Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Schodiště nezklamalo. Slavie se dobře bavila

Přestože byl plánovaný koncert vinou počasí přesunut pod střechu, i tak si na otvírák festivalu Central Park Slavie našlo cestu slušné množství posluchačů. Ukázalo se, že Budějce se bavit umí a je jedno, zda se hraje venku nebo uvnitř.

Večer zahájila budějcká kapela Pampalini funky jam, která předvedla skutečně profesionální výkon, a to i přes to, že chyběla zpěvačka. Pampalini funky jam se tak museli spokojit jen s jedním vokálem, a to mužským. Rozhodně to ale nebylo špatné, jen škoda, že ti, co přišli dříve a kapelu viděli, byli skutečně jen diváky. Na parketě se ukázala prakticky jen jedna tanečnice a té bylo odhadem kolem šesti let. I její výkon byl ale fantastický.

Po krátké pauze přišlo to, na co čekala většina osazenstva klubu. Po schodišti vystoupalo na pódium Schodiště a brzy se začal plnit i prostor pod pódiem. Zpočátku lehce ostýchavé publikum se postupem času a s množstvím vypitého piva odvázalo a vytvořilo pro kapelu vynikající atmosféru. Někteří dokonce prokázali znalost textů Schodiště a prakticky celý koncert tak byl slyšet zpěv i z publika.

K výkonu samotné kapely snad ani není potřeba nic dodávat. Pozornost se vcelku logicky upínala především k frontmanovi Martinovi „Doktorovi“ Krajíčkovi, který jakoby se na pódiu narodil. Vynikající výkony předvedl především v písních, kde nehrál na kytaru. Jeho gestikulace je totiž tak jedinečná, že obecenstvo přímo vtahuje do příběhu právě prezentované písně. Sečteno podtrženo – velice důstojný začátek festivalu Cental Park Slavie. Laťka je nastavena velmi vysoko.

Autoři | Foto Otta Kovařík

Štítky hudební skupina, České Budějovice, festival, koncert

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Schodiště nezklamalo. Slavie se dobře bavila  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.