Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Arakain udeřil ve městě koberců

Heavy metalová legenda Arakain se v sobotu večer zastavila v Lišově a nenechala nikoho na pochybách. Hrálo se se hlavně z nových desek, ale jak už bývá u letitých kapel zvykem, nezapomnělo se ani na fanoušky dříve narozené.

Lišov v rámci rockového festivalu přivítal čtyři kapely, přičemž právě Arakain byl největším tahákem festu. Když odehráli své sety Constantin a Miloš Dodo Doležal, nastoupila pražská legenda.

Kapela nedávno vydala své patnácté album Abrakadabra a právě z něho nám dala ochutnat hned ze začátku, aby se pak začala pomalu navracet do svých raných let. První takovou vlaštovkou byl ploužák Zase spíš v noci sama, u kterého jsme se kolíbali na parketu diskoték před více jak dvaceti lety. Pak se trošku přiostřilo, to když se ozvaly první tóny skladby Ďábělská hra z alba Labyrint. Koncert chytil okamžitě jiné grády a to nejlepší mělo teprve přijít. Skladba Strážci času byla dalším záchytným bodem vystoupení. Tato kompozice vždy potěší právě ty dříve narozené, neboť tohle je vzpomínka na porevoluční dobu, kdy se kapela řadila jako thrash metalová.


Koncert se pak vrátil na počátek, jinak sólový zpěvák Honza Toužimský vzal do ruky kytaru a to znamenalo chvilkový návrat k poslednímu albu Abrakadabra. Arakain má za svou skoro pět a třiceti letou kariéru co nabídnout a tak pálil hit za hitem. Poté, co zazněla skladba Adrenalin, se začalo schylovat ke konci. Tou úplnou tečkou byla věc Apage Satanas ze stejnojmenné desky. Už to takhle chodí několik let a ani dnešek nebyl výjimkou. Jen chyběla skladba Proč, ale na tu dojde určitě někdy jindy.

Akci pak dohráli Prago Union, kteří byli stylově úplně někde na pomezí hip hopu a repu a rocková část publika tento tah zcela nepochopila. I přes to měl Prago Union celkem dost posluchačů a na závěr večera se i hip hop dal snést.

Autoři

Štítky hudební skupina, Lišov, Arakain, Miloš Dodo Doležal, koberec, Jan Toužimský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Arakain udeřil ve městě koberců  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.