Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sychravý páteční večer rozproudila ve Slavii kapela Alvik v čele s nigerijskou zpěvačkou

Hustý déšť provázel skoro celý páteční den, ale to nijak nezbrzdilo program letního festivalu Central Park Slavie. Pod střechou Café Klubu Slavie nejprve posluchače rozehřál pohodový a rytmický Spolektiv. Příval mocné pozitivní energie ale přišel až v devět večer s Alvikem, skupinou, kterou tvoří tři Češi, zpěvačka z Nigérie, Nor a Francouz.

Kdo si chtěl po pracovním týdnu odfrknout, měl možnost ponořit se do jazzových a folkových rytmů Spolektivu, jehož autorská hudba je dobře známá. Výborný vokál Renaty Švecové silně rezonoval i mezi diváky, kteří se nenápadně pohupovali do rytmu. Čím pozdější byl večer, tím intenzivněji lidé zaplňovali parket.

V klubu se nacházela zhruba stovka návštěvníků, když se na pódiu objevila skupina Alvik. Nejvýraznější členkou byla bezpochyby nigerijská zpěvačka Mariana Wesley, která dříve působila v Prague Ska Conspiracy. Stačilo, aby exotická kráska zazpívala první sloku a záhy získala pozornost všech diváků v klubu.

Kapela Alvik kombinuje několik stylů dohromady, v jejích skladbách je slyšet hlavně jazz, elektronika a zčásti pop. Naprosto dominujícím je však silný vokál Mariany, v pozadí nešlo uniknout ani zvuku trumpety, kterou bravurně ovládal Bharata Rajnošek. Již při druhém songu byl parket před kapelou slušně zaplněný. Skladby si držely podobně svižný rytmus, který ale předevšm díky vynikajícímu hlasu zpěvačky ani náhodou neuspával.

Alvik založili členové před více než deseti lety v Praze. Vzhledem k multikulturnímu složení celého hudebního tělesa by člověk ani na první dojem nečekal, že většinu kapely tvoří Češi - Mishan Pajdiak, Bharata Rajnošek a Petr Tichý. Na klávesy hraje Nor Audun Nedrelid a na klipech spolupracují členové s Francouzem Gyomhem. Původně americkou zpěvačku Anyu nahradila Mariana Wesley, která při koncertě svojí předchůdkyni stačila za její texty poděkovat.

Pohoda, jazz – takový byl páteční večer ve Slavii. Je jisté, že skupina Alvik by si určitě zasloužila víc pozornosti a  prostoru na českých festivalech. Alvik naplnil očekávání, stal se jedním z vrcholů festivalu.

Central Park Slavie ale ještě nekončí! Další hudební pecky zazní 11. srpna, například vystoupí kapela The Greens a Jaroslav Hutka.

Autoři | Foto Tomáš Jarolím

Štítky hudební skupina, festival, Nigérie, Jaroslav Hutka, Petr Tichý, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sychravý páteční večer rozproudila ve Slavii kapela Alvik v čele s nigerijskou zpěvačkou  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.