Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Krucipüsk: Posloucháme naprosto rozdílné styly

Krucipüsk přitáhl na Pardálu před podium davy fanoušků a to i přes to, že hrál v odpoledních hodinách. Od toho momentu se festival vlastně rozjel na plné obrátky a stal se z něho slušný mejdan. K diktafonu jsme přizvali Tomáše Hajíčka, nezaměnitelného frontmana kapely.

S kapelou už obrážíte pódia nějaký ten pátek, co se momentálně u vás děje, co plánujete, co je nového?
V kapele máme od roku 2015 nového basáka Jiřího Ziku z královohradecké kapely Satelit Canibal. Také připravujeme nové CD+LP s názvem Sine Amore Nihil, které vyjde 1. listopadu a připravujeme se na natáčení nového videoklipu k písni Pohodex z posledního alba Tintili Vantili, který spatří světlo světa koncem října 2016. Samozřejmě pracujeme na podzimním turné 2016, které ponese název KruciKreuz. Turné pojedeme od 11. listopadu a bude čítat dvanáct koncertů po celé republice. Jako support vystoupí skupina JegR.

Pod kým vyjde nová deska?
Máme už nějaký čas vlastní vydavatelství, dříve jsme vydávali u Monitor EMI, Popron a Sokol's Power Voice, což byl tehdy krok vedle. Dneska si jedeme na vlastní triko, protože ta vydavatelství se o nás nestarala, pokud jste hned ze začátku neprodal pět tisíc kusů, aby se jim to okamžitě zaplatilo. Vždycky na tom vydělali oni, my ne…

V jakém studiu budete nahrávat?
My si vždycky navezeme aparaturu do nějakého baráku, kde je zvuk a zázemí, co nám zrovna vyhovuje a uděláme si hezké tři neděle s nahráváním a vymýšlením. Příští rok možná využijeme i nějaké studio, ale to je ještě ve hvězdách. (smích) Posloucháme naprosto rozdílné styly, a co nám přijde pod ruku, to zpracujeme a ty dobré groovy tam pak dáme.

Už jste také nahráli pár alb, na které vzpomínáš nejraději.
Tak vždycky je to to poslední Tintili Vantili. (smích) Máme za sebou 10 alb, ale podle lidí je nejúspěšnější Druide, podle mě ne. Tehdy bylo toto album koncipováno na velká pódia, abychom se dostali do širšího povědomí. Jsou tam věci jako Láska je kurva, Druide, Keltskej osud a tak dále, takže se to dříve dost líbilo.

To už je taky pár let. Loni jste oslavili čtvrt století, jak probíhaly oslavy?
My jsme to vzali šmahem s desátou deskou. Nedělali jsme z toho žádnou grandparádu. Co je 25 let proti nekonečnosti vesmíru. (smích)

Jak se vám hrálo na Pardál festu?
No vzhledem k tomu, že bylo hezké počasí, tak je škoda, že to nebylo venku. V té hale z toho ty lidi museli být pološílení. Ale je to dobře zajištěný a přístup tady je vysoce profesionální. V Budějcích jsme se ukázali po půl roce, když jsme hráli ve Slavii, což je klubová scéna, a je fajn být tady na větším festivalu. Ukážeme se tu určitě rádi i příští rok, tím myslím v Budějcích. K nové desce pojedeme na podzim v roce 2016 turné s vlastní aparaturou, světly a zvukem, takže se určitě přijďte podívat, bude to stát za to!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky hudební skupina, styl, Tomáš Hajíček, festival, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krucipüsk: Posloucháme naprosto rozdílné styly  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.