Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Satisfucktion se ve středu vrátili před klub K2

Po roce se ve středu na improvizovaném podiu před K2 představila českobudějovická legenda Satisfucktion a přilákala početný dav fanoušků. Někteří posluchači byli zvědaví na nový repertoár skupiny, jiní čekali na provařené skladby ze starých alb.

A dočkali se skutečně všichni. Kapela dala nejdříve ochutnávku z nového EP Reflection a začala se postupně vracet ke svým kořenům, které sahají až do raných devadesátých let. Zpočátku to trošku připomínalo diskošku a konzervativní fanoušci si stěžovali, že Satis nějak vyměkli. To nic nemění na tom, že kapela má stále svojí tvář a kvalitu. I přes volnější vstup do koncertu si udržela svou specifickou atmosféru.

Hlavním článkem kapely je výtečný zpěvák Broňa, který tu atmosféru umí vždy dobře povznést. Jeho hlasové dispozice i výraz byly vždy lákadlem pro dívčí část podia. Na druhou stranu basák Simec je prototyp rošťáka, který netvrdí jen muziku, ale i pohled na kapelu svými grimasy a energickou show.

Sáhlo se do starších věcí, kapela se přenesla přes album Penumbra až k albu z roku 2007 Motionless, kde je hit Full Of Shits a hlavně klipovka Dead End. Fanoušci se rozehřáli a skupině se musela jejich tvárnost, když s ní spolupracovali a zpívali, líbit.

Skladba Your Smiles je bezpochyby nejznámější a nejlépe zapamatovatelnější věc od Satisfukction. Album Keep It Your Way z roku 2002 dalo skupině tvář a dodnes na něj slyším jen samé kladné hodnocení. Z poslechu Your Smiles je cítit příjemný závan nostalgie a takový ten pocit, kdy si člověk řekne, že je skvělé, že tahle kapela tady ještě je a víra, že dlouho ještě bude.

Musí se chtě nechtě končit v deset hodin kvůli nočnímu klidu, ale to platí pro účinkující, nikoliv pro publikum. Byla příjemná letní noc, a tak se lidem moc domu nechtělo a ještě dlouho do noci u pivka debatovali o všem možném, určitě i o právě proběhlém vystoupení.

Autoři | Foto František Ciml

Štítky hudební skupina, Penumbra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Satisfucktion se ve středu vrátili před klub K2  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.