Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Radiofest České Budějovice osvěží babí léto českou hudební špičkou

Je pouze jeden důvod, proč se těšit na konec prázdnin. Je jím Radiofest České Budějovice, hudební symbol babího léta, rodinný festival Hitrádia Faktor s největšími hvězdami české hudební scény v čele s kapelou Kryštof.

Už několik let patří finále léta v Českých Budějovicích unikátnímu Radiofestu. Festival na výstavišti se také letos postará o mimořádné ukončení prázdnin celodenní hudební akcí pro celou rodinu. Jako vždy přinese doprovodný program pro malé i velké, podávat bude speciální festivalové menu, především ale bude znít skvělými hity. Hitrádio Faktor na svůj Radiofest totiž pravidelně zve nejoblíbenější kapely a interprety svých posluchačů.

Letos se tak hosté Radiofestu mohou těšit na úspěšné hvězdy české hudební scény, jakými jsou Kryštof, Slza, Mirai, Jelen, Xindl X a Meky Žbirka. Na místě se také představí moderátorské hvězdy stanice. O pohodlí a zábavu návštěvníků se zase bude starat vyhlášený rádiový promotým.

Během posledních let se Radiofesty v jižních Čechách staly jednou z hlavních společenských událostí roku. O předchozí ročníky byl enormní zájem a lístky rychle mizí i tentokrát. Veškeré podrobnosti o programu a online nákup vstupenek najdete zde.

Radiofest České Budějovice - sobota 3. září

Výstaviště České Budějovice

  • Kryštof
  • Xindl X
  • Jelen
  • Slza
  • Meky Žbirka
  • Mirai

Areál bude otevřen od 11 hodin, program začíná ve 12:30. Akce se koná za každého počasí. Těšit se můžete na spoustu pódiových soutěží i dětský lunapark. 

Hosté Radiofestu České Budějovice 2016:

Slza – Když člověk vysloví slovo slza, vybaví si malou kapičku slané vody stékající po tváři. Když se ale řekne Slza a podaří se u toho vyslovit to velké S, je na místě hovořit spíše o tsunami! Lukáš Bundil a Petr Lexa spolu s texty Xindla X zaplavili, rozbourali a v podstatě smetli celou českou hudební scénu. Bodují na koncertech, bodují na YouTube, bodují v rádiích a naplno se o nich dá říct, že jsou nejtalentovanějšími kluky české moderní pop music. Těšíme se, až to dokáží také na Radiofestu.

Xindl X - Tenhle chlap je génius. Fakt, smekáme klobouk s upřímností a obdivem, které mu náleží. Není v Česku v současnosti lepšího textaře, kouzelníka se slovy, který jejich význam dokáže roztančit do nekonečných poloh. Z jedné strany Anděl a Dysgrafik, ze druhé Řiditel autobusu v Blbým věku a Na vodě. Ondra Ládek je prostě fenomén. A ať si jeho kritici říkají, co chtějí, byl to on, kdo rozehnal nudu nad českou hudbou. Autor oblíbených Xindlovin na Hitrádiu Faktor si dokáže udělat legraci ze všeho včetně sebe sama. Jeho moudrý hudební humor, občas lehce teskný, občas bláznivě rozdováděný, oceníte také na Radiofestu.

Mirai – Neskuteční sympaťáci z Frýdku-Místku jsou pravými dědici odkazu svého skororodáka Petra Bezruče. Až teda na to, že nepíšou básničky, nechodí v divných hadrech, třídní rozdíly jsou jim šumafuk a jejich songy v sobě nesou něco tak pozitivního, až se jejich Beskydy zelenají. To ale neznamená, že nejdou do hloubky. Dítě robotí, Cesta z města i Divadlo jsou všechno krásná melodická zamyšlení jak vystřižené z učebnice inteligentního popu. Na Radiofestech nesmí chybět!

Jelen – Není to ani dva a půl roku, co tahle instrumentálně vokální partička pustila na světlo světa omračující singl Magdaléna. Kapela Jelen, v níž se mísí nebývalá dávka energie a správné muzikantské pokoropohody, má za sebou rok zázraků. Držitele Anděla za Objev roku a nositele zlaté desky za album Světlo ve tmě z roku 2014 prostě musíte mít rádi. Jsou motorem vysílání Hitrádia Faktor a pořádně nakopnou také Radiofest!

Meky Žbirka – Mistr triangl, pátý a šestý člen Beatles v jednom. Meky Žbirka nedávno natočil v Londýně na Abbey Road skvělé album Road to Abbey Road a opět dokázal, že jestli na Slovensku umí dělat jemný a citlivý pop, je to tenhle mistr melodie. Mekyho songy stejně jako on nestárnou a nemluví sprostě, upírají na vás melancholický a tolerantní pohled a nesou v sobě pravou hudební moudrost. Meky je pán. Jsme rádi, že dorazí na Radiofest.

Kryštof – Vždy a všude platí, že je těžké být králem. Richardu Krajčovi a jeho Kryštofům to jde neskutečně snadno. Svým albem Inzerát posunuli hranice české hudební produkce. Svým albem Srdcebeat to ještě jednou zopakovali a dali české muzice zvuk nejšpičkovějších světových studií. V anketách o hit roku mají pravidelně několik zástupců, jejich turné se vyprodávají v řádu minut a jejich pokora před fanoušky je inspirující. A jejich koncerty? Však uvidíte. Na Radiofestu České Budějovice! 

Tisková zpráva

Štítky České Budějovice, hudební skupina, Kryštof, Miroslav Žbirka, Xindl X, babí léto, Mirai, festival, Petr Bezruč, Richard Krajčo, Lukáš Bundil, Petr Lexa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radiofest České Budějovice osvěží babí léto českou hudební špičkou  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.