Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Festival Vltava žije letos oživí hudební legendy a rozzáří dominanty Českých Budějovic

Oblíbený audiovizuální festival Vltava žije letos poprvé nabídne tematická audiovizuální představení po celém centru jihočeské metropole. Fanoušci moderního umění tak budou moci shlédnout autorská multimediální díla nejen tradičně na náplavce u břehu Vltavy, ale i na dalších atraktivních místech Českých Budějovic. Krajské město se v místo plné fascinující podívané, strhujícího umění a originálních velkoplošných projekcí promění v září.

Organizátoři akce Vltava žije změnili koncept festivalu. Letošní, už šestý ročník poprvé zavítá mimo jiné i do historického jádra Českých Budějovic, kde oživí a rozzáří vybrané dominanty Budějc. Stejně jako v loňském roce i letos bude festival dvoudenní a jeho součástí bude Setkání dětí z jihočeských dětských domovů.  

Oblíbený audiovizuální budějcký festival Vltava žije se uskuteční 8. a 9. září a audiovizuální představení se budou po oba večery v pravidelných intervalech opakovat. Diváci budou mít tak možnost projít celý okruh zastávek a postupně si užít všechny audiovizuální expozice. Procházka městem po jednotlivých představeních bude pro návštěvníky ojedinělým zážitkem plným výjimečné podívané, okouzlující hudby a pozitivních emocí.

Tématem, které rozzáří 6. ročník festivalu, jsou Hudební legendy. Výjimečnou formou ožijí legendy, které se nesmazatelně zapsaly do dějin různých hudebních žánrů. Diváci se mohou těšit na unikátní ztvárnění děl klasiků, jako jsou například Antonio Vivaldi, Ludwig van Beethoven nebo ikony populární hudby, jako jsou Elvis Presley, Freddie Mercury, Louis Armstrong a další. Návštěvníci budou moci navíc sami vytvářet různá audiovizuální díla díky interaktivním expozicím, jako je například laserová harfa, malba světlem a další," prozradil marketingový manažer Art4promotion Igor Mahal. Závěr festivalu vyvrcholí tradiční výpravnou multimediální show na náplavce.

S myšlenkou rozšířit jeden z nejvýraznějších audiovizuálních projektů v České republice na více míst ve městě a nabídnout jej tak co největšímu publiku, pracují organizátoři už několik let. Zájem o festival a návštěvnost každým rokem roste, třeba loni jej navštívilo více než 35 tisíc lidí, a tak už v roce 2014 přišli organizátoři s návrhem, rozšířit festival o další, v pravidelných intervalech se opakující, audiovizuální představení na více místech ve městě.

„V roce 2014 jsme podali žádost o kulturní grant města České Budějovice na tento koncept festivalu, ale u kulturní komise města nezískal podporu. V dalším roce, slavily České Budějovice 750. výročí a my jsme oslovili město s naším autorským návrhem výpravné multimediální show s názvem Magické Budějovice. Město si autorskou show, která audiovizuálně rozehrávala příběh města v prostoru náměstí Přemysla Otakara II., a jejíž součástí bylo i vytvoření největšího živého srdce města, zvolilo jako zahajovací ceremoniál oslav. Zahajovací show Magické Budějovice vyvolala obrovský pozitivní ohlas diváků, médií i odborné veřejnosti a slavila velký úspěch. Potvrdilo se tak, že oživení města formou audiovizuálního představení je pro diváky atraktivní, proto i letos vznikl koncept, jehož cílem je rozšíření programu stávajícího audiovizuálního festivalu o více lokací a multimediálních představení v centru města.“ uvedl k vývoji festivalu Mahal.  

Autoři | Foto Jan Homolka

Štítky festival, Vltava, České Budějovice, představení, náplavka, umění, moderní umění, Ludwig van Beethoven, Elvis Presley, Freddie Mercury, Louis Armstrong, Antonio Vivaldi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival Vltava žije letos oživí hudební legendy a rozzáří dominanty Českých Budějovic  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.