Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pobočka Jihočeské vědecké knihovny se přesunula do moderních prostor v KD Vltava

V Kulturním domě Vltava se se začátkem nového roku můžete nejenom bavit, ale i vzdělávat. Zrekonstruované prostory bývalé restaurace teď patří pobočce Jihočeské vědecké knihovny v Českých Budějovicích. Za uplynulé čtyři měsíce je již druhou zmodernizovanou pobočkou.

Netradiční prostory mají bezbariérový přístup, nabízí moderní vybavení, zázemí pro dětské čtenáře a volnočasovou zónu pro prohlížení kniha časopisů. „Původní prostor pobočky Vltava sloužil čtenářům téměř 20 let,“ říká Petra Mašínová z Jihočeské vědecké knihovny v Českých Budějovicích.

Moderní zázemí v přízemí kulturního domu se dá snadno přizpůsobit pro nejrůznější besedy pro děti a dospělé. Byla zde zavedena identifikace knih pomocí RFID technologie, která mimo jiné umožňuje bezkontaktní rozpoznání knih, jejich samoobslužné vypůjčení i vracení. Do nových prostor bylo přestěhováno na 15 tisíc knih.

„Jsem rád, že se nám v krátké době podařilo přestěhovat do bezbariérových prostor i tuto pobočku. Těší mě, že jsme nyní více ve středu sídliště. Předpokládáme, že se návštěvnost zvýší a že si cestu do knihovny najdou i obyvatelé z druhého břehu Vltavy, odkud to mají nyní výrazně blíž než do knihovny Na Sadech v centru města,“ říká ředitel knihovny Ivo Kareš.

Rekonstrukci financovalo město, které je majitelem objektu. Celkové náklady dosáhly ke třem milionům korun. Knihovna zaplatila půl milionu korun na stěhování a vnitřní vybavení. Od ministerstva kultury pak dostala dotaci ve výši 498 tisíc korun na zavedení RFID technologie. 

Štítky knihovna, kniha, České Budějovice, Kulturní dům Vltava, Vltava, restaurace, Ministerstvo kultury České republiky, Na Sadech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pobočka Jihočeské vědecké knihovny se přesunula do moderních prostor v KD Vltava  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.