Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Skupina Prague Conspiracy to ve středu rozjela před klubem K2

Za celé léto jsem na břehu slepého ramene neslyšel tolik chvály jako na pražské spiklence. Budějčáci je mají zkrátka rádi a hlasitým skandováním svoji náklonnost dávali značně najevo. I pořadatelé museli být spokojení, protože návštěvnost byla velice slušná. Produkci si přišlo vyslechnout na tři stovky nadšenců.

Pochopitelně se i účinkujícím líbí v Budějcích, protože při každé návštěvě našeho města mohou počítat se silnou podporou. A umí si to skvěle užít. Samotný styl, který je označován jako rock-pop s příchutí punku, k tomu vybízí. Navíc, když za mikrofonem stojí nádherná zpěvačka, tak je publikum ve varu ihned.

Prague Conspiracy staví na silných refrénech a na jednoduchosti melodií, které se snadno zapamatují, a zde je právě prostor pro spolupráci s publikem. Nejednou zpěvačka Aneta Galisová vybízela publikum, aby přispělo svými hlasivkami. A byl to kolikrát chorál, až z toho mrazilo. Pražákům to hrálo a měli šmrnc, jen bych čekal tvrdší a hutnější zvuk na kytarách, aby to nebyla taková popina, ale to je věc vkusu. Jinak zvukaři opět nezklamali a odvedli skvělou práci.

Spiklenci se vezou na vlnách nového alba Inner Game, které vyšlo před pár měsíci, a s chutí si z něj zahráli čerstvé písničky. V hlavě mi ještě teď zní refrén od skladby Shoes a nosný motiv z Running Out. Tato věc má hitové ambice a řekl bych, že je tak prvoplánovaně dělaná, neboť je tam použitý klasický vzorec pro výrobu jednoduchých chytlavých písní pro široké obecenstvo. Ale šlape to, tak proč ne. Trošku lehčí singlovka Times Like These je na tom obdobně. Tentokrát byl koncert trošku kratší než obvykle. Skupina opustila pódium bez přídavku patnáct minut před desátou navzdory nevoli fanoušků. Škoda, určitě měla ještě co nabídnout.

Prague Conspiracy je poměrně mladou kapelou, nicméně od roku 2010, kdy se datuje její začátek, toho stihla požehnaně. Hlavně co do počtu koncertů, kterých nasbírala přes čtyři stovky a traduje se o ní, že má velice pěknou pódiovou show. Budějcké vystoupení potvrdilo, že se nejedná jen o zvěst.

Autoři

Štítky České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skupina Prague Conspiracy to ve středu rozjela před klubem K2  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.