Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Budvar arénu rozezní státní hymna v podání sopranistky Jany Šrejma Kačírkové

Před úvodním pondělním utkáním semifinále play-off WSM ligy HC ČEZ Motor České Budějovice – HC Slavia Praha si diváci vyslechnou českou státní hymnu v podání Jany Šrejma Kačírkové. Přední česká sopranistka, rodačka z Českých Budějovic, která má ve svém repertoáru role Mařenky z Prodané nevěsty, Julie z Romea a Julie, Rusalky a řadu dalších, účinkuje na scénách Národního divadla v Praze, Národního divadla moravskoslezského i Slovenského národního divadla a je stálou členkou Národního divadla v Brně. Diváci v Budvar aréně, ji už poznali před čtvrtfinálovým utkáním s Přerovem.

„Zpívat státní hymnu je pro mě vždy velkou událostí. Zejména pak, když je to doma před důležitým hokejovým utkáním a v hale zaplněné více než šesti tisíci diváky. Jsem velká příznivkyně českobudějovické hokeje, takže našim hokejistům samozřejmě přeji hodně štěstí a vítězné vykročení do čtvrtfinále,“ uvedla Jana Šrejma Kačírková, která si už ze svého úvodního vystoupení v Budvar aréně odnesla silný zážitek a na pondělní utkání se i proto velice těší.

„Při minulém utkání s Přerovem jsem fandila tak urputně, že jsem zničila tři papírové vějíře,“ svěřila se zpěvačka.

Na hokejisty i diváky udělala tato skvělá sopranistka obrovský dojem už při prvním vystoupení před téměř vyprodanou halou na soutoku Malše a Vltavy. „Je to nejen Jihočeška a současně velká operní hvězda. Když jsme poslouchali z jejích úst českou státní hymnu, všem nám běhal mráz po zádech. Její vystoupení diváci ocenili bouřlivým potleskem a celá hala burácela. Doufám, že nám i její přítomnost pomůže k vítězství,“ konstatoval generální manažer českobudějovického klubu Stanislav Bednařík.

„Víme samozřejmě o tom, jak důležitý zápas nás čeká, vstup do každé série v play-off je hodně důležitý. Na druhé straně je to první zápas a hrát se jich v téhle sérii může až sedm. Počítáme s tím, že naše hráče opět podpoří naši fanoušci a že bude vyprodáno,“ poznamenal Bednařík.

Zvlášť kotel bude mít napilno. Vždyť Jihočeši jsou jen krok od baráže o extraligu, kde už se může stát úplně všechno. Pokud vyřadí Slavii, postoupí do vysněné baráže a přiblíží se hlavnímu cílu sezony, který vyhlásili na startu základní části WSM ligy. Je dobře připomenout, že Jihočeši základní část současného ročníku WSM ligy vyhráli a Slavia skončila čtvrtá.

Ve druhé dvojici se utkají Jihlava s Kladnem. To jsou celky, které skončily po základní části na druhém a třetím místě. I tady se očekává vyrovnaný souboj.

Vystoupení přední české sopranistky před úvodem semifinále play-off v budějcké Budvar aréně v pondělí 13. března jistě vyvolá správnou sportovní atmosféru, při které se budou všichni příznivci jihočeského klubu ještě více těšit na hokejový souboj.

Tisková zpráva

Štítky Budvar aréna, národní hymna, Jana Šrejma Kačírková, Slovenské národní divadlo, Madeta Motor České Budějovice, HC Slavia Praha, playoff, HC Zubr Přerov, Národní divadlo v Praze, HC Kometa Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budvar arénu rozezní státní hymna v podání  sopranistky Jany Šrejma Kačírkové  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.