Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Říjen nabízí pestrou paletu kultury pro všechny věkové kategorie

Je vám zima? Tak se zahřejte návštěvou hudebních klubů, které nabízejí vskutku pestrou nabídku koncertů nebo vyrazte s dětmi na Festival dětských knih, časopisů a her do Jihočeské vědecké knihovny.

Úterý 4. října

České Budějovice

Souborné dílo Williama Shakespeara ve 120 minutách – Jihočeské divadlo – 19:00
K poctě největšího světového dramatika, od jehož úmrtí v roce 2016 uplyne 400 let, sehrají tři herci všech jeho 37 her a 154 sonetů ve 120 minutách! Zdá se vám to neuvěřitelné? Přijďte se přesvědčit, divte se a bavte se.

CreTura, Human Desolation, Fairy, Phoenix in Fire – mcFabrika – 18:00
Heavy-metalový večer. Cretura (NOR) – Fall Of The Golden Star Tour 2016. Hosté: Human Desolation (SWE), Fairy (NOR), Phoenix In Fire (CZE).

Welcome semester party – K2 – 19:00
Nový semestr na Jihočeské univerzitě je tady a Studentská unie ho chce opět uvítat další nezapomenutelnou vysokoškolskou párty. Začíná se před hudebním klubem K2, kde bude K2 air bar s DJ. Další dva DJ's na vás budou připraveni uvnitř hudebního klubu K2. DJ Mistrgal a DJ Endis.

Středa 5. října

České Budějovice

Christopher Durant: Laskavá terapie – DK Metropol – Divadelní sál – 19:00
Divadlo Palace představí u nás na jihu bláznivou komedii Christophera Duranta Laskavá terapie. Příběh se točí kolem Kamila a Květy, které spojí jeden seznamovací inzerát. Pro oba je to v této oblasti premiéra, která se však nezamlouvá Květině psychiatrovi. Naopak Kamilova psycholožka nový krok v osobním životě podporuje, přestože je Kamil již několik let zadaný. V hlavních rolích příjemné komedie se představí Vanda Hybnerová, Miroslav Etzler, Martin Pechlát, Vojtěch Záveský a Sandra Černodrinská/Kristýna Leichtová. Režie: Vanda Hybnerová.

Let´s Go Study Party – K2 – 20:00
Přijďte přivítat nový semestr ve velkém stylu v klubu K2 netradičně ve středu. Můžete se těšit na kapely, DJ's, saxofon a akční drinky! Náhodný výběr, Quiet, DJ Gizzy + Ondřej Kovář (saxofon), Melvin Coxx.

Wrench (USA), Vihar (CZE) – mcFabrika – 20:00
Evropská tour doom/sludge metalové kapely Wrench z USA. Jako support vystoupí doom/death-metalová česká kapela Vihar.

Blackout D&B Resident Night – Velbloud Music Bar – 21:00
Blackout je rezidentní noc v klubu Velbloud, kde si každou první středu v měsíci můžete vychutnat zkušené místní DJ's i nové talenty. Je libo odvaz uprostřed týdne? Nečekejte na víkend, tahle naplno rozjetá párty je tu pro vás! DJ Hanzall a hosté: DJ M4D.DOC a další. Vizuální tvorba od Šmaltyho.

Čtvrtek 6. října

České Budějovice

Etiketa pro sígry – Malé divadlo – 10:00
Jak pozdravit britskou královnu? Jak se chovat na večeři s diktátorem? Proč vůbec existují nějaká pravidla? A kdy se na ně úplně vykašlat? Akční komedie ze základky.

Michal Prokop & Framus Five – DK Metropol – Divadelní sál – 19:00
Podpořte správnou věc návštěvou koncertu Michala Prokopa. Výtěžek koncertu bude věnován na péči o nevyléčitelně nemocné a zdvojnásobí jej Nadační fond Avast. Michal Prokop je považován za jedinečného zpěváka, působícího v žánrech blues, rock a soul již od 60. let minulého století. V letošním roce oslaví 70. narozeniny a jako dárek sobě i fanouškům nadělí řadu koncertů s kapelou Framus Five.

Mladí budějovičtí hudebníci se představují – Jihočeská vědecká knihovna – pobočka Lidická – 1. patro – 19:00
Koncert Františka Lejska (klavír) a Martina Krýsla (pozoun).

Příležitost dělá zloděje aneb Italština pro zamilované – Jihočeské divadlo – 19:00
Předpremiéra. Slibně rozjetý operní road-trip do Neapole končí v bláznivých zmatcích v momentě, kdy na dálku dohodnuté námluvy nečekaně zkomplikuje záměna zavazadel a následně i osob. Když se navrch přidají i vrtochy půvabné, nicméně temperamentní Italky, je to příslib zábavy nejen pro milovníky opery. Tato méně známá Rossiniho jednoaktovka je třetí operou teprve dvacetiletého skladatele podle námětu stejnojmenné francouzské komedie Eugèna Scribe.

Kidney Trauma (křest kazety), Nuly, Raw Deal – Velbloud Music Bar – 20:30
Kidney Trauma – budějcká směska noise-rocku, shoegazu a třeba post-punku pokřtí na večírku novou kazetu. Nuly – osobitý připunkovaný hitovky, krutá basa. Raw Deal – nová kapela z Prahy a Pardubic.

Pátek 7. října

České Budějovice

Etiketa pro sígry – Malé divadlo – 10:00
Jak pozdravit britskou královnu? Jak se chovat na večeři s diktátorem? Proč vůbec existují nějaká pravidla? A kdy se na ně úplně vykašlat? Akční komedie ze základky.

Příležitost dělá zloděje aneb Italština pro zamilované – Jihočeské divadlo – 19:00
Premiéra. Slibně rozjetý operní road-trip do Neapole končí v bláznivých zmatcích v momentě, kdy na dálku dohodnuté námluvy nečekaně zkomplikuje záměna zavazadel a následně i osob. Když se navrch přidají i vrtochy půvabné, nicméně temperamentní Italky, je to příslib zábavy nejen pro milovníky opery. Tato méně známá Rossiniho jednoaktovka je třetí operou teprve dvacetiletého skladatele podle námětu stejnojmenné francouzské komedie Eugèna Scribe.

Hudební večer s Jakubem Vančurou – Adore's Cafe – 19:00
První hudební večer v Adore's Cafe, exkluzivně s Jakubem Vančurou. Využijte jedinečné možnosti strávit příjemné chvíle u živé hudby.

Melanie Scholtz – Tango du tour (JAR/BG/CZE) – River Music Club – 20:30
Tango večer s fantastickou zpěvačkou z JAR. Melanie Scholtz – voice, Stanislav Anguelov – accordion, Tomáš Jochmann – piano, Petr Dvoský – double bass. Melanie Scholtz pochází z Kapského Města, kde také vystudovala operní zpěv. Věnuje se však jazzové hudbě, skládá, zpívá, cestuje. Její hlas už okouzlil publikum v Norsku, Francii, Německu, v Holandsku, Maroku, Portugalsku a ve Španělsku, zaujal také uznávané hudebníky a kritiky.

Liquid Night vol. II – Komiks – 21:00
Druhé pokračování Liquid Night ve složení DJ's: R-Flyer, Dirty Boy, Dj Thinngy, Tallar.

Dead End Warm Up / Paranoid (SVK) / Up!Great – K2 – 21:00
Partičku od našich sousedů The Paranoid netřeba představovat! Slovenský rock je známý ve všech luzích a hájích. Teď se valí do Budějc v rámci DeF Warm UP. Up!Great – ostravská kapela v čele se sličnou zpěvačkou, která se s mikrofonem rozhodně mazlit nebude! V Budějcích jste je mohli již zažít jako předskokany Satisfucktion.

Vikked Zed Rock'n'Roll/Punkrock mejdan jako za starejch časů – Velbloud Music Bar – 21:00
Do plnejch jako za starejch. Vikked Zed & Budweiser Budvar hrdě uvádí excelentní Rock'n'roll/punkrock večírek v duchu starejch časů, kdy byl Vikked Zed ve Velbloudu doma. Dále zahrají Bonnie & The Groove Cats, Krang a Bratři v triku afterparty.

Sobota 8. října

České Budějovice

Festival dětských knih, časopisů a her: Loutková opera Karmen – Jihočeská vědecká knihovna – pobočka Čtyři Dvory – areál ZŠ E. Destinové, boční vstup – 10:00
Příběh, co uvidíte a také uslyšíte, odehrává se v Jablonci. Co všechno se tam stane a kdo se v lásce zklame, se dozvíte na konci.

Festival dětských knih, časopisů a her: Malířská show Adolfa Dudka – Jihočeská vědecká knihovna – pobočka Na Sadech – 9:45, 11:00
Malířská show ilustrátora dětských knížek Adolfa Dudka. Bude se malovat a bude veselo.

Filmmakeři – Malé divadlo – 18:30
Ve spolupráci s profesionálním animátorem a maličkým živým filmovým orchestrem vznikne na jevišti dokonale vybavené filmové studio. Příběh fenoménu, který má po celém světě miliony fanoušků. Nejslavnější filmové hvězdy, zrod fantastických filmových efektů i konečný souboj filmu a divadla o místo nejzábavnějšího média všech dob.

Madam Colombová zasahuje aneb kam zmizel ten diamant – Divadlo U Kapličky – 19:00
Divadelní soubor Šramot při JKOP uvádí bláznivou krimi komedii Jana Váchala, která nadchne každého z vás. Lord Ham-milk-ton zakoupí vzácný diamant zvaný Růžový Ptakopysk a odveze ho na své panství. Hned druhý den je ale vzácný kámen ukraden. Lord se rozhodne na svoje panství pozvat všechny světové detektivy, aby případ vyřešili. Pozvání však nakonec přijme pouze poručík Colombo, ze kterého se ovšem po příjezdu vyklube madam Colombová.

David Deyl 2016 – DK Metropol – Divadelní sál – 19:00
David Deyl je jedním z mála českých zpěváků, který si většinu písní sám píše. Charismatický textař, zpěvák a hudební skladatel se narodil v roce 1983 a jeho fanouškovská základna se v současné době uspokojivě rozrůstá. Koncert nabídne skladby z posledního alba V ozvěnách, které se nese v duchu classical crossover. Kromě posledních songů z Davidovy tvorby zazní také oblíbené songy Akorát, Počítám, Lež a nech si lhát či Hry o nás za doprovodu piana, violoncella, houslí, violy a nylonové kytary.

Kreutzerova sonáta – Studiová scéna Na Půdě – 19:30
Hra o lásce, zradě a vraždě podle Tolstého „sexuální novely“ z roku 1890, která byla ve své době pro skandálnost soudně pronásledována.

David Beecroft Quartet (CAN/CZE) – River Music Club – 20:00
The David Beecroft Quartet hraje tradičně s velkým drivem a diskutabilním kanadským humorem. Dlouhodobý berlínský rezident a saxofon master David Beecroft bude na krátkém českém turné (tří koncertů) spolupracovat se svým krajanem - kontrabasistou Duncanen Hopkinsem a dvěma českými jazzmany - hudebníky Liborem Šmoldasem (kytara) a Tomášem Hobzekem (bicí).

P.U.M + IR Tour 2016 – Velbloud Music Bar – 20:00
Spřátelené kapely P.U.M a Indiánská rezervace pořádají společné podzimní turné o několika koncertech napříč celou Českou republikou. Zastaví se i zde!

Rozkrock – Café Klub Slavie – 21:00
Rozkrock je letitá skupina, která moc dobře ví, v čem je její síla – v příjemných melodiích a parádních vícehlasech.

Neděle 9. října

České Budějovice

Fíha tralala a pohádková družina – Metropol – Divadelní sál – 17:00
Písničková divadelní show pro nejmenší diváky. Dětské hity Bum bác, Bunka plus bunka, Lúka, Idem kva kva k Vám, Bager a tatrovka a další. Oblíbeného skřítka Fíhu si můžete poslechnout v hodinovém programu a přitom si zatančit spolu s Fíhou a oblíbenými pohádkovými postavičkami.

Pondělí 10. října

České Budějovice

Radovanovy radovánky – Malé divadlo – 10:00
Pohádka Zdeňka Svěráka a Jiřího Jelínka o radosti z toho, že svítí slunce, o radosti z toho, že máma peče koláč. O radosti z toho, že táta vypěstoval obří salát. Ale také o radosti z toho, že kopřivy pálí, že pes trhá vaše kalhoty a že bude-li pršet, zmoknem. Přijďte se radovat i z mála!

Autoři

Štítky koncert, České Budějovice, hudební skupina, knihovna, divadlo, kniha, komedie, časopis, Česko, opera, kultura, David Beecroft

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Říjen nabízí pestrou paletu kultury pro všechny věkové kategorie  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.