Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Olympic, Ondřej Havelka, Ready Kirken a Helena Vondráčková!

Nezvykle mrazivý listopad přináší předvánoční nadílku kultury. Těšte se na koncert kapely Olympic, Ondřeje Havelky & Melody Makers, Ready Kirken i vánoční koncert Heleny Vondráčkové. Pro milovníky divadla je tady Noc divadel 2016.

Úterý 15. listopadu

České Budějovice

Filmmakeři – Malé divadlo – 10:00
Ve spolupráci s profesionálním animátorem a maličkým živým filmovým orchestrem vznikne na jevišti dokonale vybavené filmové studio. Příběh fenoménu, který má po celém světě miliony fanoušků. Nejslavnější filmové hvězdy, zrod fantastických filmových efektů i konečný souboj filmu a divadla o místo nejzábavnějšího média všech dob.

Z tajného deníčku Smolíčka Pé – Kostel sv. Anny – 17:00
Divadlo Damúza Praha. Svět je jako gramofonová deska a otázkou je, do jaké dráhy se jehla zarazí. Když k Jeskyňkám, tak jste Smolíček... Však to znáte, poslouchat rodiče je někdy těžké, zvlášť, když je táta jelen.

Zpívání v dešti – DK Metropol – 19:00
Od chvíle, kdy se na stříbrném plátně objevil americký stejnojmenný filmový muzikál režiséra a tanečníka Gene Kellyho, uplyne zanedlouho už 65 let. Podobně jako u pozdějšího filmového – i divadelního – evergreenu Někdo to rád horké, tvůrci „Zpívání“ děj zasadili do zlatých dvacátých.

Olympic – unplugged – DK Metropol – 19:00
Velký koncert legendární české skupiny, při kterém uslyšíte staré známé, ale i nové songy. Kapela Olympic je vlastně zakladatelem české rockové hudby. Experimentovala i s heavy metalem, ale fanoušci ji milují pro melodické rockové písně s kvalitními texty a nápaditými aranžemi. Za půlstoletí své existence vydala kapela více než 70 alb, získala 3 Zlaté desky a 3 České slavíky. Ve skupině se vystřídala celá řada muzikantů zvučných jmen. Některé zakládající členy si přizval Petr Janda jako exkluzivní hosty tohoto výjimečného koncertu. Těšit se můžete na Boryshe Seckého, Mária Illese nebo Ondřeje Pátka.

Souborné dílo Williama Shakespeara ve 120 minutách – Jihočeské divadlo – 19:00
K poctě největšího světového dramatika, od jehož úmrtí v roce 2016 uplyne 400 let, sehrají tři herci všech jeho 37 her a 154 sonetů ve 120 minutách! Zdá se vám to neuvěřitelné? Přijďte se přesvědčit, divte se a bavte se.

Broln s Karlem Hegnerem – Český rozhlas – Studiový sál – 19:00
Brněnský rozhlasový orchestr lidových nástrojů vedený primášem Petrem Varmužou. Pečeť mimořádnosti mu dodá koncertu přítomnost velmi atraktivních sólistů – zpěvácké legendy Karla Hegnera a zpěvaček Kláry Obručové a Ludmily Malhocké.

Poker face – Studiová scéna Na Půdě – 19:30
Světová hvězda v pokeru, milionářka, cynická čtyřicetiletá bestie, bývala před dvaceti lety dívkou cinkající klíči, plnou ideálů a víry, že „dobro a láska zvítězí nad lží a nenávistí“. Teď má dvacetiletou dceru, která je se 14,3 % pravděpodobností dcerou Václava Havla, a moc si s ní neví rady.

Anime Torment, Oddism, Diligence – Velbloud Music Bar – 20:00
Anime Torment (CZ) – technical deathcore, Oddism (FRA) – metalcore, Diligence (CZ) – death-metalcore.

Středa 16. listopadu

České Budějovice

Budějovický Manifest 2016 – Festival svobody – Kavkárna, Café Hostel, od středy do soboty
Letošní ročník je věnován oslavám výročí Sametové revoluce a nedožitým 80. narozeninám Václava Havla, prvního, a vypadá to. že možná i posledního demokratického prezidenta České republiky.

Filmmakeři – Malé divadlo – 18:30
Ve spolupráci s profesionálním animátorem a maličkým živým filmovým orchestrem vznikne na jevišti dokonale vybavené filmové studio. Příběh fenoménu, který má po celém světě miliony fanoušků. Nejslavnější filmové hvězdy, zrod fantastických filmových efektů i konečný souboj filmu a divadla o místo nejzábavnějšího média všech dob.

Utajený koncert #3 – 19:00
Program: Richard Wagner: TRISTAN A ISOLDA, Antonín Dvořák: OTHELLO, Josef Suk: O VĚRNÉM MILOVÁNÍ RADÚZE A MAHULENY A JEJICH STRASTECH, Piotr Iljič Čajkovskij: ROMEO A JULIE, Richard Wagner: ISOLDINA SMRT Z LÁSKY. Místo, ve kterém se bude koncert konat, je podobně jako každé zlomené srdce chladné a plné zaprášených vzpomínek. Bolest zlomeného srdce zažil snad každý. Tak buďte styloví a přizdobte se jakýmkoli symbolem lásky (srdce, Amorův šíp, květina atp.). Oděv ale doporučujeme neformální a především teplý.

Ondřej Havelka & Melody Makers uvádějí Bude to jinak! – DK Metropol – 19:00
Bude to jinak je nová koncertní show Ondřeje Havelky a Melody Makers. Koncert je složený z nejoblíbenějších swingových písní, které si posluchači nejvíc žádají. Ondřej Havelka a Melody Makers se zabývají autentickou interpretací populární hudby období raného a vrcholného swingu od počátku let třicátých až k raným letům čtyřicátým. Jejich repertoár zahrnuje skladby širokého žánrového spektra, od hollywoodských muzikálů až po vrcholná čísla swingových big-bandů. Koncertní show jsou stylizované se všemi dobovými detaily, počínaje kostýmy a účesy interpretů, až po celkovou režii představení.

Jihočeská filharmonie & J. Vlachová – DK Metropol – Divadelní sál – 19:00
Jihočeská filharmonie. Akordeon: Jarmila Vlachová. Dirigent: Filippo Arlia, Ludwig van Beethoven: Coriolan/B>, Richard Galiano: Opálový koncert pro akordeon a smyčcový orchestr, Ludwig van Beethoven: Symfonie č. 6 F dur.

Vojnarka – Divadlo U Kapličky – 19:00
Alois Jirásek: Láska a sobectví, rub a líc jedné mince lidských osudů. Příběh téměř současný. Představení bylo uvedeno u příležitosti založení Divadelního spolku J. K. Tyl České Budějovice dne 5. září 1895. Režie: Jan Štěch.

Stéphane Poignant: Mluvím česky dobže, ale mám pžízvuk! – Český rozhlas – Studiový sál – 19:00
Mluvím česky dobže, ale mám pžízvuk! – zábavná one-man show v češtině inspirovaná stejnojmennou knihou, která vypráví o trampotách mladého Francouze usazeného v Čechách. Příležitost se pořádně zasmát!

Shakespeare v Hollywoodu – Jihočeské divadlo – 19:00
Shakespearův Sen noci svatojánské jako hollywoodský trhák? Slavný režisér Max Reinhardt tvrdí, že ano, je to ale Evropan a o americkém byznysu neví nic. Bratři Warnerovi si rvou vlasy. Kvůli lásce jednoho z nich k filmové hvězdičce toužící po umění, může firma Warner’s Brothers přijít na buben.

Pinkin (post-Pinkout) – Velbloud Music Bar – 20:00
Další díl Pinkinu (pokračování úspěšného Pinkoutu). House hudba popravdě nebrala, tudíž tentokrát uslyšíte známé pecky a budete mít hodinku na přání. Hrát bude Luc Devil.

Ready Kirken a předkapela Jerry Sukk – River music club – 20:00
Možná vás to překvapí, ale kapela Ready Kirken letos oslavila již 20 let na scéně. Oslavte to s ní na koncertě v Českých Budějovicích. Kapela Ready Kirken stojí za hity jako Zejtra mám, Černý brejle nebo 1+1. V roce 2006 se stala píseň 1+1 z alba Čekal jsem víc nejhranější písní v českém éteru a dostala cenu Anděl 2006. Momentálně hrají ve složení Michal Mráz (kytara, zpěv), Michal Voldán (baskytara a zpěv, Roman Sklenář (bicí) a zakládající člen Zdeněk Ceral (kytara). Jako předkapela zahraje místní parta Jerry Sukk, která se svým alternative-rockem má už celkem slušnou fanouškovskou základnu.

Drambajz / Parallel Activity + Dave Trumpeteer live – Komiks Klub – 21:00
Přijďte zapařit na Drambajzovou partu Parallel Activity společně s MC a Dave Trumpeteer. Support  udělají ostřílení mazáci z různých koutů Vysočiny. DJ Bass Tard z Moravských Budějovic. Z Cejle od Jihlavy člen Ultimacrew DJ LiBASS. Dačický rodák z freeak.net crew DJ Spirit. A nakonec celou akci přijde dobeat domácí DJ Yenik z Drumatic.

Pátek 18. listopadu

České Budějovice

Příležitost dělá zloděje aneb Italština pro zamilované – Jihočeské divadlo – 19:00
Slibně rozjetý operní road-trip do Neapole končí v bláznivých zmatcích v momentě, kdy na dálku dohodnuté námluvy nečekaně zkomplikuje záměna zavazadel a následně i osob. Když se navrch přidají i vrtochy půvabné, nicméně temperamentní Italky, je to příslib zábavy nejen pro milovníky opery.

Přisámbůh! – Studiová scéna Na Půdě – 19:30
Ruka teenagera může být dost nebezpečná, když srostla se šíleným maňáskem, který se vymkl veškeré kontrole. Bude to případ pro exorcistu? Hra byla uvedena na Broadwayi a získala 5 nominací na cenu Tony, včetně nominace za nejlepší hru.

Imodium & Ovoce – River music club – 20:00
Čtyřčlenná broumovská formace Imodium patří po deseti letech existence k české klubové stálici. Na svém kontě má čtyři studiová alba, řadu klipů a stovky odehraných koncertů z nichž můžeme jmenovat i předskakování ve vyprodané O2 Areně zpěvačce Avril Lavigne. Hostem koncertu bude kapela ZakázanÝovoce – ukradenÝovoce.

Dukla vozovna + Dědovy blechy – mcFabrika – 20:00
V mc Fabrika je na pořadu další koncert ze série těch výjimečných.

Electroswing 20's & 30's Groove – DJ Standokan – Fine music club – 21:00
Retro Electroswingový večírek – pecky 20's 30's v nové svěží podobě! DJ Standokan.

Zrní – Prvních 15 let – turné – Café Klub Slavie – 21:00
Kapela o sobě říká: „Jsme Zrní. Něžný artbrut, kladenskej uhelnej zen. Na hudbě nás baví objevovat nový možnosti a kombinace. Hrát si, bejt spolu v hudební krajině, kterou společně vytváříme. Baví nás zkoumat, vyjadřovat a sdílet svý pocity.“

NSK Crew + Oktekk – klub K2 – 21:00
Po dlouhé době se valí do K2 to nejvíc co můžete asi zažít. Legendární NSKáčka v Budějcích. Léta a léta praxe, hromady nasbíraných desek, nespočet mejdanů, včetně toho Czechteku a dále a dále. Hraní od roku 1996 je krásných 20 let. Bude to dupačka, jak se patří. Projekce & Black K2 design lights.

Sobota 19. listopadu

České Budějovice

Děti Ráje Aréna Tour – Budvar aréna – 13:30, 19:30
Muzikál Děti Ráje je jedním z nejúspěšnějších českých muzikálů posledních let. Nenechte si ho ujít! Děti Ráje navštívilo jenom v Praze přes 400 tisíc diváků a letos na podzim vyrážejí na turné po českých městech. Příběh muzikálu se točí kolem party maturantů na konci 80. let, kteří tráví svůj volný čas po diskotékách. Romantik Michal je zamilovaný do spolužačky Evy a po dvaceti letech se nekonečný milostný příběh vrací v podobě sblížení její dcery Báry s Michalovým synem Mickeym. Těšte se na představení, jak ho znáte, v ještě velkolepějším provedení doplněné o projekce. Muzikál je plný písní, které dobře znáte, jako Decibely lásky, Poupata, Nonstop, Největší z nálezů a ztrát, Pár přátel, Každý mi Tě lásko závidí a třicet dalších legendárních songů.

Noc divadel 2016 – Dítě a kouzla a Kouzla a dítě – DK Metropol – 17:00
Kouzelný příběh z jednoho domu, ve kterém ožijí lenoška, čínský šálek, čajová konvice, hodiny, učebnice aritmetiky a další, aby se vzbouřili proti zlobivému chlapci, který je trápí. Opera, která svou hudbou i vtipným libretem učaruje malým i velkým, je ideálním vstupem do tajemného světa hudebního divadla pro celou rodinu. Ve vybraných termínech je opera Dítě a kouzla rozšířena o edukační program Kouzla a dítě, který hravou formou vysvětlí divákům, jak chápat operu.

Noc divadel 2016
V rámci Noci divadel 2016 proběhne představení Dítě a kouzla v Metropolu, v Malém divadle budou probíhat komentované prohlídky, budově JD je na programu od 19 a 21 hodin Shakespeare a Stravinskij – work in progress #1 – účinkuje soubor baletu JD, od 20 hodin koncert Black Bottom, ve 22 hodin Balet čte klasiku a ve 23 hodin DJ Swing Garden.

Game Zero (IT) + Sarah – mcFabrika – 20:00
Game Zero (IT) – Italské hřebce podpoří naše domácí stálice Sarah.

Berneber – River music club – 20:00
Českobudějovická blues-rocková kapela hrající převážně vlastní tvorbu.

Noc divadel 2016 – Dalskabáty, hříšná ves – Malé divadlo – 21:00
Ještě se dnes někdo bojí čertů? Ve vesnici Dalskabáty již vůbec nikdo! Proto je tam nutné rozpoutat peklo! Úprava oblíbené pohádkové komedie o hříšném světě na půdorysu tradiční dell'artovské hry s maskami.

Neděle 20. listopadu

České Budějovice

Cirkus – Divadlo U Kapličky – 15:00
Lidé stále někam spěchají, nemají čas na své děti, nemají čas ani na sebe. Podaří se zvířátkům z cirkusu alespoň jednomu člověku nalézt čas pro svou malou holčičku? A možná nalezne i mnohem více. Černé divadlo, jediné v Českých Budějovicích!

Baletní dílna #1 – DK Metropol – 15:00
Pohled do zákulisí baletu Jihočeského divadla aneb Setkání s tanečníky a tvůrci nové premiéry Shakespeare & Stravinskij s ukázkami tréninku a zkoušek.

Vánoce s Helenou – DK Metropol – 19:00
Tradiční Vánoční koncert Heleny Vondráčkové letos proběhne v KD Metropol. Do Budějc se legendární zpěvačka vrací po dlouhých pěti letech a vystoupí se svými nejznámějšími písněmi, stejně jako s těmi novými. Doprovodná kapela Charlie Band vznikla po nabídce ke spolupráci s Helenou Vondráčkovou v roce 2008. Byla vyústěním dlouholeté studiové spolupráce na úspěšných CD Vodopád, Hádej a Zastav se. Společně s dětským pěveckým sborem Carmína zazpívají tradiční světové i české vánoční koledy.

Pondělí 21. listopadu

České Budějovice

The Maggie's Marshmallows – garage/punk – Velbloud Music Bar – 20:00
Pow Wows (CAN) - explosive garage/punk. The Maggie's Marshmallows – garage/punk.

Autoři | Foto Bramberka Nová

Štítky divadlo, koncert, hudební skupina, Helena Vondráčková, Ondřej Havelka, České Budějovice, Olympic, Ready Kirken, Dům kultury Metropol, William Shakespeare, představení, orchestr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Olympic, Ondřej Havelka, Ready Kirken a Helena Vondráčková!  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.