Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Můry nad vodou nelétaly, ale múz bylo díky Danu Bártovi plno

V Českých Budějovicích právě probíhá vícežánrový kulturní festival na slepém rameni řeky Malše. Hraní přímo na podiu, které plave na vodě, si vyzkoušeli a ještě vyzkoušejí přední čeští hudebníci.

Lahodný dort v podobě festivalu Múzy na vodě si každý den ukrajují obyvatelé nejen Českých Budějovic, ale i okolí. Již od prvního prázdninového dne bylo možné ochutnat kousek z pekárny orchestru opery Jihočeského divadla, který zahrál Vltavu od Bedřicha Smetany a skladbu Antonína Dvořáka Novosvětská.

Sobotní swingový kousek přinesl orchestr Ježkovy stopy, který uchvátil diváky energií první republiky.

Smetanu z celého dortu i spolu s třešničkou slízli ti, kteří dorazili na Sokolský ostrov v neděli v půl desáté večer. Koncertní kousek Dana Bárty & Illustratosphere byl dokonalý. Večerní romantická atmosféra, hořící svíčky, loďky, to vše ještě víc umocňovalo dojem z koncertu, který Dan Bárta spolu s Robertem Balzarem, Filipem Jelínkem, Miroslavem Chyškou a Jiřím Slavíčkem odehráli.

„Právem získala v roce 2000 Illustratosphere ocenění Deska roku. Písně z ní jsou srdeční záležitostí mnoha lidí,“ komentovala Simona Lenhartová, která se se zavřenými víčky pohupovala do rytmu hudby.

V pondělí 4. července se o další hudební laskominu postará Lucie Zemanová a Soul Sisters. V úterý se můžete těšit na pražský hudební komorní soubor Interpreti di Praga a poslední den, tedy ve středu, uzavře celý festival Duke Special & Band.

Koncerty začínají vždy ve 21:30 a jsou zdarma. 

Štítky Dan Bárta, festival, České Budějovice, Malše, Antonín Dvořák, Bedřich Smetana, Jihočeské divadlo, První republika, Robert Balzar, Miroslav Chyška, Jiří Slavíček, Vltava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Můry nad vodou nelétaly, ale múz bylo díky Danu Bártovi plno  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.