Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Týden je plný divadla, baletu, ale nechybí ani koncert nebo jízda s Dj Čechťou

Šťovík, upečené brambory je komedie z fotbalového prostředí. Tu a další divadelní představení je možné v tomto týdnu vidět v Budějcích. Třeba show jednoho pianisty a dvou náruživých múz s názvem Už zase miluju! zní také hodně lákavě. Za zábavou lze jít i do K2, tam bude UV Neon Party s jedinečným Dj Čechťou. Nabídka je opravdu pestrá.

Úterý 28. února

České Budějovice           

Povídky – Jihočeské divadlo – 19:00
Derniéra. Tři části baletního trojvečera Povídky spojuje téma mezilidských vztahů. Norský choreograf a tanečník Ole Kristian Tangen otevírá večer choreografií ... a zmizeli na téma odloučení. Pokračuje komický a rozverný kus Řekni sýr! Jana Kodeta z prostředí fotoateliéru. Večer uzavírá nejnovější choreografie Attily Egerháziho Kresba v písku, který odráží jedinečnost, kouzlo a pomíjivost každého okamžiku.

Opona! – Studiová scéna Na Půdě – 19:30
Richard, herec a režisér v jedné osobě, a navíc divoch se zálibou v alkoholu, chystá premiéru. Jeho herecké partnerky před ním ale utíkají jedna za druhou. Jako poslední záchrana se objeví Lies, Richardova dávná kolegyně a láska, teď šťastně provdaná za úspěšného lékaře. Na jevišti to jde skvěle, ale v zákulisí to brzy začíná vřít…

Chytrý kvíz v Adore's Cafe – Adore’s Cafe – 19:30
Tužka, papír, žádný mobil a neveřejné týmové odpovědi. Pojďte se bavit a vyzkoušet si, na kolik otázek umíte vymyslet odpověď. Vyrazíte s přáteli na pivo, strávíte spolu fajn večer a můžete u toho vyhrát jednu ze skvělých cen! Odměna čeká vítěze, nejlépe tipující tým i další hráče. Hraje se o lahvinku Jacka Danielse a další ceny!

UV Neon Party – K2 – 21:00
Celý klub bude opět pod palbou UV světel. Minule to bylo neskutečné! K dispozici budou hostesky, které vás zdarma namalují nezávadnými profi UV barvami. Z Tábora k nám opět zavítá jedinečný Dj Čechťa.

Středa 1. března

České Budějovice

Všechno, co jste o divadle nikdy vědět nechtěli, ale my vám to stejně řekneme – Malé divadlo – 10:00
Přijďte se podívat do divadla... které je úplně celé vaše! Z Malého divadla záhadně zmizeli herci, režiséři, osvětlovači, zvukaři, uvaděčky i šatnáři. Jenom ty jej můžeš zachránit! Staň se na chvíli kolegou a zachraň svoje Malé divadlo! První setkání s divadlem pro nejmenší diváky, při kterém se sami stanou tvůrci svého vlastního představení.

Samá voda – Jihočeská filharmonie – Kostel sv. Anny – 18:00
Jihočeská filharmonie, dirigent: Vojtěch Spurný, slovem provází: Lukáš Hurník. Při tomto koncertu se vykoupete v potoce, rybníku, moři, poplujete na lodi, zazpíváte si s labutí, ochutnáte i Rybu.

Kati – Jihočeské divadlo – 19:00
Premiéra. Druhý nejlepší kat v Anglii je v malé hospůdce v Oldhamu něco jako místní celebrita. Pivo je sice hnusné, ale čepuje ho kat! Jenže trest smrti zrušili a kdo ví, jak to půjde dál. Navíc to vypadá, že muž, kterého nedávno oběsil, byl nevinný, a pravý vrah se toulá někde poblíž. A když zmizí katova patnáctiletá dcera, začíná jít do tuhého…

Chytrý Kvíz Lucky Burger 88 – Lucky Burger 88 – 19:00
Přijďte se bavit! Vyrazíte s přáteli třeba na dobré pivo a burger, strávíte spolu zábavný večer, a přitom si zkusíte v pěti patnáctiminutových blocích písemně odpovědět jako tým na soubor otázek, které bude zadávat moderátor.

Šťovík, pečené brambory – Divadlo U Kapličky – 19:00
Komedie z fotbalového prostředí z pera nejhranějšího maďarského dramatika současnosti o třech fotbalových rozhodčích, odehrávající se na pozadí utkání, které může být pro jednoho z nich velmi důležité.

Už zase miluju! – River music club – 19:00
Show jednoho pianisty a dvou náruživých múz. Herečky a zpěvačky Dolinová-Pogodová v komedii o dvou Múzách a jejich objevu, nadaném skladateli. Snaží se jej přesvědčit, že když se umělec trápí, teprve tehdy vznikne skutečné dílo. Rodinný život tvorbu zabíjí, a proto je potřeba dostat našeho muzikanta až na dno. Když už to vypadá, že jim podlehne, objeví se nová láska, která jej staví před rozhodnutí, volit lásku nebo kariéru umělce.

Blackout D&B Resident Night – Velbloud Music Bar – 21:00
Blackout je rezidentní noc v klubu Velbloud v Českých Budějovicích s tradicí od roku 2003, kde si každou první středu v měsíci můžete vychutnat zkušené místní DJs i nové talenty.

Čtvrtek 2. března  

České Budějovice

Všechno, co jste o divadle nikdy vědět nechtěli, ale my vám to stejně řekneme – Malé divadlo – 10:00
Přijďte se podívat do divadla... které je úplně celé vaše! Z Malého divadla záhadně zmizeli herci, režiséři, osvětlovači, zvukaři, uvaděčky i šatnáři. Jenom ty jej můžeš zachránit! Staň se na chvíli naším kolegou a zachraň svoje Malé divadlo! První setkání s divadlem pro nejmenší diváky, při kterém se sami stanou tvůrci svého vlastního představení.

Chytrý kvíz Měsíc ve dne – Měsíc ve dne – 19:00
Přijďte se bavit! Vyrazíš s přáteli třeba na dobré pivo, strávíte spolu zábavný večer, a přitom si zkusíte v pěti patnáctiminutových blocích písemně odpovědět jako tým na soubor otázek, které bude zadávat moderátor. Odměna čeká vítěze a nejlépe tipující tým. Přitom stačí pouze selský rozum, důvtip a dobrý odhad.

Knězovy děti – Jihočeské divadlo – 19:00
Klesající porodnost nedá mladému a zapálenému knězi spát. Je to opravdu vůle boží nebo je naopak nejvyšší čas s tím něco udělat? Nápad přijde – a je geniální. Nových těhotenství přibývá. Z neznámého chorvatského ostrůvku se stává vyhledávané místo. Stoupá zájem médií i bezdětných párů. Že by zázrak?

Shakespeare & Stravinskij – DK Metropol – 19:00
Jednoaktový komický balet na motivy děl Williama Shakespeara. Skupina pouličních umělců cestuje od města k městu se svým tanečním představením. Způsob podání je ovšem nezaměnitelný…
Choreografie: Maged Mohamed.

Autoři

Štítky divadlo, České Budějovice, fotbal, koncert, Metzlův dům, představení, herec, William Shakespeare, láska, pivo, balet, režisér

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Týden je plný divadla, baletu, ale nechybí ani koncert nebo jízda s Dj Čechťou  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.