Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

SOUTĚŽ: Koncert Davida Kollera v Hluboké bude akustický a českosLOVEnský

Prostory Alšovy jihočeské galerie v Hluboké nad Vltavou budou 21. října svědkem nečekaných hudebních spojení. V rámci turné k unikátnímu projektu David Koller & Friends se tu potkají hudebníci, kteří dokážou přesně vystihnout křehkost, již v sobě písně Davida Kollera mají. Ze Slovenska přijedou Korben Dallas a hudebnice Katarzia.

Člen legendární Lucie a oceňovaný a uznávaný sólový muzikant chystá speciální akustické vystoupení, na něž pro tuto příležitost přizval slovenský projekt Korben Dallas a tamní písničkářskou hvězdu, která si říká Katarzia. První z nich na nedávno vydanou desku David Koller & Friends předělali Kollerův největší hit Chci zas v tobě spát, druhá jmenovaná předělala písničku Záchranář, obě samozřejmě v Hluboké nad Vltavou zazní i naživo. Koncertem se slovenskými muzikanty navíc Koller pomyslně naplní název své poslední sólové desky ČeskosLOVEnsko. 

Projekt David Koller & Friends svědčí o respektu, který osobnost tuzemské hudební scény vzbuzuje mezi fanoušky i muzikanty napříč generacemi a žánry. V rámci něj totiž vycházejí nečekané coververze skladeb, které si z Kollerovy sólové tvorby vybrali mnohdy nečekaní umělci, mezi kterými kromě Katarzie a Korben Dallas figurují jména jako Vladimir 518 & Mike Trafik, Kato z Prago Union, Hentai Corporation, Ben Cristovao či Android Asteroid.

„Oslovil jsem kapely a projekty, které jsou mi blízké, aby zcela po svém předělaly moje písničky a představily je svým fanouškům,“ vysvětluje jednoduchou myšlenku projektu sám David Koller. Nahrávky se postupně objevují na sociálních sítích či v rádiích a nakonec vyjdou na vinylu. „Protože výsledek se mi moc líbí, těším se, až ho představíme na turné. Doufám, že na něj přijdou nejen mí věrní, ale i fandové kapel, které jsem na ně pozval,“ dodává Koller o koncertní šňůře, která začíná v září a která slibuje na každém vystoupení jiné hosty a zážitky. „Nebudou to totiž žádné předkapely se ztlumeným zvukem, ale moji rovnocenní parťáci,“ zdůrazňuje.

Lístky jsou v prodeji v sítích Ticketpro a GoOut.cz a také ve vybraných budějckých hudebních obchodech.

Soutěž o vstupenky na koncert Davida Kollera (21. 10. - 19:00)

Díky soutěži s Budějckou Drbnou mohou dva čtenáři vyhrát dvě vstupenky na koncert Davida Kollera. K účasti stačí prostřednictvím formuláře zodpovědět do páteční (21. 10.) 10. hodiny následující otázku a pak už jen čekat na slosování.

SOUTĚŽ SKONČILA

Předělány byly písně Chci zas v tobě spát a Záchranář. Správně je tedy odpověď C.

Dvě volné vstupenky vyhráli čtenáři Václav Hejplík a Vladimíra Filipová. Blahopřejeme!

Tisková zpráva

Štítky David Koller, Hluboká nad Vltavou, soutěž, projekt, vstupenka, Alšova jihočeská galerie v Hluboké nad Vltavou, Slovensko, Ben Cristovao, Vladimir 518, Československo, turné, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Koncert Davida Kollera v Hluboké bude akustický a českosLOVEnský  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.