Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

BUDĚJOVICKÝ ADVENT: Zábava začíná. Oficiálně rozsvícením vánočního stromu

Právě v sobotu oficiálně začínají vánoční trhy na budějckém náměstí Přemysla Otakara II. S těmí přichází i zajímavý kulturní program. Jak bude Budějovický advent vypadat první den.

16:00 – Black Tower

Vůbec jako první vystoupí na podiu, které je umístěno na hlavním budějckém náměstí, taneční orchestr Black Tower. Parta, jež je složena z několika profesionálních muzikantů, pravidelně doprovází naše hudební hvězdy. Zaručeně se můžete těšit na výběr známých českých i zahraničních skladeb.

16:30 – Slavnostní rozsvícení vánočního stromu

Začátek adventních trhů každoročně doprovází i ten nádherný akt rozsvícení vánočního stromu, který letos věnoval městu soukromník z Nesměně u Ločenic. Douglasku rozzáří jako tradičně primátor města Jiří Svoboda.

16:45 – Sbor Carmína

Svůj repertoár známých českých i zahraničních písní různých autorů a období představí krátce po rozsvícení stromu budějcký sbor Carmína. Ten se skládá z dětí z několika základní škol a gymnázií krajského města. Zakladatelkou je Jitka Šimková, na klavír soubory doprovází Sergej Perepeljatnyk.

17:00 – Ivan Hlas Trio

Sobotní kulturní program zakončí vystoupení kapely Ivan Hlas Trio. Kromě legendárního písničkáře Ivana Hlase vystoupí na podiu Norbi Kovács za kytarou a Jaroslav Nejezchleba na violoncello. Všichni posluchači se tak mohou těšit na starší i novější hity z jejich dílny.

Štítky vánoční stromek, Přemysl Otakar II., advent, Ivan Hlas, Jiří Svoboda, Jitka Šimková, Jaroslav Nejezchleba, Norbi Kovács, Ločenice, Nesměň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

BUDĚJOVICKÝ ADVENT: Zábava začíná. Oficiálně rozsvícením vánočního stromu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.