Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Queens of Everything dováděly v Budějovicích

Královny z Prahy se zastavily před klubem K2, aby na chvíli ovládly břeh slepého ramene a předvedly něco ze svého umu. Chvíli po setmění se tak ve středu rozezněly svěží tóny, které přehlušily i nedaleké letní kino. Hrálo se skočně, divoce a pěkně od podlahy.

Tak by měl ten starý dobrý rock and roll frčet, zvláště když je říznutý punkem. Queens of Everything si drží nezaměnitelný zvuk díky dechovým nástrojům (dva pozouny a dva saxofony) a kontrabasu, které kříží se zkreslenou kytarou. Zvučit tuhle kapelu musí být celkem oříšek.

Královny nasadily rychlé tempo, aby zahřály postávající publikum. A právě v rychlých pasážích kapela nejvíce táhla. Taková skladba Matter Of The Low z posledního alba God Save The Queens pěkně šlapala a valila jak rozjetý vlak. Skutečně, pokud se kapela dokázala udržet ve vysokých otáčkách, byla úžasná.

Trošku horší už to bylo v pomalejších pasážích, ale naštěstí takových bylo jako šafránu. Kapela nemá problémy ani s melodikou, kde občas zavlál vliv irského folku a severní dravosti. Celkově namíchaný koktejl z několika stylů a rozličných nástrojů zněl velice dobře a profesionálně.

Pořadatelé koncertu se opět vyznamenali. Přivedli na pódium další výbornou kapelu a ohlídali si kvalitní zvuk. Královny skutečně dováděly. Z pódia byla cítit radost a pohoda, která byla kapele oplácena bouřlivými ovacemi. Jen více takových seskupení v Budějcích!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky hudební skupina, České Budějovice, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Queens of Everything dováděly v Budějovicích  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.