Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Do Vyššího Brodu přiletěli čápi a vyhráli dvacet tisíc korun

Spejbl, Hurvínek a Mánička, Drápalík, Mimoni, kovbojové, chlupatá miss, čápi. Prapodivné postavičky splouvaly Vltavu z Vyššího Brodu do Rožmberku. Mnozí z vás jistě vědí, že nejde o akci jen tak náhodnou, ale s dlouholetou tradicí. Již po čtyřiačtyřicáté se jela Plavba kuriózních plavidel.

Letošního ročníku se zúčastnilo jedenáct posádek, které nejenom, že musely vymyslet a sestavit originální plavidlo, ale připravit si i zábavnou scénku, zúčastnit se pivní štafety a dožít se večerního vyhlášení vítězů, což není jen tak v oné pivní smršti, která v dopoledních hodinách na parkovišti u kempu ve Vyšším Brodě propuká. Přesto se plavidel účastní již desítky let ty stejné skupiny a ke spokojenosti pořadatelů se na scéně objevují i nové mladé tváře.  

Počasí téměř jako každý rok plavidlům přálo, a tak zábava jela plným proudem již od devíti hodin, kdy se prezentovala plavidla spolu s plavci. Soutěžilo se již tradičně o pět set korun v chůzi na chůdách, proběhla pivní štafeta i hodnocení scének, které si posádky pro diváky připravily. Inspiraci účastníci nacházejí nejenom v pohádkách, ale inspirují se i současnou politickou situací, životním postojem, kultovními snímky či známými stavbami. „Mně osobně se moc líbila scénka plavidla Tunel Blanka, byla opravdu vtipná a taktéž jsem se pobavila u představení plavidla s názvem Tenkrát na západě,“ hodnotila výkony zúčastněných posádek Marie Marušková.

„Letošní ročník byl vcelku bezproblémový. Nikoho jsme nemuseli zachraňovat, všechna plavidla zvládkla krásně jez ve Vyšším Brodě a na Herbertově měla největší problémy posádka Cirkus de ochlastalejt, které se plavidlo trochu sesypalo a v Rožmberku se pak objevilo zapřaženo za Tunel Blanka. Velice nás potěšila i lipenská posádka Mimoni, která namísto molitanu použila na své masky polystyren,“ prozradil jeden ze záchranářů Petr Kovařík.

Před vyhlášením vítězů si diváci poslechly hudební skupinu Divoká Barka, která ke konci rozřádila již nastoupené a odmaskované účastníky plavidel, takže vyhlašování výsledků bylo bouřlivé a stejně veselé jako každý ročník plavidel.

Pořadí:

1. místo: Čapí hnízdo
2. místo: Mimoni
3. místo: Spejbl, Hurvínek a Mánička

„Škoda, že plavidlo s Hurvínkem a dalšími oblíbenými postavičkami nemělo Žeryka, možná by se na stupíncích vítězů postavilo výše,“ zaznělo z úst moderátorů. Na čtvrtém místě se se skvělou scénkou umístilo plavidlo Tunel Blanka, dále pak nováčci až z jižní Moravy s názvem Slovácký sklep, Cirkus de ochlastalejt, kterému se plavidlo rozpadlo po splutí Herbertova, Tenkrát na Západě, Miss beer, Dožínky a Plavbou k úspěchu – plavidlo s nejstarším a nejvěrnějším účastníkem.

Dvacet tisíc korun, které vyhrála posádka Čapí hnízdo, letos poputuje opět na dětskou onkologii v Českých Budějovicích.

44. ročník Plavby kuriózních plavidel

Pondělí, 5. září 2016, 13:00

44. ročník Plavby kuriózních plavidel
44. ročník Plavby kuriózních plavidel

Štítky Vyšší Brod, Mimoň, Vltava, Tunelový komplex Blanka, Tenkrát na Západě, Čapí hnízdo, Petr Kovařík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Vyššího Brodu přiletěli čápi a vyhráli dvacet tisíc korun  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.