Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jan Spálený navštíví v pátek Cuknštejn

Koncert pro Terčino údolí se uskuteční tento pátek ve tvrzi Cuknštejn. Jediným protagonistou bude Jan Spálený a jeho TRIO. Výtěžek z koncertu půjde na obnovu zmíněného malebného údolí pod Novými Hrady.

Středověká pozdě gotická tvrz, jejíž základní kámen byl položen ve druhé polovině patnáctého století, je dodnes  nejzachovalejší památkou svého druhu. A to i přesto, že byla při stavovském povstání vypálena, minulý režim na ni tak trochu zapomněl a tvrz chátrala. Ledy se pohnuly až po roce 2000, kdy byla prodána stavebnímu inženýrovi Tomáši Pekovi a dočkala se rekonstrukce.

Právě v tomto nádherném prostředí se posluchači mohou těšit na vystoupení bluesové legendy, která za svou kariéru přivedla na svět více jak dvě desítky alb a odehrála nespočet koncertů. Domovskou kapelou Jana Spáleného je ASPM (Amatérské sdružení profesionálních muzikantů), kterou založil v roce 1984. TRIO je komornější verze ASPM.

„O radost se člověk dělí, zatímco smutek nosí sám,“ říká Spálený ve svém nejznámějším citátu a o radost se zcela jistě podělí i v pátek, kdy bude pořízena živá nahrávka Terčino milé údolí. Interpret tak vzdává hold kraji pod Novohradskými horami. Koncert začíná ve 20:00 a vstupné činí 250 korun. Lístky lze zajistit přes rezervační systém CBsystem nebo na KIC Nové Hrady.

Autoři | Foto upload.wikimedia.org

Štítky Jan Spálený, Cuknštejn, tvrz, Trio, údolí, Nové Hrady, Terčino údolí, koncert

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Spálený navštíví v pátek Cuknštejn  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.