Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Mustang Bluesride rozvlnili budějcké publikum rock’n’rollovými peckami

Když se parta fousatých sympaťáků ve čtvrtek objevila na pódiu v rámci festivalu Central Park Slavie, hodně Budějčáků už vědělo, co přijde. Smršť rockových, rock’n’rollových a bluesových hitů si přišlo užít téměř sedm stovek lidí, někteří se jen mimoděk zastavili, aby si mohli poslechnout songy, co dobře znají. A zůstali až do konce.

Kapela Mustang Bluesride vznikla v roce 2012 jako projekt kamarádů, kteří si rádi „zabrnkají“ oblíbené skladby kapel ze šedesátých a sedmdesátých let. Svým hraním umí vyvolat euforii i v publiku, což opět předvedli ve čtvrtek večer u Slavie.

Mustangové nepřichází sice s autorskou tvorbou, ale rozjet to umí víc než slušně. Nechť je toho důkazem, že do rytmu si podupávali i tací, co by si běžně takovou hudbu doma nepustili. Bylo hodně i těch nesmělých, kteří si ve víru rytmu začali při Go Johnny Go od Chucka Berryho pokyvovat hlavou, včetně mě. Vystoupení Mustang Bluesride strhlo všechny bez rozdílu.

Celá kapela ukázala, že umí pracovat se sílou publika a dokázala roztancovat i rozezpívat jindy trochu pasivní budějcké posluchače. Pod pódiem to doslova začalo vřít, když kapela spustila legendární Break On Through od The Doors. Samozřejmě s hlasem Jima Morrisona se jen těžko bude někdo srovnávat, ale pecka od The Doors vás prostě musela bavit. Výborná práce s nástroji a špičkový zvuk už byly jen pomyslnou třešničkou.

Mustang Bluesride to prostě napálili a nezáleželo na tom, že byl všední den a nejspíš většina přítomných musela ráno do práce. Teplé letní počasí a příjemný vánek přispěly k tomu, že atmosféra na venkovním koncertě byla prostě báječná.

Další možnost, jak strávit hudební večer budete mít už za týden 25. srpna, kdy se na festivalovém pódiu objeví Android Asteroid a Lex Barker.

Štítky hudební skupina, The Doors, festival, Chuck Berry, Jim Morrison, Lex Barker

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mustang Bluesride rozvlnili budějcké publikum rock’n’rollovými peckami  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.