Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hlubokou navštíví David Koller se současnými objevy slovenské hudební scény

Třetí zastávku turné Davida Kollera s projektem David Koller & Friends přivítá Alšova jihočeská galerie v Hluboké nad Vltavou. Nádherný zámecký prostor bude 21. října svědkem nečekaného hudebního spojení. V rámci turné k unikátnímu projektu David Koller & Friends se tu totiž potkají dva na pohled úplně odlišné světy.

Člen legendární Lucie a oceňovaný a uznávaný sólový muzikant s kořeny v rockové scéně pouze pro tuto koncertní příležitost jako hosty přizval objevy současné slovenské hudební scény, skupinu Korben Dallas a zpěvačku Katarzii. Nitranská rodačka právě sklízí jednu lepší hudební kritiku za druhou za své nové studiové nahrávky Agnostika. Korben Dallas pro album David Koller & Friends přepracovali Kollerův největší hit Chci zas v tobě spát, Katarzia s nečekanou invencí uchopila skladbu Záchranář.

V rámci koncertu David Koller & Friends dostane každý z hostů prostor na svůj samostatný koncert, takže diváci se mohou těšit hned na koncerty tři. Oba covery zmíněných hitů Davida Kollera během koncertů diváci samozřejmě uslyší také.

Projekt David Koller & Friends svědčí o respektu, který osobnost tuzemské hudební scény vzbuzuje mezi fanoušky i muzikanty napříč generacemi a žánry. V rámci něj totiž vycházejí nečekané covery skladeb, které si z Kollerovy sólové tvorby vybrali mnohdy nečekaní umělci. Mezi nimi figurují jména jako Vladimir 518 & Mike Trafik, Kato z Prago Union, Hentai Corporation, Mucha, Katarzia, Ben Cristovao, Korben Dallas či Android Asteroid.

„Oslovil jsem kapely a projekty, které jsou mi blízké, aby zcela po svém předělaly moje písničky a představily je svým fanouškům,“ vysvětluje jednoduchou myšlenku projektu sám David Koller. Nahrávky se postupně objevují na sociálních sítích či v rádiích a nakonec vyjdou na vinylu. „Protože výsledek se mi moc líbí, těším se, až ho představíme na turné. Doufám, že na něj přijdou nejen mí věrní, ale i fandové kapel, které jsem na ně pozval,“ dodává Koller o koncertní šňůře, která začala v září a která slibuje na každém vystoupení jiné hosty a zážitky. „Nebudou to totiž žádné předkapely se ztlumeným zvukem, ale moji rovnocenní parťáci,“ zdůrazňuje. 

Tisková zpráva

Štítky David Koller, Hluboká nad Vltavou, projekt, turné, koncert, Alšova jihočeská galerie v Hluboké nad Vltavou, objev, Lucie, Ben Cristovao, Vladimir 518

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlubokou navštíví David Koller se současnými objevy slovenské hudební scény  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.