Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sobotní promítání v Háječku skončilo fiaskem. Film hrál potichu a lidé odcházeli

Takhle si sobotní večer diváci letního kina asi nepředstavovali. O to víc zamrzí, když je od letošního roku vstupné nově za padesát korun. V sobotu 9. července šel na český film Teorie tygra i Jaroslav Hrubý s přítelkyní, ale pár čekalo nemilé překvapení. Film hrál tak potichu, že ho nebylo slyšet a přehlušily jej i hlasy lidí z okolního parku.

„Když si šla přítelkyně stěžovat ke vstupu, tak jí řekli, že v letním kině s tím musí počítat a máme si tedy sednout dopředu,“ svěřil se Hrubý.

Letní kino Háječek patří městu stejně jako Kotva. Proto naše otázka, co se v sobotu stalo, směřovala na náměstka pro kulturu Jaromíra Talíře. „Tuto záležitost jsme řešili zrovna dnes ráno na poradě u primátora. Snažím se spojit s panem Turinským, abychom situaci napravili. Pro letošní rok se tam měnila promítací technologie, je tam úplně nové zařízení. Zřejmě bude trvat, než se vychytají mouchy,“ uvedl náměstek. Jana Turinského, ředitele kina, jsme také kontaktovali, ten však nechtěl věc komentovat, protože je na dovolené.

Sobotní fiasko, kdy lidé v houfech z kina odcházeli kvůli špatnému zvuku, je o to pikantnější, když se letos radní pyšnili novou digitální technologií, kterou si pronajímají na dva měsíce za 250 tisíc korun. Kvůli požadavkům distributorů filmů navíc vstupné poprvé stojí padesát korun. „I za padesát korun to bylo drahý,“ ozývaly se zklamané statusy diváků na Facebooku po skončení filmu.

„Pokud by se technologie osvědčila, tak bychom ji odkoupili, ale nyní vzhledem k těmto problémům netuším, jak to dopadne. Náprava musí proběhnout co nejdříve,“ slíbil náměstek Talíř. Jestli stihne město závadu opravit, to se ukáže brzy. V úterý by měl Háječek od půl desáté večer promítat film Mládí.

Jak hodnotíte sobotní promítání letního kina?

Celkem hlasovalo221 čtenářů

Štítky letní kino, Teorie tygra, Jaromír Talíř, film, česká kinematografie, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sobotní promítání v Háječku skončilo fiaskem. Film hrál potichu a lidé odcházeli  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.