Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Klasika, jazz, ska, metal, rock'n'roll i barokní hudba…pro každého něco!

Tento týden nezklame náročné milovníky hudby všech žánrů, stejně jako fanoušky divadla. Do Budějc přijede vystoupit Jiří Suchý a Jitka Molavcová, Richard Müller i kapela Pub Animals. Navíc začíná přehlídka ochotnických divadel Budějcká Thalie v Divadle U Kapličky.

Úterý 1. 11.

České Budějovice

Etiketa pro sígry – Malé divadlo – 10:00
Jak pozdravit britskou královnu? Jak se chovat na večeři s diktátorem? Proč vůbec existují nějaká pravidla? A kdy se na ně úplně vykašlat? Akční komedie ze základky.

Povídky – Jihočeské divadlo – 19:00
Tři části baletního trojvečera Povídky spojuje téma mezilidských vztahů. Norský choreograf a tanečník Ole Kristian Tangen otevírá večer choreografií ... a zmizeli na téma odloučení. Pokračuje komický a rozverný kus Řekni sýr! Jana Kodeta z prostředí fotoateliéru. Večer uzavírá nejnovější choreografie Attily Egerháziho Kresba v písku, který odráží jedinečnost, kouzlo a pomíjivost každého okamžiku.

Jiří Suchý, Jitka Molavcová a orchestr divadla Semafor – Metropol – 19:00
Máte rádi humor a písničky této geniální autorské dvojice? Přijďte se společně s nimi vrátit do zlaté éry divadla Semafor. Jiří Suchý, polovina autorské dvojice Suchý & Šlitr, se zde představí za doprovodu orchestru divadla Semafor pod vedením Jiřího Svobody. V programu večera zazní všechny známé písničky, jako např. Pramínek vlasů, Klokočí, Blues pro tebe, Lípa zelená, Marnivá sestřenice a další.

Edita Keglerová – hudba francouzského baroka – Metropol – Divadelní sál – 19:30
Hudební nádheru doby vlády Ludvíka XIV. a Ludvíka XV. představí vynikající česká cembalistka Edita Keglerová, flétnistka Julie Braná a gambista Petr Wagner v autentické dobové interpretaci děl vynikajících francouzských skladatelů té doby: Francoise Couperina, Jean Philippa Rameaua, Marina Maraise a Jaquese Morela.

Přisámbůh! – Studiová scéna Na Půdě – 19:30
Ruka teenagera může být dost nebezpečná, když srostla se šíleným maňáskem, který se vymkl veškeré kontrole. Bude to případ pro exorcistu? Hra byla uvedena na Broadwayi a získala 5 nominací na cenu Tony, včetně nominace za nejlepší hru.

Apollinaire, Living, Overland Inn a Kool Aid – Velbloud Music Bar – 19:30
Pražští Apollinaire, norští Living a francouzští Overland Inn jedou poprvé do Budějc. Vystoupí spolu s místními Kool-aid.

Swing trio Avalon – Kabaret u Váňů – 19:36
J. Šafr, M. Voříšek, J. Kubeš uvádějí hudbu 30. a 40. let.

Tripsitter (AT) + Loretto Carpenter Store (CZ) – mcFabrika – 20:00
Tripsitter – rakouská senzace na poli moderního hardcore. Energie, emoce, 200% show. Support: Loretto Carpenter Store.

Středa 2. 11.

České Budějovice

Filmmakeři – Malé divadlo – 10:00
Ve spolupráci s profesionálním animátorem a maličkým živým filmovým orchestrem vznikne na jevišti dokonale vybavené filmové studio. Příběh fenoménu, který má po celém světě miliony fanoušků. Nejslavnější filmové hvězdy, zrod fantastických filmových efektů i konečný souboj filmu a divadla o místo nejzábavnějšího média všech dob.

Pomalá a rychlá hudba – Jihočeská filharmonie – 18:00
Pomalá a rychlá hudba – čas se někdy vleče, jindy uhání. Přitom hodiny tikají pořád stejně. Hudba ale umí i zrychlovat a brzdit. A umí být rychlá i pomalá naráz. Při tomto koncertu vám dlouhá chvíle nebude.

Souborné dílo Williama Shakespeara ve 120 minutách – Jihočeské divadlo – 19:00
K poctě největšího světového dramatika, od jehož úmrtí v roce 2016 uplyne 400 let, sehrají tři herci všech jeho 37 her a 154 sonetů ve 120 minutách! Zdá se vám to neuvěřitelné? Přijďte se přesvědčit, divte se a bavte se.

VIVAT SHAKESPEARE! – Studiová scéna Na Půdě – 14:30, 19:00
Ateliér 3D Jihočeského divadla, Gymnázium Česká a Česko-anglické gymnázium vás zvou na malý shakespearovský festival VIVAT SHAKESPEARE!

Když se zhasne – Divadlo U Kapličky – 19:00
Vánoční večírek na Manhattanu, nebo swingersparty? Mrazivá komedie, která polechtá vaše bránice. Režie: Jan Štěch.

Incognito mejdan vol 2 – K2 – 21:00
Světově populární party přijíždí do K2. Incognito mejdan. Nasaď masku a bav se celý večer. Celý večer za mixem: DJ Lukáš Pohůnek.

Blackout D&B Resident Night – Velbloud Music Bar – 21:00
DJ Hanzall a hosté: Yenik, Stan, Tubus, Bassheadz + živá vizuální tvorba od Šmaltyho.

Čtvrtek 3. 11.

České Budějovice

Trojč(t)ení 2016 – Malé divadlo – 18:30
Druhý ročník série inscenačních skic, ve kterých Malé divadlo společně s dalšími dvěma partnerskými divadly představí žhavé novinky ze světové dramatiky pro děti a mládež. Tentokrát to budou premiéry českých překladů textů z německé a anglické jazykové oblasti vzniklých v rámci překladatelské dílny agentury DILIA.

Koncert lektorů s veselým kvízem – Universum v Kostce – 19:00
Srdečně vás zveme na koncert lektorů centra volného času a vzdělávání Universum v Kostce. V programu zazní známé i méně známé melodie klasické i populární hudby.

Zavolejte Jeevese – Jihočeské divadlo – 19:00
Nedostižný a originální sluha Jeeves inspiroval Zdeňka Jirotku při psaní Saturnina. Jeeves, stejně jako Saturnin, má zvládnout vše – milostné eskapády svého mladého pána Bertieho, tajné obchodní transakce jeho obávaného strýce lorda Worplesdona, nástrahy žárlivého strážníka i šílené nápady mladého pána Edwina, nadšeného shromažďovatele dobrých skutků, který jako by panu Miloušovi ze Saturnina z oka vypadl.

Continental (Dropkick Murphys), POTP, Quattro Buggy – Velbloud Music Bar – 20:30
Continental Band + Rick Burton (zakládající člen Dropkick Murphys, US) – rock'n'roll, Pirates Of The Pubs (CZ) – irish-folk/punk-rock, Quattro Buggy (CZ) – heavy rock'n'roll.

Pátek 4. 11.

České Budějovice

Radovanovy radovánky – Malé divadlo – 10:00
Pohádka Zdeňka Svěráka a Jiřího Jelínka o radosti z toho, že svítí slunce, o radosti z toho, že máma peče koláč. O radosti z toho, že táta vypěstoval obří salát. Ale také o radosti z toho, že kopřivy pálí, že pes trhá vaše kalhoty a že bude-li pršet, zmoknem. Přijďte se radovat i z mála!

Job Interviews – Jihočeské divadlo – 10:30
Hlavní hrdinka Věra je majitelka castingové agentury. Obsazuje bezejmenné herce a herečky a zastupuje i pár těch skutečně slavných. Pár lidem se klaní, ale většinou jich pohrdá. Její cynismus je pověstný, ale ona má své kouzlo. Zdá se, že ve svých padesáti letech má před sebou závratnou kariéru.

Budějcká Thalie – Gilles Dyrek: Benátky pod sněhem – Divadlo U Kapličky – 19:00
Tato crazy komedie o zmatení jazyků se s velkými úspěchy hraje od roku 2003. Inscenace získala ocenění za scénografii na Dačickém kejklování 2016. Divadelní soubor AMADIS Brno.

Společenský večer – Beseda – sál – 19:00
Některé děti nevidí! Pojďme pomoci postiženým dětem žít život podle jejich představ. Přidejte se. Středisko rané péče SPRP České Budějovice vás srdečně zve na 3. ročník zábavného večera s kapelou Bryce Belchera, Petra Wernera a jejich přátel.

Chodurův festival – Jihočeská filharmonie – kostel sv. Anny – 19:00
Na obnoveném Chodurově festivalu vystoupí sbory: Abwún, Aúúúna, Canzonetta, Mendík a Sonitus.

Slowly rolling camera (Wales, UK) – River music club – 20:00
Slowly Rolling Camera je setkání čtyř výrazných hudebních osobností, které spojuje touha po hudebním dobrodružství bez hranic. Kromě Stapletonova klavíru a kláves je poznávacím znakem projektu odzbrojující sametový vokál Dionne Bennettové.

Catastrofy, The Unholy Preachers, Horrible Creatures – Velbloud Music Bar – 20:00
Catastrofy – Zbojnický trash-metal ze slovenských hvozdů, The Unholy Preachers – pětičlenná speed rock´n´rollová bestie, která nikdy nespí, Horrible Creatures – Karlovarská trash/death smečka s nekompromisním metalem.

Krausberry – Café Klub Slavie – 21:00
Český Mick Jagger s kompletní kapelou. Enfant terrible českého blues, „zpívající bubeník“ Martin Kraus založil v roce 1985/86 Krausberry, které jedou v různých proměnách obsazení již 30 let a pořád je to velká paráda.

PSH – K2 – 21:00
Orion, Vladimir 518 & DJ Mike Trafik. Do Budějc přijíždí další legendární mejdan. Support: DJ Ramel.

Sergei Barracuda & Pastor – Hustle & Flow Tour – Komiks Klub – 21:00
Sergei Barracuda je ostravský rapper, autor mixtapu Pouliční ekonomická I., alb Pouliční ekonomická II., Bída a Bolest a AK mixtapu, na kterém spolupracoval Pastor a DJ Bussy. V dnešní době funguje pod labelem Azurit Kingdom spolu s raperem Pastorem & DJem Bussy.

Sobota 5. 11.

České Budějovice

Pohádky ve Vaně – Bajky – Divadlo Studna – Horká vana – 10:15
Charaktery zvířat jsou stejně různorodé jako u lidí: dokáží být přátelští, laskaví, nezištní, ale také závistiví, pomlouvační, lživí a pyšní. Nechceme se však stát jen přísnými mravokárci, ale moudrost, starou dlouhá staletí, předkládáme hravou a poutavou formou nejen pro děti, ale i pro dospělé.

Budějcká Thalie – E. Židlíková, J. Širhal: Kouzelné hrátky se zvířátky – Divadlo U Kapličky – 14:00
Chcete své děti pobavit, nechat je zazpívat si, zatancovat, podívat se na kouzla, a ještě si zahrát v soutěžích? Pak právě pro ně je určeno toto představení. Vaše děti nebudou sedět ani chviličku. Divadelní soubor Amadis Brno.

Radovanovy radovánky – Malé divadlo – 15:00, 17:00
Pohádka Zdeňka Svěráka a Jiřího Jelínka o radosti z toho, že svítí slunce, o radosti z toho, že máma peče koláč. O radosti z toho, že táta vypěstoval obří salát. Ale také o radosti z toho, že kopřivy pálí, že pes trhá vaše kalhoty a že bude-li pršet, zmoknem. Přijďte se radovat i z mála!

Pardál Gladiators NIGHT - 19:00
V Gerbeře se uskuteční další ročník zápasnické show Pardál Gladiators NIGHT. Chybět nebudou ani zápasníci z Českých Budějovic. Diváci se mohou těšit na styly K-1, muay thai a MMA.

Muž sedmi sester – Jihočeské divadlo – 19:00
Svést 7 sester během 7 dnů a získat tak bezmezný obdiv kamarádů? Erotická groteska je volně inspirovaná skandální prvotinou Jaroslava Havlíčka, autora Petrolejových lamp, Helimadoe a Neviditelného.

Richard Müller – To najlepšie Tour 2016 – Metropol – 19:00
Richard Müller na jedinečném koncertě představí to nejlepší ze své tvorby v šansonovém provedení. Poslední turné Richarda Müllera mělo obrovský úspěch, a tak se letos opět vydává na pódia po celé republice, aby potěšil své fanoušky, tentokrát s turné pojmenovaným prostě a jednoznačně To najlepšie. Můžete se tak těšit na nejznámější hity v neobvyklém komorním šansonovém aranžmá. Zazní mimo jiné Milovanie v daždi, Rozeznávám, Rieka či Koniec světa v podání akustických hudebních nástrojů klarinetu, flétny nebo kontrabasu.

Budějcká Thalie – Rebelové ze stodoly – Divadlo U Kapličky – 19:00
Muzikálová hra dle slavné filmové předlohy v podání Divadla Stodola. Příběh vojáků na útěku za svým snem o svobodě a jejich setkání s maturantkami, které hledají svou lásku. To vše, s nadsázkou, humorem i lehkým mrazením, na pozadí událostí srpnové okupace roku 1968. Divadlo Stodola o.s., Jiříkovice.

John Wolfhooker, Pilot Season, Alike – Velbloud Music Bar – 20:00
John Wolfhooker – čtyřčlenná československá alternative­-rocková parta vypouští do světa novou, v pořadí druhou, studiovou nahrávku nesoucí název When The Hunter Becomes The Hunted. U této příležitosti vyráží kapela na podzimní turné Not Afraid To Tour 2016 napříč Českou republikou.

Libor Šmoldas Organ Trio – River music club – 20:00
Ve svém varhanním triu si Libor přizval ke spolupráci vynikajícího pianistu a varhaníka Jakuba Zomera, jehož popularita u českého jazzového publika neustále stoupá, a o generaci mladšího bubeníka Václava Pálku, který má čerstvě za sebou studium v dánské Kodani a před sebou studium v New Yorku.

Liquid Night III / Theya – Komiks Klub – 21:00
Na třetí pokračování Liquid Night jsme pozvali členku pražské Liquid dnb crew a projektu BasSistaz – DJku Theyu! Doplní ji budějčtí DJs z Young Blood Crew – R-Flyer, Fury, ShaniX.

Pub Animals – Café Klub Slavie – 21:00
Oblíbená česká ska kapela, která vznikla v roce 2006 v Českém Krumlově. Mimo vystoupení po boku amerických reggae kapel (Soja, Fishbone) a aktivního působení na klubové a festivalové scéně, zahrála kapela také na zahraničních akcích jako je například reggae festival Rototom Sunsplash ve Španělsku nebo reprezentovala Českou Republiku v Bruselu.

Neděle 6. 11.

České Budějovice

Budějcká Thalie – Pavel Šrut: Bob a Bobek na cestách – Divadlo U Kapličky – 15:00
Známé večerníčkové postavičky ožijí ve veselém představení plném písniček na motivy knih Pavla Šruta a procestují ve svém létajícím klobouku celý svět. Divadlo Anfas Praha (profesionální divadelní soubor – zvláštní host BT2016).

Budějcká Thalie – S úsměvem nepilota – Divadlo U Kapličky – 19:00
Mnoha cenami ověnčený, dumavě filosofický, komponovaný večer složený z vědeckých pojednání, originálních písní, obskurní poezie a jiných drobných poetických útvarů, hlásící se hrdě k odkazu pánů Skoumala a Vodňanského. Kočovné divadlo Ad Hoc.

MacBeth 3D – Studiová scéna Na Půdě – 19:30
Výstupní představení frekventantů kurzu múzického herectví, který vedl v sezóně 2015/2016 lektor Jiří Untermüller. Vznikla tak inscenace MacBeth 3D, která originálním způsobem zpracovává a servíruje notoricky známou shakespearovskou krvavou tragédii o skotském králi Macbethovi. V představení účinkují Lenka Fuxová, Jana Jáchimová, Kateřina Machová, Nina Mocová, Markéta Truhlářová, Markéta Vejdovcová, Tomáš Auterský, Filip Jáša a Kryštof Kudláček. 

Pondělí 7. 11.

České Budějovice

Ježíšek Superstar – Malé divadlo – 10:00
Proč slavíme Vánoce? Protože má Ježíšek narozky! Ježíškův narozeninový heavy-mejdan v doprovodu Jesus Christ Superband! Vánoční večírek, na kterém se voda mění ve víno, chodí po vodě a chodí po vodě proměněné ve víno.

Zpívání v dešti – DK Metropol – 19:00
Od chvíle, kdy se na stříbrném plátně objevil americký stejnojmenný filmový muzikál režiséra a tanečníka Gene Kellyho, uplyne zanedlouho už 65 let. Podobně jako u pozdějšího filmového – i divadelního – evergreenu Někdo to rád horké, tvůrci „Zpívání“ děj zasadili do zlatých dvacátých.

Autoři

Štítky divadlo, České Budějovice, hudební skupina, kaplička, hudba, rock and roll, Richard Müller, Jiří Suchý, Metzlův dům, festival, představení, Jitka Molavcová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Klasika, jazz, ska, metal, rock'n'roll i barokní hudba…pro každého něco!  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.