Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muzeum cestopisné literatury se rozloučí s létem živou muzikou

S létem a prázdninovým cestováním se první zářijový víkend rozloučí Muzeum cestopisné literatury v Českých Budějovicích. Stane se tak v pátek 2. září, kdy od 17 hodin zahraje zpívající kytarista Luboš Hrdlička a houslista Petr Masírka Žižák. Organizátoři upozorňují, že nebude chybět ani grilování, takže si mlsné jazyky přijdou na své!

Muzeum cestopisné literatury určitě stojí za návštěvu. Nabízí expozici o významných cestovatelích, jako je Emil Holub, Alberto Vojtěch Frič, Enrique Stanko Vráz, Alois Musil, Josef Kořenský, Karel Domin, Jan Welzl, Stanislav Škulina a další.

Již tradicí jsou různé cestopisné přednášky, které návštěvníky zavedly například na Bali, Jávu či Sibiř.

„Vychutnejte si zde šálek kávy či čaje, začtěte se do knihy a vydejte se na dobrodružství. Rozhodně si máte z čeho vybírat, knižní fond muzea čítá cca 30 tisíc svazků. Příjemné vám může být i venkovní posezení na zahrádce,“ vzkazují provozovatelé.

Štítky muzeum, literatura, léto, České Budějovice, Alois Musil, Karel Domin, Emil Holub, Alberto Vojtěch Frič, Josef Kořenský, Enrique Stanko Vráz, Jan Eskymo Welzl, Sibiř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muzeum cestopisné literatury se rozloučí s létem živou muzikou  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.