Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Rožmberské slavnosti nabídnou dobový vor, provazochodkyni nad Vltavou i originální kelímky

Dobový vor, provazochodkyně, tanečníci, kejklíři i hudební kapely a nejen ty se 27. srpna objeví v Rožmberku nad Vltavou. Na slavnostech Matky Vltavy se pobaví každý, kdo má rád vodu a vše s ní spojené. O sobotním dni se návštěvníci mohou těšit na bohatý program. Večer vystoupí provazochodkyně a přijede i historický vor. Po dobu celé akce navíc lidé dostanou speciální kelímky s obrázkem hradu a rožmberské růže.

Fundované vedení města Rožmberk nad Vltavou si uvědomuje odpadovou zátěž, kterou veřejné akce přinášejí, a proto při akci používá omývatelné kelímky Nicknack. Ty navíc mají originální design hradu Rožmberk s charakteristickou růží. Osvětový projekt Jedu vodu, který chce zlepšit služby a hygienické zázemí Vltavy, dodává na slavnosti vratné kelímky, díky kterým se neznečišťuje okolí, ani dno řeky. Lidé si kelímky většinou odnášejí jako suvenýr a připomínku toho, kde všude o dovolené byli.

Projekt Jedu vodu navíc vyšle na slavnosti harmonikáře a plovoucí občerstvení na dřevěném voru, díky kterému si návštěvníci budou moct pochutnat na přírodních limonádách a míchaných nápojích přímo uprostřed řeky. Rožmberské slavnosti jsou v pořadí již čtvrtou akcí, na které se na Českokrumlovsku ekologické omyvatelné kelímky Nicknack letos objeví. Kelímky už se objevily v Olympijském parku Rio-Lipno 2016, na boršovském divadelním létě a v rámci projektu Jedu vodu.

A jaký bude program slavností? Dopoledne se můžete zúčastnit výroby historického voru u koupaliště v Rožmberku, ve 14 hodin přijede dobový vor s kupci, kejklíři a kapelou k mostu, čímž bude akce oficiálně zahájena. Od 18 hodin se můžete těšit na provazochodkyni, která bude kráčet nad Vltavou. Ostatní si užijí taneční zábavu s kapelou GinFis na náměstí. Všechny děti navíc obdrží dárek od města.

Štítky slavnost, kelímek, hudební skupina, Vltava, Rožmberk nad Vltavou, projekt, hrad, Hrad Rožmberk, NICKNACK, růže

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rožmberské slavnosti nabídnou dobový vor, provazochodkyni nad Vltavou i originální kelímky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.