Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

RECENZE: Lenka Dusilová chvílemi připomínala šamana. Její koncert s Baromantikou byl strhující

Na jednu stranu jemná, možná až křehká, na stranu druhou rozbouřená jak oceán. Lenka Dusilová dorazila ve středu 15. června do budějckého Riveru. Společně s Baromantikou probouzela celou škálu emocí, odnášela pryč z reality, hladila po duši, citlivě balancovala mezi žánry… Jednou byla anděl, podruhé šaman v tranzu. Neskutečný zážitek.

Lenka Dusilová je už dávno pojem tuzemské hudební scény. Vykročila si po vlastní cestě a získala respekt, který si jednoznačně zasloužila. Její muzika je jedinečná – kdesi na hranicích jazzu, popu a world music. Daleko od mainstreamu, nikoliv však neproniknutelná. Po středeční akci si dovoluji tvrdit, že strhne jak fajnšmekry, tak i méně náročné publikum. I to je umění.

Baromantika naživo je něco jedinečného. Koncert je barevný, plný zvukových hrátek, gradace, dynamiky… a samozřejmě úžasných skladeb. „Je vidět, že jí to neskutečně baví,“ prohlásil kolega a já souhlasím. Celá kapela byla do své muziky natolik ponořena, že se člověk nechal lehce strhnout. Výměna emocí fungovala na výbornou.

Lenka celkově působila uvolněně a mile. Už od první skladby měla publikum v hrsti a atmosféra v sále byla postupně až elektrizující. Ne, na koncert Lenky a Baromatiky jsou slova krátká. To se prostě musí vidět…

Budějcká Drbna dává Lence Dusilové 80 %

Štítky Lenka Dusilová, koncert, Rivera, emoce, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

RECENZE: Lenka Dusilová chvílemi připomínala šamana. Její koncert s Baromantikou byl strhující  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.