Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Central Park Slavie nabízí i tento týden parádní program

Hojně navštěvovaný festival v srdci Českých Budějovic – Central Park Slavie pokračuje další plejádou skvělých kapel! Ve čtvrtek vystoupí na prkna, která znamenají jížní Čechy, dvě pop-folkové kapely. Po 18. hodině místní benjamínci Nahy a Bagr a po 20. hodině legendarní a všem dobře známá Epy De Mye.

V pátek je naplánovaný jeden z hřebů festivalu. Na osmou večerní dorazí kosmopolitní uskupení Alvik! Od šesti je doplní budějcká klasika a legenda Spolektiv. 

Počasí na čtvrtek je objednané na sto procent a na zítra snad také. Celý festival je zdarma a odehrává se na letní scéně u KD Slavie.

Dnešní den bude exkluzivní i v tom, že přímo na místě budete moci ochutnat právě stočený ležák od Budějovického Budvaru, což je naprosto unikátní produkt, který vám představí přímo pivní someliér Aleš Dvořák.

4. srpna, 18:00 – Nahy a Bagr, 20:00 – Epydemye

Epydemye je česká folková a folkrocková kapela. Převážně vystupuje jako trio, dvě kytary a jedna akustická basa. Energická vystoupení, písně s českými texty, precizně sezpívané vokály – to všechno posluchače zaujalo natolik, že je kapela dramaturgy pravidelně zvána na hlavní scény velkých žánrových festivalů a ročně odehraje kolem osmdesáti koncertů. Epydemye si zahrála na Rock for People, festivalech Votvírák, United Islands či Open Air Přeštěnice.

Nahy a Bagr jsou tři kluci, kteří mají všechno: náboj, cit, energie jak Temelín a k tomu hitovku Hej, more! Značka: Bagr dívčích srdcí. A jen tak mimochodem... Zválcovali jihočeskou Portu!

5. srpna, 18:00 - Spolektiv, 20:00 - Alvik

Alvik – Tři Češi z Prahy, Američanka usazená v Paříži, Nor žijící v Berlíně, Francouz zodpovědný za projekce a k tomu ještě název odkazující ke čtvrti ve Stockholmu = pastva pro uši. Jejich hudba propojuje jazzové postupy se soulem i výboji v současné elektronice, stěžejním poznávacím znamením však zůstává vokál. Vystoupení považujeme za jeden z vrcholů festivalu!

Spolektiv se po 18 letech objeví na letním podiu v Českých Budějovicích! Těšit se můžete na autorskou hudbu na akustické nástroje s prvky rocku, art folku a jazzu s použitím klasických kytar, baskytar, perkusí, etnických a dechových nástrojů.

Foto Tomáš Jarolím

Štítky festival, hudební skupina, Naha, České Budějovice, Česko, Budějovický Budvar, Rock for People, Votvírák, Paříž, Berlín, Stockholm, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Central Park Slavie nabízí i tento týden parádní program  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.