Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Festival Hrady CZ v Rožmberku nad Vltavou očima Budějcké Drbny – den první

Budějcká Drbna vyrazila i přes vytrvalý déšť v pátek v podvečer k Rožmberku nad Vltavou, kde odstartoval dvoudenní hudební festival Hrady CZ. Program totiž sliboval zábavu od začátku do konce.

První koncert začal na Staropramen Stage v půl šesté. Gazdina Roba vyhrávala, když Budějcká Drbna vjížděla do areálu. Než se jí povedlo zaparkovat, třikrát se musela otočit a nakonec přes protest pořadatelů vjela někam, kde údajně nemělo být již místo k zaparkování. Plno tam bylo ale bahna, s čímž se ovšem při tak vydatném dešti a parkování na louce počítalo.

Po menší prudě při kontrole batohů, kdy i přes VIP pásku bylo Drbně řečeno, že s fotoaparátem nebude vpuštěná do areálu, šlo všechno hladce. Znamená to tedy, že fotoaparáty byly na festivale zakázány? V tom případě by bylo příště vhodné rovnou odevzdávat i mobilní telefony, jelikož vlastnit některý bez foťáku je v dnešní době jako vlastnit veterána.

Podium s názvem Bohemia v páteční podvečer jako první hostilo známého písničkáře Xindla X, který opět zahrál všechny známé songy, při kterých se lidé v různých modelech plášťenek a gumácích dobře bavili. Déšť pomalu ustával a nálada stoupala s počtem příchozích lidí, kterým se konečně podařilo zaparkovat. 

Budějcká Drbna se rozhodla, že by nebylo špatné udělat s Xindlem X rozhovor a vyzjistit tak nějaké hudební laskominy pro své čtenáře. Milí čtenáři, utřete slinu. Po čtyřiceti pěti minutách postávání u jeho šatny a oslovení několika lidí z kapely, jí konečně přišel jeho bednař oznámit, že Ondřej nemá dnes moc času a ani náladu dělat rozhovory.

Naštěstí existují ještě hudebníci, kteří si rádi popovídají s prostým lidem, a tak vám Budějcká Drbna brzy zveřejní rozhovor se zpěvákem kapely Nebe Petrem Harazinem. Ten, jak slíbil, tak přišel a povídání s ním bylo opravdu milým zážitkem.

Při cestování mezi pódii si Budějcká Drbna nemohla nevšimnout příjezdu jejího oblíbence Vladimira 518. Dorazil v černém BMW, deset minut před vlastním koncertem. Fanouškům jeho menší zpoždění nevadilo, ale fandové Rytmuse byli poněkud rozladěni. Zřejmě, jak tvrdil Vladimir, uvízl v dopravní zácpě, a i přesto, že koncert měl stihnout, nestihl. Žádné slovo omluvy, nic. Naštěstí se o dobrou zábavu všech přítomných postaral jeden z našich nejlepších rapperů – Vladimir 518.

Celou situaci taktéž zachránila kapela Pražský výběr, která nejenže dorazila, ale nezklamala skvělým koncertem. Trochu zdlouhavější bylo čekání na kapelu Monkey Business, jelikož probíhalo vyhlášení nejhezčích karnevalových masek. Jak se říká: „Všeho moc škodí.“

Matěj Ruppert, zpěvák Monkey Business, jako vždy bavil svými povedenými kousky, a tak se všichni dobře naladili na poslední hvězdu pátečního večera, skupinu Mandrage, která podle komentů všech přítomných a nadšeného tleskání publika byla tím nejhezčím na konec prvního dne oblíbeného festivalu Hrady CZ.

Štítky Hrady CZ, Rožmberk nad Vltavou, Drbna.cz, koncert, hudební skupina, parkování, Vladimir 518, rozhovor, Xindl X, hudební festival, Monkey Business, Matěj Ruppert

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival Hrady CZ v Rožmberku nad Vltavou očima Budějcké Drbny – den první  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.