Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihočeská filharmonie vystoupí s varhanistkou Katt a Davidem Kollerem

Jihočeská filharmonie si připravila další zajímavý koncert – vystoupí s varhanistkou Katt a Davidem Kollerem, který zasedne za bicí. Už ve čtvrtek 26. ledna od 19 hodin v DK Metropol.

Katt je mimořádná, dynamická, krásná a experimentálně nadžánrová varhanice Kateřina Chroboková. Otevírá hudbou nové světy. Se svými bílými varhany vyrobenými na míru je nepřehlédnutelná. Vystupuje také v kostelech na tradičních chrámových varhanách.

Na jaře 2016 vyšlo její průlomové album Organ Works Veni Sancte Spiritus a od té doby Katt boří vžité představy o tom, co znamená varhanní recitál. Čiré dynamické mládí se spojilo s osvědčeným, solidním a mimořádně oblíbeným bubeníkem a zpěvákem Davidem Kollerem a přivážejí do Českých Budějovic originální program na pomezí žánrů.

David Koller je český rockový zpěvák, skladatel a bubeník. Je autorem mnoha dnes již klasických hitů a nejvíc se proslavil jako lídr rockové skupiny Lucie. Oba doprovodí Jihočeská filharmonie, ale dojde také na komorní skladby, u kterých lze očekávat i chvíle momentální inspirace, improvizace a výbuchů společného nadšení.

Autoři

Štítky David Koller, Jihočeská filharmonie, Dům kultury Metropol, koncert, Kateřina Chroboková, Lucie, varhany, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeská filharmonie vystoupí s varhanistkou Katt a Davidem Kollerem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.