Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Čtvrtá adventní neděle se ponese v duchu dobrých skutků

Občanské sdružení Hvězdice pořádá další charitativní akci ve spolupráci s módní nezávislou značkou Soul. Dvě hodiny jógy za doprovodu živé hudby příjemně uklidní mysl v předvánočním shonu a chuťové buňky ukojí nejrůznější raw vegan dobroty. Výčitky z nedostatku dárků zaženete záhy u stánku s kambodžskými suvenýry, kořením či organickými produkty.

Program začne v 9:30 v malém sále českobudějovické Besedy, a to šálkem na zahřátí před samotným cvičením. V 10:00 bude k mání jógové degustační menu. Co že to znamená, vysvětlují organizátorky akce a lektorky jógy Veronika Pospíšilová a Michaela Navarová: „V rytmu našeho dechu se probudíme k předkrmu, kdy naše smysly pohladíme jemnou, ale zároveň velmi hlubokou praxí. Všechny čakry ohřejeme a osladíme medově karamelovými tóny živé hudby. Pozvolna se přeneseme k hlavnímu chodu naší praxe, kdy si prolétneme všemi možnými barvami, světy, tvary i příchutěmi jógových ásan. Nakonec si po těle necháme rozpustit směs uvolnění, klidu a tepla v podobě sladké meditace jako dezertu.“

Slavnostní brunch pak bude ve dvanáct hodin otevřen i těm, kteří neměli čas zklidnit svou mysl jógovou praxí, ale mají své chuťové buňky připravené na brownies, sušenky, nejrůznější perníčky, chia pudinky, kokos, mandle, vanilku či brusinky ve všemožných vánočních variacích. Součástí brunche bude i market, kde nakoupíte milé dárky pod stromeček, které udělají radost nejenom tady v Čechách, ale i dětem v jihovýchodní Asii. „Přímo z Kambodži jsem dovezla spoustu krásných maličkostí, které si budete moci na marketu zakoupit. Jedná se o buddhy, ganeshi, trička, přírodní balzámy na rty a ruce, brčka z bambusu, kokosové oleje, koření, kávu, čajíky, pashminy a další krásné věci.  Dále bude možné zakoupit si oblečení na jógu z nové kolekce Soul či batohy z recyklovatelného materiálu Salty Kiss,“ prozradila Veronika Pospíšilová.

Hudební nadšenci se mohou těšit od 13:00 na workshop na téma zvuku přírody. Taji jedněch z nejstarších a na první pohled snadně vypadajících hudebních nástrojů vás provede David Říha z kapely Strongcoffee a ze stejnojmenné kapely doprovodí Kuba Vančura, který se postará i o hudbu k jógové praxi. Součástí workshopu budou ukázky hudebních nástrojů a možnost si je vyzkoušet.

Vstupné i s jógovým cvičením a workshopem bude za 300 korun. Vstup na brunch a market je dobrovolný. Zaleží na každém, kolik bude moci a chtít přispět na podporu vzdělání dětí v Kambodži. Veškeré vybrané peníze totiž poputují díky občanskému sdružení do školy v Bantayrersey v Kambodži.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky advent, jóga, Soul, Kambodža, koření, Česko, občanské sdružení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtvrtá adventní neděle se ponese v duchu dobrých skutků  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.