Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Budějcích v pátek opět vypuknou Dny slovenské kultury

Dny slovenské kultury se budou tento rok konat již po osmnácté a opět je na co se těšit. Program je opravdu velmi bohatý a láká na zajímavé koncerty, výstavy, přednášky, ale samozřejmě také na tradiční slovenské dobroty. Milovníci halušek a dalších tradičních jídel našich východních sousedů tak budou mít svátek.

Program bude prakticky rovnoměrně rozložen do deseti dnů od sedmnáctého do dvacátého šestého února. Vše odstartuje vernisáž k výstavě obrazů a komorních plastik slovenských výtvarníků Vladimíra Kudlíka a Juraje Čuteka v pátek od 16:00 hodin v radniční výstavní síni, kde bude celá akce oficiálně odstartována. Ten samý den si můžete užit ještě jednu vernisáž. Tentokráte od 18 hodin v kavárně Kina Kotva, kde budou své fotografie vystavovat Lena Jakubčáková a Karol Stollmann. Na stejném místě o hodinu později vystoupí jazzové TRIO Štěpána Markoviče.

Pokud ale patříte spíše k milovníkům vážné hudby, pak byste rozhodně neměli v sobotu 18. února od 16:00 chybět v salonku Hotelu Budweis, kde proběhne malý koncert pro violoncello a klavír. V pondělí vás pak bude lákat dokument Richard Müller: Nepoznaný od Heleny Třeštíkové v Kině Kotva nebo komedie Bábka v podání Městského divadla Trenčín na Malé scéně DK Metropol.

Ani v dalších dnech se nemusíte nudit. V úterý na vás například čeká další vernisáž. Tentokrát v Galerii Nahoře, kde bude fotograf Miro Švolík prezentovat práce jeho studentů z Ateliéru kreativní fotografie VŠ výtvarných umění v Bratislavě. Ve středu můžete vyslechnout přednášku Slovenský ráj v Muzeu cestopisné literatury, ve čtvrtek v Hotelu Budweis láká setkání jihočeských a slovenských spisovatelů u tvůrčího stolu a v pátek v Café Clubu Slavie koncert kapely Neřež společně s Katkou Koščovou a Romanem Dragounem.

Mlsné jazýčky by rozhodně neměli minout například Restauraci Metropol, Kavárnu Lanna, Restauraci NAŠE FARMA nebo Masné krámy, kde k jídlu i zahraje Ľudová hudba bratov Wimmerovcov. Slovenské speciality, ale budete mít možnost ochutnat i jinde. Stačí se pořádně koukat a jít za nosem.

Štítky koncert, kultura, České Budějovice, vernisáž, výstava, přednáška, Kino Kotva, Štěpán Markovič, Helena Třeštíková, Richard Müller, Roman Dragoun, Miro Švolík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Budějcích v pátek opět vypuknou Dny slovenské kultury  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.