny milovníky minulých dob je tu dobrá zpráva. Nahoďte na sebe svůj retro úbor a vyražte, otevírá se červí díra, která vás přenese zpátky do minulosti a nechá vás přičichnout do éry 70., 80. a 90. let.

E!E, The Fialky, Supertesla – Velbloud Music Bar – 20:30
Příbramská punková legenda E!E letos slaví 30let. Toto neuvěřitelné výročí se zapije v rámci letošního jarního TurnE!Ečka s punk77 partou The Fialky z Prahy. Jedná se už o třetí pokračování společných koncertů těchto dvou předních českých punkových kapel. Jako speciální hosté se představí pražskobrněnská formace Supertesla.

Tribal Engineers – Live – Komiks klub – 21:00
Tribe – Techno/Mental/Strange/Tekno/AnalogToDigital. TmH (Tranzit) + Cyberoos (Swamp) + Nnastt + Weprik. Experimental Visual Performance – EXVIP.

Oslava svátku svatého Patrika – mcFabrika – 21:00
Na oslavu svátku svatého Patrika zahrají ještě jednou v tomto týdnu Naked Professors a Pirates of the Pubs. Navíc se můžete těšit taky na Curlies, kteří teď vydali nové CD.

Sobota 18. března

České Budějovice

Porta 2017 – Jihočeské oblastní kolo – Český rozhlas České Budějovice – Studiový sál – 14:00
Oblastní kola jsou již od roku 1967 základní stavební kámen struktury festivalu Porta, ze kterých vítězové postupují do finále festivalu v Řevnicích. Mimo soutěžících vystoupí jako host legendární skupina Pacifik, která zkrátí svým vystoupením čekání na verdikt poroty.

Strašidelné povídky – Malé divadlo – 17:00
Dvě hororové povídky v podání dětského studia Malého divadla „Na pohodu“.

Přisámbůh! – Studiová scéna Na Půdě – 19:30
Ruka teenagera může být dost nebezpečná, když srostla se šíleným maňáskem, který se vymkl veškeré kontrole. Bude to případ pro exorcistu? Hra byla uvedena na Broadwayi a získala pět nominací na cenu Tony, včetně nominace za nejlepší hru.

Boschský ples – DK Metropol – 19:30
Reprezentační ples společnosti Robert Bosch patří tradičně mezi plesy s nejpestřejším programem. V letošním roce se můžete těšit na Leoše Mareše, Chinaski, Ester Kočičkovou a další doprovodný program jako např. akrobatickou show či vystoupení karikaturisty.

Budějický ŽivotaBudič – Čardáš klaunů, Parní Wanna, Quiet – River music club – 20:00
Čardáš Klaunů je hudební skupina, prezentující vlastní tvorbu, která vychází z rocku a je obohacována dalšími žánry. Quiet je pětice muzikantů z Českých Budějovic a okolí, působící od roku 2012. Kapela hraje autorské písně (zpívané slovensky) stylizované do žánrů pop, rock, alternative rock. Parní Wanna vznikla v roce 2009. Původní až punkově syrovější sestava byla radikálně změněna o dva roky později. Kapelník Jan Matěj Krnínský přizval nové hudební tváře, ale využil i zkušenosti zavedených muzikantů.

Marpo & Troublegang – Lone Survivor tour 2017 – KD Vltava – 20:00
Oficiální turné k Marpově desce Lone Survivor, která lámala spolu s Troublegangem rekordy v průběhu roku 2016. Očekávej plné složení – rappeři Marpo, IronKap, WHNT, Dj Partyboi, kytara Mahonybeats a bicí v podání Bokyho.

5P Luboše Pospíšila – Jihočeský křest 13CD – Café Klub Slavie – 21:00
Matador české hudební scény a jeho kapela 5P přivezou v rámci letošního turné Route 66 především staré hity, zazní ale i novinky ze zlaté Soukromá elegie. Protagonistův jedinečný tenor doprovodí bubenice Pája Táboříková, klávesista Ondřej Fencl, kytarista Mirek Linhart a baskytarista Martin Štec. Výjimečný koncert spojený se křtem supraphonského albového kompletu.

Benefit pro Jakuba – Velbloud Music Bar – 22:00
Přijďte podpořit dvacetiletého Jakuba trpícího autismem a jeho maminku. Zahrají: ASO – Naga (HC/punk Krupka), Kullervo (HC/punk Brno), Risposta (crust/punk Přísnotice).

Neděle 19. března

České Budějovice

Ája Vitáčková – Cirkus – Divadlo U Kapličky – 15:00
Lidé stále někam spěchají, nemají čas na své děti, nemají čas ani na sebe. Podaří se zvířátkům z cirkusu alespoň jednomu člověku nalézt čas pro svou malou holčičku? A možná nalezne i mnohem více. Černé divadlo, jediné v Českých Budějovicích!

Celostátní festival studentského divadla ve španělštině – DK Metropol – 15:00
Celostátní festival studentského divadla ve španělštině nabídne interpretaci divadelních děl klasických i současných španělských autorů v podání studentů španělských dvojjazyčných sekcí z celé České republiky.

Pondělí 20.  března

České Budějovice

Celostátní festival studentského divadla ve španělštině – DK Metropol – 9:00
Celostátní festival studentského divadla ve španělštině nabídne interpretaci divadelních děl klasických i současných španělských autorů v podání studentů španělských dvojjazyčných sekcí z celé České republiky.

Etiketa pro sígry – Malé divadlo – 10:00
Jak pozdravit britskou královnu? Jak se chovat na večeři s diktátorem? Proč vůbec existují nějaká pravidla? A kdy se na ně úplně vykašlat? Akční komedie ze základky.

Foto citimvonulesa.sk

Štítky divadlo, festival, hudební skupina, ples, koncert, Leoš Mareš, České Budějovice, Metzlův dům, Chinaski, Porto, Dům kultury Metropol, rock

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Emily & Justice, Marpo, festival Porta i Boschský ples s Marešem a Chinaski  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.