Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Budějce navštíví Tomáš Klus i muzikanti z celého světa

Vysokoškolákům se pomalu rozjíždí semestr, což dokládá festival Kampus žije. Pro nás ostatní je na výběr spousta a spousta super koncertů, od amerických, švédských, francouzských a novozélandských interpretů až po Tomáše Kluse se svým RecyKlus Tour.

Úterý 11. října

České Budějovice

Kampus žije – Studentský klub Kampa – 10:00
Přijďte společně oživit celý Kampus. Program úterý: 10:00 – 16:00 – Den otevřených dveří v radiu K2 (studio Radia K2), 13:30 – 16:00 – OrientAkční Express, 12:00 – 16:00 – Free stage (Za kolejemi) – nástroje/mikrofony jen pro tebe. 14:00 – 15:30 – Fuck up day studentských spolků (Kampa), 15:00 – 18:00 – Laser tag v kampusu, 16:00 – 22:00 – DJ's stage v kampusu – DJ Basslicker, Endis, Mistrgal, 21:00 – Polonahá míle, 21:00 – ??? – Tequila Party is back!

Za každým rohem jeskyňka – Jihočeská filharmonie – Kostel sv. Anny – 17:00
Divadlo Čmukaři Turnov. Tři pohádky v jedné pro děti i dospělé: O Smolíčkovi, O Červené karkulce a O Perníkové chaloupce. Všechny postavy z těchto známých pohádek žijí v jednom lese, proto má děj také zajímavé rozuzlení. Jako už tradičně je představení ideální pro smíšené publikum. Děti se pobaví a dospělí si přijdou na své. Nebudete litovat.

Level UP – Lukáš Randák, Vojtěch Adamčík, Lindsay J. Salvati – Malá scéna DK Metropol – 19:00
Společný koncert zpěváků Lukáše Randáka (CZ) a Lindsay Jewel Salvati (USA) doprovázený klavírem Vojtěcha Adamčíka. Zazní nejen světové a české muzikálové melodie.

Joanna Murray-Smith: Mezi úterým a pátkem – Metropol – Divadelní sál – 19:00
Mezi úterým a pátkem je komorní rodinné drama australské dramatičky s prvky hořké slovní komiky, zpochybňující konvenční představy o tom, co je to čest a důstojnost, jak je to se smyslem pro slušnost a s vírou v přetrvávající lásku. Na počátku hry je úspěšný novinář George zpovídán mladou, sebevědomou a atraktivní novinářkou Claudií. Claudie klade provokativní otázky na tělo i Georgeově manželce Honor, jejímž prostřednictvím poznává známého novináře z jiného pohledu. A nic není, jak na první pohled vypadá.

Job Interviews – Jihočeské divadlo – 19:00
Hlavní hrdinka Věra je majitelka castingové agentury. Obsazuje bezejmenné herce a herečky a zastupuje i pár těch skutečně slavných. Pár lidem se klaní, ale většinou jich pohrdá. Její cynismus je pověstný, ale ona má své kouzlo. Zdá se, že ve svých padesáti letech má před sebou závratnou kariéru.

LiStOVáNí / Faktor merde – Malé divadlo – 21:00
Můžete se stejně jako v knihách Stephena Clarkea těšit na britský humor z Paříže, na jarem a vtipem prosluněné LiStOVáNí, které uvádí pátý díl s názvem Faktor Merde! autora bestsellerů Merde! Rok v Paříži, Už zase skáču přes Merde!, Celkem jde o Merde a Merde Impossible. Ten teď aktuálně boduje v žebříčcích prodejnosti s posledním novým dílem, Merde po Evropsku, ve kterém se Paul West ocitá v Bruselu. Dozvíte se, jak velký merde by byl Brexit.

Středa 12. října

České Budějovice

Kampus žije – Studentský klub Kampa – 15:00
Program středy: 15:00 – 22:00 – Odpad fest (za kolejemi), 21:00 – ??? – Afterparty Kampus žije (Klub K2).

Karel – táta vlasti – Malé divadlo – 18:30
Vybudovat vzkvétající říši není zrovna hračka. Ale když se spojí štěstí ve hře s láskou k vlasti, můžou se dít i divy. Přesně jako ve čtrnáctém století za vlády prvního českého krále, který uměl číst a psát. Jevištně-animovaný portrét „největšího Čecha“.

Jitka Šuranská – Trio – Jihočeská vědecká knihovna – pobočka Lidická 1 – 1. patro – 19:00
Houslistka a zpěvačka s nádherným hlasem uvede moravské lidové písně v rámci turné k vydání CD Divé husy. Dále vystoupí Martin Krajíček a Marian Friedl.

One Burning Match, Hollywoodfun Downstairs – Velbloud Music Bar – 20:30
Punkový večer. One Burning Match – HxC, punk z Francie, Hollywoodfun Downstairs – new wave noise punk z Nového Zélandu.

Čtvrtek 13. října

České Budějovice

Karel – táta vlasti – Malé divadlo – 10:00
Vybudovat vzkvétající říši není zrovna hračka. Ale když se spojí štěstí ve hře s láskou k vlasti, můžou se dít i divy. Přesně jako ve čtrnáctém století za vlády prvního českého krále, který uměl číst a psát. Jevištně-animovaný portrét „největšího Čecha“.

Zavolejte Jeevese – Jihočeské divadlo – 19:00
Nedostižný a originální sluha Jeeves inspiroval Zdeňka Jirotku při psaní Saturnina. Jeeves, stejně jako Saturnin, má zvládnout vše – milostné eskapády svého mladého pána Bertieho, tajné obchodní transakce jeho obávaného strýce lorda Worplesdona, nástrahy žárlivého strážníka i šílené nápady mladého pána Edwina, nadšeného shromažďovatele dobrých skutků, který jako by panu Miloušovi ze Saturnina z oka vypadl.

Solence, Procrastination, Daerrwin – mcFabrika – 20:00
Solence je švédská rock-metalová kapela, se členy z populární Normandie, mixující hodně melodický rock, místa až s popovým nádechem a s depresivními prvky načichlými syrovým metalcorem. Procrastination už jsou velice známou partou z Tábora, mají za sebou dlouhou hudební minulost a jejich post-rock říznutý metalem je opravdu gurmánská záležitost. Daerrwi – takhle vypadá, když se spojí ostřílení mazáci z Born Again, Smashed Face, Of The Woods, či Shadow Area a rozhodnou se hrát blackenned rock/metal.

Pátek 14. října

České Budějovice

Karel – táta vlasti – Malé divadlo – 10:00
Vybudovat vzkvétající říši není zrovna hračka. Ale když se spojí štěstí ve hře s láskou k vlasti, můžou se dít i divy. Přesně jako ve čtrnáctém století za vlády prvního českého krále, který uměl číst a psát. Jevištně-animovaný portrét „největšího Čecha“.

Večery S: dvojkoncert Akustic@ & Spolektiv – Divadlo U Kapličky – 19:00
Večery S jsou prostor pro budějovické a jihočeské kapely a písničkáře. Je jich hodně, jsou zajímaví, ale moc se o nich neví. Nově připravovaná série Večery S vás s nimi seznámí. Tak přijďte a objevujte.

Therapy Session CZ – KD Vltava – 20:00
Narozeniny je třeba oslavit, obzvlášť když jde o ty desáté! Legendární Therapy Session CZ totiž právě slaví desetiletí existence a oslaví to se svými fanoušky pořádně našlapanou akcí, která přivítá hned pět zahraničních interpretů. Letošní dresscode je „zombie párty“ a pěkně temný bude taky drum&bass, který se bude hrát. Na dvou pódiích vystoupí mimo jiné: Zardonic, Gancher & Ruin, COOH / BALKANSKY / IVAN SHOPOV, Robyn Chaos a další.

Smash Hit Combo, Olltega, Osa Killers, Bad Days Begin – mcFabrika – 20:00
Smash Hit Combo se vrací. Ten nejlepší rap-core, který ti Evropa může nabídnout. Olltega – vodňanská metalcore stálice. Constantin – nová formace ostřílených mazáků a ex-mazáků z OSA Killers, Sin-Dick-8 a dalších zaběhnutých kapel. Bad Days Begin – jihočeští vytrvalci hrající deathcore v duchu průkopnických kapel jako Whitechapel nebo Despised Icon.

Hustej Wimpy & Nahy a Bagr – Café Klub Slavie – 20:00
Hustej Wimpy – romantické „nukleární hovado“ ze severu Čech, jak se také jinak mistrovi pornofolku přezdívá, přijede oslavit do Budějc 20 let na hudební scéně! Nahy & Bagr je čtyřčlenné duo, bardi z klína Novohradských hor, kteří hrají svůj newcastle folkpop jako o život. Ještě jednou navodí atmosféru již skončeného léta.

Aynsley Lister Band – River music club – 20:00
Exploze přirozených schopností a ohnivé, emocemi nabité kompozice, to je Aynsley Lister – vynikající kytarista, který vychází z blues-rockové tradice, ale posouvá ji směrem k moderním formám, jimž nechybí „duše“, jíž tak často a tak marně hledáme v současné hudbě.

Houpací koně + Naked Professors – Velbloud Music Bar – 20:30
Houpací koně – indie rock z Ústí nad Labem, Naked Professors – folk/rock z Českých Budějovic.

HeBand – K2 – 21:00
Klubový koncert kapely HeBand.

AboutTime / David Roverto & Scvadrers – Fine music club – 21:00
Nejen, že přijede pražský DJ & producent David Roverto, ale taky přijde budějcký DJ & producent Scvadrers. David Roverto a Scvadrers se postarají o večer plný hudeních novinek až do rána.

Sobota 15. října

České Budějovice

Radovanovy radovánky – Malé divadlo – 10:00
Pohádka Zdeňka Svěráka a Jiřího Jelínka o radosti z toho, že svítí slunce, o radosti z toho, že máma peče koláč. O radosti z toho, že táta vypěstoval obří salát. Ale také o radosti z toho, že kopřivy pálí, že pes trhá vaše kalhoty a že bude-li pršet, zmoknem. Přijďte se radovat i z mála!

Tomáš Klus – RecyKlus Tour 2016 – Dopravní podnik města České Budějovice – Autobusová vozovna – 19:00
Po roční pauze Tomáš Klus letos připravil jedinečnou tour s názvem RecyKlus, kterou ovlivnili svým hlasováním na webu sami fanoušci. Z širokého repertoáru starých i nových písní totiž návštěvníci webu Recyklus.cz hlasovali a vybrali písně, které Tomáš Klus a spolu s ním Cílová skupina zahrají a „zrecyklují“ naživo při koncertech.

Poker face – Studiová scéna Na Půdě – 19:30
Světová hvězda v pokeru, milionářka, cynická čtyřicetiletá bestie, bývala před dvaceti lety dívkou cinkající klíči, plnou ideálů a víry, že „dobro a láska zvítězí nad lží a nenávistí“. Teď má dvacetiletou dceru, která je se 14,3% pravděpodobností dcerou Václava Havla, a moc si s ní neví rady.

Bílá stopa – Měsíc ve dne – galerie – 20:00
Scénické čtení podle knihy Michala Rejžo Pavlíka "Bílá stopa". Vystupují studenti herectví Pražské konzervatoře i sám autor knižní předlohy.

Metalovej svátek tour 2016 – Velbloud Music Bar – 20:00
Brněnská heavy-metalová kapela Titanic, která vznikla na přelomu let 1984 a 85, je dnes už legendou. Letos vyráží na turné k příležitosti vydání nového živého CD Metalovej svátek, jehož obsah vznikl při loňském koncertě v brněnském Semilassu. Páteř CD tvoří songy z legendárního alba Metal Celebration. Na turné Titanic doprovázejí další dvě brněnské kapely: black-metaloví Asgard, jejichž historie sahá až do roku 1987, a power-metaloví Eagleheart, kteří hrají od roku 2005.

Nightwings – Kolibar U Sida – 20:30
Hudební skupina z Českých Budějovic, která hraje převzaté písničky skupin Nightwish, Within Temptation, Sirenia, Issa, Paramore, Axxis, Evanescence, Delain apod., tedy melodický metal s pěknými a plnými vokály, který určitě nikoho neurazí.

Neděle 16. října

České Budějovice

Dětská neděle – CineStar – 14:30
Dětská neděle s filmem Lichožrouti. Program: originální výtvarná dílna – stavění podzimního sněhuláka z ponožek / liché ponožky si vezměte s sebou. Bohatá tombola.

Pondělí 17. října

České Budějovice

Galli Theater – Typisch Deutsch – Café Klub Slavie – 18:00
Víte, co je vlastně pro Němce tak typické? Přijďte hledat odpověď na tuto otázku společně s Galli. Komediální, ale zároveň poučné představení Typisch Deutsch.

Povídky – Jihočeské divadlo – 19:00
Tři části baletního trojvečera Povídky spojuje téma mezilidských vztahů. Norský choreograf a tanečník Ole Kristian Tangen otevírá večer choreografií ...a zmizeli na téma odloučení. Pokračuje komický a rozverný kus Řekni sýr! Jana Kodeta z prostředí fotoateliéru. Večer uzavírá nejnovější choreografie Attily Egerháziho Kresba v písku, který odráží jedinečnost, kouzlo a pomíjivost každého okamžiku.

Didrik Ingvaldsen Orchestra & Elisabeth Nygrd – River music club – 20:00
Unikátní norsko - český desetičlenný orchestr v čele s fantastickou zpěvačkou Elisabeth Nygrd s jazzovou interpretací Janáčkových melodií.

Štítky České Budějovice, Tomáš Klus, koncert, hudební skupina, kampus, divadlo, láska, Metzlův dům, Kampa, herec, rock, hračka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Budějce navštíví Tomáš Klus i muzikanti z celého světa  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.