Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Central Park Slavie startuje. Už ve čtvrtek přijede Schodiště

Léto je v plném proudu a někteří z nás mají více volného času. Chytat lelky přeci nikoho nebaví, tak co takhle dát si Schodiště? Nebojte, nikde po vás nebude chtít fyzicky náročné výšlapy. Naopak energii budete nasávat.

Schodiště působí na české klubové scéně s drobnou přestávkou už od roku 1983 a za tu dobu si dokázalo najít spoustu příznivců a fanoušků. V centru celé bandy stojí od začátku frontman Martin „Doktor“ Krajíček, jehož charisma je strhující už jen z nahrávek. Kapela o sobě ale tvrdí, že je třeba je nejen slyšet, ale i vidět. Budějce budou mít takovou šanci ve čtvrtek od 18:00 u Slavie.

Pokud bychom se snažili Schodiště zaškatulkovat, pustili bychom se do vcelku složitého úkolu. Řekněme tedy, že Schodiště hraje „něco jako ska“. Schodiště je ale opravdu dlouhé a čerpá tak ze všeho, co slyší zpoza dveří na jednotlivých patrech. V jeho tvorbě tak zaslechnete i reggae, rock, jazz a další hudební žánry. V případě této kapely by ale nebylo správné zabývat se pouze instrumentální stránkou jejich písní. To, co dělá Schodiště Schodištěm, jsou totiž texty, které jsou na rozdíl od jiných interpretů smysluplné.

Celkově slibuje čtvrteční vystoupení energickou podívanou. Pokud se zaposloucháte do jejich tvorby, možná podobně jako já konstatujete, že k tomu, aby se stali podobně populárními jako například Sto zvířat, chybělo jen štěstí.


Schodiště - Nebudu

Večer hudebně doplní ještě budějcká formace Pampalini funky jam se svým pohodovým jazzem. Rozhodně stojí za to přijít včas, ať o nic nepřijdete. A pokud nebude přát počasí, koncert bude přesunut do Café Klubu Slavie. Také tam bude zdarma. 

Štítky České Budějovice, hudební skupina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Central Park Slavie startuje. Už ve čtvrtek přijede Schodiště  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.