Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nejlákavějším jihočeským turistickým cílem je zámek v Českém Krumlově

Nejnavštěvovanějším turistickým cílem v Jihočeském kraji v roce 2015 se stal zámek v Českém Krumlově. Loni si jej prohlédlo více než 400 tisíc lidí. Druhým nejvyhledávanějším místem se stala Stezka korunami stromů v Lipně nad Vltavou na Českokrumlovsku, následoval zámek v Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Vyplývá to z žebříčku, který sestavila agentura CzechTourism.

„Český Krumlov patří dlouhodobě mezi nejnavštěvovanější zámky v České republice. Tradičně se v tomto směru přetahuje o první místo se zámkem v Lednici,“ řekla mluvčí českobudějovického národního památkového ústavu Jitka Skořepová. Lednický zámek loni navštívilo přibližně o 4000 více lidí. Pravidelně velký podíl turistů, které míří na Český Krumlov, tvoří cizinci.

Stezku korunami stromů poblíž lipenské nádrže si loni prohlédlo více než 338 tisíc návštěvníků. „Snažíme se měnit různé edukační programy v areálu, abychom stále nabízeli turistům něco nového,“ řekl ředitel stezky Filip Pekárek. Uvedl, že nedokáže odhadnout, jaké jsou další možnosti Stezky korunami stromů ohledně návštěvnosti. Za čtyři roky na tuto atrakci dorazilo více než 1,3 milionu lidí. 

Pořadí:

1. zámek Český Krumlov
2. Stezka korunami stromů
3. zámek Hluboká nad Vltavou 
4. ZOO Hluboká nad Vltavou
5. Husitské muzeum Tábor
6. Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích
7. zámek Červená Lhota
8. hrad Rožmberk nad Vltavou
9. Alšova jihočeská galerie v Hluboké nad Vltavou
10. hrad a zámek Jindřichův Hradec

Foto Dominik Svoboda | Zdroj ČTK

Štítky zámek, Český Krumlov, Zámek Hluboká, Stezka korunami stromů, CzechTourism, Jihočeský kraj, okres České Budějovice, okres Český Krumlov, Lipno nad Vltavou, Zámek Lednice, Národní památkový ústav, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejlákavějším jihočeským turistickým cílem je zámek v Českém Krumlově  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.