Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zlatokorunský klášter je opět plný květin. Ty pochází například ze zámku v Třeboni

Zlatokorunský klášter provoní od pátku desítky květinových vazeb. Květinová výstava se jmenuje S úctou k Madoně, a jak název napovídá, odkazuje k návratu vzácného gotického obrazu Zlatokorunské Madony zpět do kláštera.

„Hlavní prohlídkovou trasu zkrášlí desítky květinových vazeb, které vyjádří úctu k Panně Marii, patronce cisterciáckého řádu a ochránkyni konventu. Důležitost významu čistoty duše Panny Marie podtrhnou ve všech vazbách bílé lilie,“ uvedla kastelánka Lenka Tondlová.

Výstavu také obohatí předměty související s mariánskou tématikou. Ty zapůjčily ostatní památky. „Až z Horšovského Týna k nám na čas doputovala Cikánská madona, k vidění bude mimo jiné odlitek madony z mastku zapůjčený z Jaroměřic nad Rokytnou a olejomalba madony ze zámku Kozel se stane součástí oltáře vytvořeného jen pro tuto zvláštní příležitost v prostorách kapitulní síně,“ zmínila Lenka Tondlová.

Vystavené květiny byly vypěstovány na zahradách kláštera, ale také na zámcích Hluboká, Třeboň či Kratochvíle. Návštěvníci se mohou těšit na gladioly, slunečnice, cínie, astry a tak dále.

Vernisáž se uskuteční 5. srpna od 17.30 hodin. Výstava bude součástí hlavní prohlídkové trasy.

Štítky klášter, Třeboň, Panna Marie, Horšovský Týn, Jaroměřice nad Rokytnou, Kozel, Zámek Hluboká

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zlatokorunský klášter je opět plný květin. Ty pochází například ze zámku v Třeboni  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.