Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Tata Bojs, Fast Food Orchestra, Pub Animals i Michael Kocáb!

Užijte si jedinečné koncerty: ve Slavii zahrají Tata Bojs, magický a mystický Michael Kocáb vystoupí za doprovodu Jihočeské filharmonie a klub K2 si připravil dvojkoncert oblíbených partiček Fast Food Orchestra a Pub Animals. Kromě toho se můžete těšit na další plesy.

Pátek 3. března

České Budějovice

Všechno, co jste o divadle nikdy vědět nechtěli, ale my vám to stejně řekneme – Malé divadlo – 10:00
Přijďte se podívat do divadla..., které je úplně celé vaše! Z Malého divadla záhadně zmizeli herci, režiséři, osvětlovači, zvukaři, uvaděčky i šatnáři. Jenom vy jej můžete zachránit! Staňte se na chvíli našimi kolegy a zachraňte svoje Malé divadlo! První setkání s divadlem pro nejmenší diváky, při kterém se sami stanou tvůrci svého vlastního představení.

Holka nebo kluk – Jihočeské divadlo – 19:00
Slavná stejnojmenná prvorepubliková filmová veselohra Vladimíra Slavínského se – podobně jako Hledám děvče na boogie woogie – stala pro „plzeňského Molièra“ startovací plochou k zbrusu nové, trochu nostalgické, ale více komediální „hudební revue“, kterou dokonce sám autor přivede k životu na jevišti historické budovy Jihočeského divadla!

Magický a mystický Michael Kocáb – Metropol – Divadelní sál – 19:00
Jihočeská filharmonie. Zpěv: Michael Kocáb, soprán: Kristýna Fílová, tenor: Dušan Růžička, bas: Jiří Poláček, kontratenor: Václav Polívka, smíšený sbor: Vox Novus, sbormistryně: Petra Nová, dirigent: Vojtěch Spurný. Michael Kocáb: Odysseus (Suita z baletu), Michael Kocáb: Jan Hus – Memento mei, šansony.

The Amazing Horse, CTM, Vostrej Heřmánek – mcFabrika – 19:00
The Amazing Horse (troll'n'troll), CTM (rock/hardcore), Vostrej Heřmánek (thrash/hard rock).

Slavnost pozůstatku – SUD – studentské universitní divadlo – 19:30
Hostující představení. Praha v Budějovicích. DAMU v SUDu! Střípkovitě poskládané obrazy, postavené na vizuálním nebo zvukovém/sluchovém zážitku. Hra s iluzí a klamem, práce s divadelní zkratkou. Hra s divákovým očekáváním. Hra s materiálem. Hrají: Bára Purmová a Václav Zimmermann.

Opona! – Studiová scéna Na Půdě – 19:30
Richard, herec a režisér v jedné osobě, a navíc divoch se zálibou v alkoholu, chystá premiéru. Jeho herecké partnerky před ním ale utíkají jedna za druhou. Jako poslední záchrana se objeví Lies, Richardova dávná kolegyně a láska, teď šťastně provdaná za úspěšného lékaře. Na jevišti to jde skvěle, ale v zákulisí to brzy začíná vřít…

Ples jihočeských starostů – DK Metropol – 20:00
Jedinečné společenské setkání zástupců měst a obcí Jihočeského kraje. Programem provede Aleš Cibulka, k tanci a poslechu zahraje taneční orchestr Metroklub, jako hosté vystoupí Janek Ledecký s kapelou a Shellou band. Dále v programu jazZÍKAspol, Brusné kotouče či výuka tance.

Wane Sick, Maniac, Painting Memories v Bloudu – Sicker than ever – Velbloud Music Bar – 20:00
Po kratší pauze bude zase příležitost si dojít protančit střevíce do Velblouda! Můžete se těšit na brněnské Painting Memories, kteří přivezou novou desku Remembrance, a na kluky z kapely Maniac, kteří nedávno pokřtili taktéž svoje nové CD Čapí! Jejich lollipop/wetpanties/punk vás rozhodně nenechá sedět v koutě.

Tata Bojs – Café Klub Slavie – 21:00
Tata Bojs je česká, respektive pražská alternativní hudební skupina, vznikla v roce 1988. Zakládajícími členy jsou Mardoša a Milan Cais, ve stálé sestavě hrají i Vladimír Bár, Dušan Neuwerth a Jiří Hradil. Přijďte si je poslechnout naživo do klubu Slavie.

Shamanic Sound System + Mashinery Djs and MC´s – Komiks klub – 21:00
Do Komiksu zavítá nejstarší český drum´n´bass soundsystem v ČR, který je na scéně více než 15 let. Přijedou Djs a MCs, kteří vám ukážou, že s věkem nic nezapomněli, spíše naopak. Můžete se těšit nejen na staré vypalovačky, ale i na nejnovější tracky DNB, neurofunku, junglu, jump-upu atd. Za Shamanic vystoupí Koob, Mikro, Buqwa a Tomol. Doplní je soundsystem Mashinery z Humpolce ve složení Houmy, Majk, Křen. Za mikrofon nastoupí MC Flappa a MC Shaiba.

Fast Food Orchestra, Pub Animals – K2 – 21:00
Nejvíc dvojkoncert, jaký si můžete přát! „Fástfůdi“ jedou s novýma věcma, třeba s klipem Stronger. Pub Animals s deskou Fatherland. Od obou kapel samozřejmě čekejte i léty prověřené hity!

Sobota 4. března

České Budějovice

Všechno, co jste o divadle nikdy vědět nechtěli, ale my vám to stejně řekneme – Malé divadlo – 17:00
Přijďte se podívat do divadla..., které je úplně celé vaše! Z Malého divadla záhadně zmizeli herci, režiséři, osvětlovači, zvukaři, uvaděčky i šatnáři. Jenom vy jej můžete zachránit! Staňte se na chvíli naším kolegou a zachraňte svoje Malé divadlo! První setkání s divadlem pro nejmenší diváky, při kterém se sami stanou tvůrci svého vlastního představení.

Radovanovy radovánky – Malé divadlo – 17:00                                        
Pohádka Zdeňka Svěráka a Jiřího Jelínka o radosti z toho, že svítí slunce, o radosti z toho, že máma peče koláč. O radosti z toho, že táta vypěstoval obří salát. Ale také o radosti z toho, že kopřivy pálí, že pes trhá vaše kalhoty a že bude-li pršet, zmoknem. Přijďte se radovat i z mála!

Perfect days – Jihočeské divadlo – 19:00
Derniéra. Biologické hodiny tikají. Chce dítě a je ochotná pro to udělat všechno!

Lightning Glove, Oswaldovi, Klamm&Pelikán, Náruč Aster – Velbloud Music Bar – 20:00
Lightning Glove – pražská trojice seskupená kolem labelu Red for Coulour Blind přijede otestovat novou tvorbu. Je to nadupaný mix ravu a industrialu, post-punku a lofi techna, oceňovaný i v zahraničí. Klamm & Pelikan je improvizovaný projekt, který teď vydal debut v pražském labelu KlangundKrach. Oswaldovi – dvojice Andrei Rottina a Káky přijede opět s myšlenkou na příchod jara. Hra se zpěvem, výborná kytara a lehké bicí ve spaghetti rockovo folkové psychedelii. Na závěr večírku se žezla opět ujme pán psychedelického diska Náruč Aster.

XXI. Ples Jednoty, s.d. České Budějovice – DK Metropol – 20:00
K tanci a poslechu hrají Rozhlasový orchestr Václava Hlaváče, Veselá muzika a Kapela MP3. Hostem večera je herec, zpěvák a bavič Josef Laufer. Můžete se také těšit na bohatou tombolu.

Tekno karneval – Komiks klub – 21:00
Připravte si masky! Období karnevalů je tady. O zábavu se postarají: Rudyx, Spectro Karlos, Tetra Zadek, Tetra Radiuz Rtk, JeZeDe Jája, SHD Szg HD, SHD a rozsvítí nám to: Experimental Visual Performance – EXVIP.

Pondělí 6. března

České Budějovice

Radovanovy radovánky – Malé divadlo – 17:00
Pohádka Zdeňka Svěráka a Jiřího Jelínka o radosti z toho, že svítí slunce, o radosti z toho, že máma peče koláč. O radosti z toho, že táta vypěstoval obří salát. Ale také o radosti z toho, že kopřivy pálí, že pes trhá vaše kalhoty a že bude-li pršet, zmoknem. Přijďte se radovat i z mála!

Autoři

Štítky Michael Kocáb, divadlo, Tata Bojs, rychlé občerstvení, Metzlův dům, hudební skupina, představení, České Budějovice, herec, režisér, tanec, Zdeněk Svěrák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Tata Bojs, Fast Food Orchestra, Pub Animals i Michael Kocáb!  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.